Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Draga gospodo,sve je otišlo u Honduras…[cry][pray]

Draga gospodo,sve je otišlo u Honduras…[cry][pray]

i dalje [cool]

blueman: ” Ispod 333X nece. To je sveti broj. 1.Otac, sin, duh. 2. Otajstvo vjere. 3. Sveta 3 kralja Nema sanse ” 3285 trenutno

Znam, djavolja posla..
I sam necastivi se urotio protiv nas

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

[cry]početak isplate braniteljskih udjela za male ulagače označio znak za uzbunu
Najveći pad Crobexa u jednom danu od 2002.

Crobex je danas potonuo ispod granice od 3.300 bodova, na zaključnih 3.264 boda, a njegovo zaustavljenje nije pomogao niti neobično velik promet od 130 milijuna kuna. Magična riječ danas je očito bila-prodaj![bye][bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

[cry]Bez optimizma na Wall Streetu

Terminski indeksi na Wall Streetu, uoči početka današnjeg trgovanja, nagovješćuju pad cijena dionica zbog zabrinutosti ulagača u vezi s poslovnim rezultatima kompanija, no podrška bi mogla stići iz financijskog sektora.[bye][bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Čitam ja tvoje postove zadnjih dana gdje si napisao da imaš informaciju kako su se vratili veliki igrači…. Izgleda da si imao pravo….. p.s. da li će oni uspijeti zaustaviti ovaj Tsunami koji kosi sve pred sobom…..?????[huh]

Oni su ga i izazvali, sigurno ne slučajno: na taj način eliminiraju konkurentne fondove iz igre i tjeraju ih na rasprodaju dionica po suludo niskim cijenama, a s druge strane izbacuju iz igre i male igrače koje su dotukli zadnjih dana margin callovima – dvije muhe jednim udarcem! istodobno se sami krcaju velikim količinama dionica po niskim cijenama.
Još kraće vrijeme može se očekivati trgovanje oko ovih cijena, no mislim da smo sada oko dna. Sad će nastojati na brzinu iscijediti što više dionica od ostalih fondova i pokojeg malog ulagača, ali ne očekujem da će još rušiti jer smo s ovakvim enormnim padovima (oko -17% u 15 dana!!) postali vrlo interesantni stranim fondovima i ulagačima, a da još malo gurnu tržište dolje doveli bi do navale stranaca na našu burzu, a to ne žele. Ovaj puta su naučili lekciju i sami će se nakrcati (petak+ danas= 269 mil.kn redovnog prometa!!!) dok su cijene mnogih dionica bagatelno jeftine, tj. na razinama od pred par godina.

Ignore: KressoM, delux

[cry][bye]

Tržište kapitala poput živog pijeska
Tragom upozorenja koja su se mogla čuti tijekom sastanka skupine G7, azijski indeksi zabilježili su najveći pad u posljednjih mjesec dana. Ali šta je to naspram katastrofe u Zagrebu?
[bye][bye][bye][cry]

Dobar dan,ljudi! Svi govore da je ovo korekcija,ali samo dublja…TO NIJE NIKAKVA KOREKCIJA-(znam da je ovo tema “Oporavak burze”),za mene je ovo,tj. tek će biti krah burze.100% sam u dionicama,čak i u ovim vremenu da se dobor zaraditi trejdanjem (kao npr. sa Ledom,Ingrom…itd.),ali za to nemam vremena.Ovo što naši “vrli gospodari i protektori” tržišta kapitala rade je SMIJURIJA-SVE IH TREBA U ZATVOR.

Oni koji su u dionicama znaju zašto su u dionicama,ali ima onih koji se nadaju da će ipak tržište povući gore pa ne žele riskirati i prodati,a zapravo tonemo svaki dan.Ja sam izašao iz nekih dionica s minuson i ušao u druge jer su mi povoljnije i sigurnije iako bih radije da sam poslušao par kolega pa bio u cashu nakon Nove godine.Ali šta je tu je.Ljudi,ako ste već u dionicama,nemojte biti njima privrženi,ako treba sanirajte gubitke i odite u sigurnije vode ili prestrukturirajte portfelj.Ovo što se kod nas događa je normalno,da dobro ste čuli normalno…Onaj tko zna neke osnove ekonomije- zna,tj. računa da se kad-tad ovakve stvari moraju desiti,dionice ne mogu ići u nedogled,kada su dostigle svoj vrhunac,one se “ispuhuju” i dostižu svoje minimume.

To se događa u ekonomiji na globalnoj razini- smanjuje se proizvodnja,ljudi manje kupuju,troše,manje se investira, opadaju vrijednosni papiri,vlada negativno,depresivno ozračje na tržištu kapitala,tj. priprema se “plodno tlo” za ponovni rast.U jednom trenutku se javi svijest da bi ekonomija mogla ponovno “gore”,povećava se potrošnja i proizvodnja,povećavaju se investicije i vlada pozitivna klima na tržištu kapitala.Mnogi su se “zaletjeli” u kupnji dionica jer smatraju da nešto znaju o tome ili da znaju više od drugih…Ljudi OBRAZUJTE se i ULAŽITE TEK KADA STE SIGURNI u nešto-TO JE VAŠ NOVAC I NEMOJTE SE S NJIM “IGRATI” jer burza može postati “noćna mora”.

P.S. znam da mnogima se ovo neće svidjeti,ali moje je mišljenje da će Crobex dostići razinu od 26xx (ovaj navod neću argumentirati,vrijeme će pokazati…)

Sjećate li se prošlih par godina kako se spominjala precijenjenost dionica i govorilo se da će jednog dana doći korekcija svih korekcija, takozvana “big mama korekcija”. Jel ovo što nas je zadesilo to ili “babaroga” još ćući i čeka svojih 5 min?
[smiley]

Glas [b]PROTIV[/b] oporezivanja kapitalne dobiti

@avax10 : Iskreno se nadam da ste u pravu, i da je dno tu ili blizu.
[pray][pray][pray]

KONČAR - tradicija, znanje, odgovornost

New Report

Close