Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

avax10: …… puno dobrih GFI za 2007., NATO, skoro pristupanje EU itd…
” ovo je odavno anticipirano u cjene , malo kasniš

Glupost, moglo je biti anticipirano na razinama crobexa od 5000, a ne sada kad je na 3300, a da ne govorimo od kada su odlična izvješća izašla, cijene dionica su samo tonule. O kakvom ti anticipiranju pričaš? Bez veze….

Ignore: KressoM, delux

doodd:

” ovo je odavno anticipirano u cjene , malo kasniš ”

Glupost, moglo je biti anticipirano na razinama crobexa od 5000, a ne sada kad je na 3300, a da ne govorimo od kada su odlična izvješća izašla, cijene dionica su samo tonule. O kakvom ti anticipiranju pričaš? Bez veze….

ma govorim o tome da su dionice precjenjene još uvjek , i da ih nemože dignut nikakvo fi,
niti nato, jer im to ne opravdava cjenu niti ovu sadašnju. o tome govorim već sam to malo višlje napisao.
nauči KVALITAIVNO ANALIZIRATI FI a ne samo kvantitativno. u tome je problem , kolike su firme samo pokazivale fakturirane prihode kao naplaćene , pogleaj malo.

Ispod 333X nece.
To je sveti broj.
1.Otac, sin, duh.
2. Otajstvo vjere.
3. Sveta 3 kralja

Nema sanse

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Trebao bi biti sretan zato što postoje dobre šanse da je ovo otprilike dno i da će pad stati negdje na ovim razinama. Dobra vijest je ako neće biti daljnjeg pada ili misliš da bismo se sve trebali radovati ako se pad nastavi?!? Mogućnost dna vidim u današnjem velikom prometu (kao i u petak) iz čega se može zaključiti (ponavljam): 1. da su ove cijene kod velikih ulagača ocijenjene kao povoljne za ulaz 2. da su veliki čekali i dočekali nestabilne fondove na vrlo niskim razinam cijenama i sad od njih bagatelno jeftino preuzimaju dionice koje su oni prisiljeni prodavati. 3. da keša i te kako ima samo su ga veliki čuvali za ove razine (ne treba zaboraviti da su se mnogim dionicama nakrcavali na vrhuncima cijene i sad si kupnjom na ovim razinama drastično smanjuju cijene ulaza).

to da li je ovo dno ili nije je jako nezahvalno za prognozirat…a to kako prosuđuju ti “veliki” koji sad kupuju po ovim cijenama mogli smo vidjeti kad su kupovali mahom sve te dionice na ATH-u…dakle, povoditi se za njima i nije baš najsigurnije…tako se je moglo tvrditi da je ulaz u ADPL na 220 kn dobar ulaz..a danas je ADPL na 128 kn…a da ne nabrajam VIRO, ATPL, ERNT…
po meni se može očekivati daljnji pad…zbog pritiska daljnjeg povlačenja love iz fondova i margin callova…to što će mirovinci kupovati i dalje po niskim cijenama i snižavat svoj prosjek, to mi tako malo znači…
A ovo sad već traje nekih 5 mjeseci…pa zar misliš da će se u 2-3 mjeseca tržište oporaviti…pa čak da se i nazire kraj krize koja trese Ameriku, to bi bilo jako teško…ne može nešto što konstantno pad 5 mjeseci se oporavit za neki kratki period…ovisit će ponajprije o oporavku fondova…koji ruku na srce će se teško i sporo oporavljat, jer je izgubljeno povjerenje ulagača…dakle, morat će proć jedno dobro vrijeme da se tržište stabilizira…kako bi se povratilo povjerenje ulagača…a tek onda možemo govoriti o oporavku i koliko će biti potrebno da se crobex vrati na razine prvo od 4000+ bodova, pa onda na 5000 bodova…2 godine…a i to sam možda premalo rekao…

valentine: ” Povlačim sve što sam rekao nekima, bili su potpuno u pravu, odlazim[bye]doviđenja ” Bit će i sutra trgovanja kolega,sad su crni dani.Po meni u plusu su samo ovi u virtualnim portfeljima[lol]

Zašto bi bili u plusu samo oni s virtualnim portfeljima? Ja sam i dalje u plusu cca. 20%. Jest da sam u peaku bio u plusu 70%, ali i 20% nije za baciti. [rolleyes]

Cash rulez!

avax10:

doodd:

” ovo je odavno anticipirano u cjene , malo kasniš ”

ma govorim o tome da su dionice precjenjene još uvjek , i da ih nemože dignut nikakvo fi,
niti nato, jer im to ne opravdava cjenu niti ovu sadašnju. o tome govorim već sam to malo višlje napisao.
nauči KVALITAIVNO ANALIZIRATI FI a ne samo kvantitativno. u tome je problem , kolike su firme samo pokazivale fakturirane prihode kao naplaćene , pogleaj malo.

Ma kad je na tržištu ovakva panika i bežanija ,nikakva izvješća ni dobre vijesti ne mogu promjeniti trend,to će se desiti kad ovi naši papak-fond-menadžeri odluće u šoping(ako budu imali KN) ili kad nekome izvana sine ideja da je ovo dovoljno palo da se može brzo uzet neka lova.E tada će se uzimat u obzir NATO,izvješća i sve ostale dobre informacije i te firme će po mom mišljenju imati ogroman rast.
Do tada ko je 100% u dionicama kao ja i nema više KN za dokup može plakat!
A šta mislim o rasprodaji po ovim cijenama pročitajte na dnu.[thumbsup]

krepat ma ne molat-tako je tele i postupalo.da san bar bio paničar....

domaće tržište kapitala
Na ZSE-u vlada sezona rasprodaje

Jutro prvoga dana tjednog trgovanja na ZSE-u protječe u blokadi trgovanja velikog broja dionica zbog velikog pada cijena. Trenutačno (11.30 h) je Crobex čak 4,39 posto u negativnom području uz relativno solidan promet od 43 milijuna kuna[bye][bye][bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Je li sada idealan trenutak za kupnju dionica?

Nakon što je nakon pola sata trgovanja Crobex na vrijednosti izgubio 4,44 posto, padajući klin tehničke analize na koji su upozoravali neki ozbiljni i uvaženi analitičari domaćeg tržišta kapitala zatvorio se, što je poklonicima tehničke analize poslalo jasan signal za kupnju dionica i nagovještaj mogućeg skorog početka rastućeg primarnog trenda.

O ekstremnoj trgovinskoj aktivnosti na Zagrebačkoj burzi svjedoči podatak od gotovo 50 milijuna kuna prometa ostvarenih za samo sat i pol vremena. Visoka likvidnost ukazuje da kupci dionica imaju dovoljno novčanih sredstava za kupnju dionica, ali su cash očito racionalno čuvali za cijene dionica na razini Crobexa nešto višoj od 3300 bodova, što je prema nekim pokazateljima tehničke analize čvrsta razina potpore cijenama dionica. Sve u skladu sa transparentno iznesenim predviđanjima analitičara brokerskih društava koji su najavili jaku kupovnu aktivnost nekih investitora koji su prepoznali da su dionice dovoljno pojeftinile.

Nakon što se nastavi trgovanje sa 14 dionica kojima je trgovanje obustavljeno, mnogi analitičari i analitikanti očekuju oporavak Crobexa i najavu završetka padajućeg trenda koji je svima već dosadio. U trenutku pisanja teksta Crobex se nalazi 3,91 posto u negativnom teritoriju.

Hell is Empty and all the Devils are Here

….O ekstremnoj trgovinskoj aktivnosti na Zagrebačkoj burzi svjedoči podatak od gotovo 50 milijuna kuna prometa ostvarenih za samo sat i pol vremena. Visoka likvidnost ukazuje da kupci dionica imaju dovoljno novčanih sredstava za kupnju dionica, ali su cash očito racionalno čuvali za cijene dionica na razini Crobexa nešto višoj od 3300 bodova, što je prema nekim pokazateljima tehničke analize čvrsta razina potpore cijenama dionica. Sve u skladu sa transparentno iznesenim predviđanjima analitičara brokerskih društava koji su najavili jaku kupovnu aktivnost nekih investitora koji su prepoznali da su dionice dovoljno pojeftinile.

Evo, nisam jedini koji ovako razmišlja. [smiley]

Ignore: KressoM, delux

Ispod 333X nece. To je sveti broj. 1.Otac, sin, duh. 2. Otajstvo vjere. 3. Sveta 3 kralja Nema sanse

3285 trenutno

budd:

….O ekstremnoj trgovinskoj aktivnosti na Zagrebačkoj burzi svjedoči podatak od gotovo 50 milijuna kuna prometa ostvarenih za samo sat i pol vremena. Visoka likvidnost ukazuje da kupci dionica imaju dovoljno novčanih sredstava za kupnju dionica, ali su cash očito racionalno čuvali za cijene dionica na razini Crobexa nešto višoj od 3300 bodova, što je prema nekim pokazateljima tehničke analize čvrsta razina potpore cijenama dionica. Sve u skladu sa transparentno iznesenim predviđanjima analitičara brokerskih društava koji su najavili jaku kupovnu aktivnost nekih investitora koji su prepoznali da su dionice dovoljno pojeftinile. ”

Čitam ja tvoje postove zadnjih dana gdje si napisao da imaš informaciju kako su se vratili veliki igrači….

Izgleda da si imao pravo…..

p.s. da li će oni uspijeti zaustaviti ovaj Tsunami koji kosi sve pred sobom…..?????[huh]

na 4300 sve prodajem...

avax10:

budd:

….O ekstremnoj trgovinskoj aktivnosti na Zagrebačkoj burzi svjedoči podatak od gotovo 50 milijuna kuna prometa ostvarenih za samo sat i pol vremena. Visoka likvidnost ukazuje da kupci dionica imaju dovoljno novčanih sredstava za kupnju dionica, ali su cash očito racionalno čuvali za cijene dionica na razini Crobexa nešto višoj od 3300 bodova, što je prema nekim pokazateljima tehničke analize čvrsta razina potpore cijenama dionica. Sve u skladu sa transparentno iznesenim predviđanjima analitičara brokerskih društava koji su najavili jaku kupovnu aktivnost nekih investitora koji su prepoznali da su dionice dovoljno pojeftinile. ”

Čitam ja tvoje postove zadnjih dana gdje si napisao da imaš informaciju kako su se vratili veliki igrači….

Izgleda da si imao pravo…..

p.s. da li će oni uspijeti zaustaviti ovaj Tsunami koji kosi sve pred sobom…..?????[huh]

nece nego će ga samo vrlo lijepo još malo potaknuti

New Report

Close