Evo prebrojao sam postove još jednog forumaša- šef.
38 postova jučer, a isto uvjeren u veliki pad!
Evo prebrojao sam postove još jednog forumaša- šef.
38 postova jučer, a isto uvjeren u veliki pad!
Vjerovatno isti korisnik multinick[tongue]
A sto reci na to nego ,ah,nek se ljudi vesele ,sta ces reci kada ne prihvacaju notornu cinjenicu,vec otvoreno provociraju na niski i djecji nacin dok puse novac. A koliko visim na forumu broj napisanih postova. Ah
Čovječe, pa daj neku analizu, činjenicu, procjenu. Naravno da crobex može dalje pasti. Daj mi molim te objasni što sam tražio od tebe, nego da mi obraniš matematičku metodu, kad kažeš da je objektivna i točna. Ne trebaš ti meni objašnjavati da prelazimo u clearance fazu, te da ću uskoro pomalo početi vraćati sredstva iz banke na račun. A ti čekaj crobex ispod 1000
[lol]
doodd:
“Genijalac [color=blue]pise o korekciji na temi o oporavku burze, kad ga se pita da nabroji neke po njemu precijenjene dionice iz Crobex-a i koja je po njemu realna cijena-bjezi od odgovora[/color], ali zato tupi 3000,3000,3000….
Meni u kvart svako malo navrati jedan takav,samo on ne vice 3000,3000,3000 nego krumpiraaaaaaaa,krumpiraaaaaaa,krumpiraaaaaaaa……………
Malo ste mi sumnjivi u vrijeme kad se on dere Vas ovdje nema,
kad on ode za pola sata ste tu…….[lol] [lol] [lol] [lol] [thumbsup]
Nabrojite nam te precijenjene dionice iz Crobex-a i navedite koje su to realne cijene? Znate tupit 3000 a na ovo jednostavno pitanje neznate odgovor.
Neznam dal Vam uopce ima smisla govoriti da bi vec bili na 3000 da HT nije uvrsten u Crobex.
kada počne rast mali neče ni stič kupit povoljno jer kada jedan fond ulazi ulaze i ostali – fondovi su pod okriljem banaka brokeri također, ajde sada drukeri mi objasnita kako mislite kupit povoljno, DOKAZ: nedavno LEDO-R-A u jednom danu narastao 25%[thumbsup]
Navedena stranica je najbolja stranica sa takvim sadrzajem na ovim
prostorima. Sto znaci da procjene oko vrijednosti crobexa koje su na
njoj navedene su u potpunosti objektivne i tocne. Ako se uzme u obzir
da je eskalacija krize tek na pomolu,da su u medije izasli jucer ljudi
koji nastoje oprati ruke od daljnjeg pada vrijednosti crobexa,ako
uzmemo u obzir da su mirovnjaci iz oif izukli novac a zna se da oni
ulazu na 20 god. Ljudi su izvukli 12milijardi kn iz oif,sami time ide
crobex dole.
12 milijardi kuna, hm… ove godine smo imali cca max 70 radnih dana što mu dođe cca 170 mil dnevno i to samo iz OIF, a ostalo… Znači prosjek dnevne trgovine nam je bio preko 200 mil. kuna. U snovima, daj malo točnije podatke ubaci, ovdje si fulao za vrlo velike brojke.
Nitko ne zna gdje je dno, a kamoli ovaj dodd [lol]
Jedino ako je multinick koji siri paniku, zato poručujem investitorima, pogotovo onim neiskusnim da misle svojom glavom.
5. How bear markets end
Stock markets are driven by fear and greed. Just as the top of a bull market is marked by a climate of greed and exuberance, so the bottom of a bear market is marked by a climate of fear and pessimism.
But this has to end sometime, and in the past there have been a number of key signals that have indicated the beginning of the end:
Indiscriminate selling after a long period of slowly declining prices
This is sometimes called ‘capitulation’. Investors dump stocks at any price and vow never to return to the market again.
A major potential corporate or political crisis, particularly if it has ramifications for more than one company or market
The end of the 1972-1974 bear market, for instance, was marked by the bankruptcy of Burmah Oil in the UK.
Highly negative but irrational rumours about companies
Towards the end of 1974, there were rumours that a major bank or insurance company was about to go into liquidation. The Bank of England even had to deny rumours that it was going to go bust and rumours swirled around BAT Industries, even though the company had all its operations overseas and had substantial reserves of cash.
Low stock market ratings
It is common for solid blue chip stocks to be valued on single figure price earnings ratios at the bottom of a bear market.
Low real interest rates and the beginnings of a downtrend in bond prices
Low real interest rates are a precondition for economic revival, but a reviving economy means that inflation may again begin to increase, which is bad for bonds. Because of this and the prospect that interest rates may eventually rise as the economy picks up, the start of bull markets in shares is usually signalled by an opposite reaction in the bond market.
This is sometimes called ‘capitulation’. Investors dump stocks at any price and vow never to return to the market again.
ahahha dodd bi volio, pametnjakovic biti tada na bidu, ne dajet njemu tada svoje dionice, dajet meni [lol]
I dodd nemoj da si me lipario na bidu [lol]
Nevjerojatna koja je to količina gluposti, zluradosti i prepotencije, a sve s ciljem stvaranja panike kod malih ulagača ne bi što jeftinije prodali svoje dionice, da ih on može od njih još jeftinije kupiti !! Tema je oporavak burze i molim moderatora da ovakve provokacije “doodd-a” prebaci na temu korekcija pa neka tamo trubi o korekciji i padu crobexa, može i na 1000 bodova, a neka nas ovdje poštedi svojih dubokoumnih rečenica tipa: ide crobex uskoro na 3000 jer na ovoj temi takva lupetanja ne želimo čitati! Hvala na razumijevanju.
[thumbsup][thumbsup]
Prikljucujem se molbi, genijalac doodd – svaki dan na ovoj temi posalje 10-tak istih poruka o padu Crobex-a na 3000,bez ijednog objasnjenja tih tvrdnji.
[color=blue]Moderatori[/color] prebacite ga na temu o korekciji burze,gdje i pripadaju takve poruke – pa neka tamo tupi 3000…………… a ne da na ovoj temi iz dana u dan citamo njegove bisere…….
Pozdrav.
Eto kolega Zmrklic je dao argumente za svoj stav, neka sad navlakač pokaže svoje argumente
Bravo kolega Zmrklić, tako se piše, argumentirano i odmjereno[wink]
Ljudi , ovo su cijene bllizu 3000 crobex. Neka Ht nakon dividende padne na 270-280 kn, neka se spusti obaran INE, i nek dionice padnu još 5 posto i crobex je na 3000. Ako je to dno super. [thumbsup]
vrijeme je za postaviti si pitanje, kada bi se burza sutra (ok u ponedjeljak) zatvorila na tri do pet godina da li bi više htjeli tih 3-5 god biti u dionicama ili u cash-u, što će pad biti strmiji to će i oporavak biti brži, manje je bitno u ovom trenutku da li će netko pogoditi samo dno ili 10% višu cijenu
ono što očekujem da će se desiti je slijedeće:
izlazak investitora iz “branjenih” tj defanzivnih dionica, i ponovni ulazak u high growth dionice,
pad indeksa je izgledan i to upravo iz navedenog razloga ali mislim da su mnoge dionice već viđene na najnižim razinama, uostalom već je petak to nagovijestio, jer puno je realnije iz današnje pozicije očekivati prinos od 100% u slijedećih godinu dana na npr ATPL, IGH, INGR i sličnim high growth dionicama nego prinos od 50% na recimo najlikvidnijima koje su od nove godine pale manje od indexa
svima sretno!!