Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Razloga za oporavak ima dosta jer naša burza još uvijek nije reagirala na pozitivne vijesti: – ulazak u NATO – posjet Busha – dobra izvješća više firmi – rješavanje problema s BF, – nastavak pregovora s EU i najava okončanja istih već iduće godine itd… Sve u svemu, teško je reći da li smo danas dotakli dno jer je pitanje jesu li fondovi koji prodaju došli do dovoljnih količina potrebnog keša, ali daljnje razloge za pad tržišta zaista ne vidim, dapače, mislim da imamo razloga za skori oporavak tržišta. [smiley]

A šta je riješeno sa BF-om ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Pisano je već o tome, kao prvo, BF ima love za isplatu oko 120.000 branitelja (ako ih toliko uopće bude htjelo prodati udjele), a ako ih bude više najavljeno je da ako budu morali prodavati dio dionica da će to odraditi u blok transakcijama ili prodajom van burze kako se ne bi utjecalo na cijene INE i HT-a. Uz to, BF ima i mogućnost zaduživanja ako bude potrebno. Uz sve to, podaci o broju branitelja koji žele prodati su tajni tako da nikakve medijske panike neće biti, tj. neće se svaki dan pisati koliko je branitelja zatražilo isplatu udjela što bi psihološki loše djelovalo na ostale. I na kraju, prve isplate idu tek za 2 mjeseca, pa ako broj zahtjeva bude veći od tih 120.000 branitelja, tek onda će se prodati dio dionica INE i HT-a (blok transkacijama ili ugovorno van burze).
Eto, to je riješeno na način da BF neće biti faktor kojega se ulagači trebaju bojati zbog destabilizacije burze i rušenja cijene INE i HT-a. Za HT možemo još dodati da je do sada iskazan interes radnika HT- za kupnju dionica HT-a dosta skroman,pa će i s te strane biti znatno manji pritisak na prodaju nego se očekivalo.

Ignore: KressoM, delux

vlad1111: ” Duser: ” plaćen je po postu, pusti i to je jedan način za smanjiti nezaposlenost [huh] ” bome, naradija se čovik. ka i ja ovaj tjedan dok čekam ženu i podmladak u svetu nedilju.[smiley] ” Nek je sa srećom!!!! [thumbsup]

davids,
čekam ženu i pomladak da se vrate doma.
bili oni u punice.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Ja NE MOGU ViŠE SPAVATI

Croman
22.10.2007. 09:16
Duze vremenska analiza CROBEX

MOGUCA analize za Crobex :
U duzem vremenskom intervallu( 3-6 meseca?) moguce je da Crobex dostigne intervalu 2650 – 2750.
U ovoj intervali moze doc do korekcije koja bi mogla odvest Crobex dole do ca 2350.
Korekcija bi bila dio 4 vala (od 5 mogucih sto se racuna u EWT metodi

http://trendsignali.com/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=125 [shocked]

Đuro me upropastio psihički i materijalno.

Nisi jedini, mnogi se vrte u krevetu. Ne samo mi mali, nego i oni što se prave veliki, a kako raspolažu našim novcem mogli bi postati još i manji!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Ja NE MOGU ViŠE SPAVATI Croman 22.10.2007. 09:16 Duze vremenska analiza CROBEX MOGUCA analize za Crobex : U duzem vremenskom intervallu( 3-6 meseca?) moguce je da Crobex dostigne intervalu 2650 – 2750. U ovoj intervali moze doc do korekcije koja bi mogla odvest Crobex dole do ca 2350. Korekcija bi bila dio 4 vala (od 5 mogucih sto se racuna u EWT metodi http://trendsignali.com/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=125 [shocked]

Ja došo iz vana
[proud]
Sada trend signali pokazuju npr. DLKV 50 kuna za mjesec dana, a za koji dan će biti 5 kuna, kad ćete prestati
gledati to smeće [cool]

Vlasnik te stranice je Srbin i to su vam provokatori koji se ismijavaju našoj bolI.A vi nasjedate i pušite foru.Ima puno njih koji Vam se javljaju i prave vam paniku.Pitam se samo za Cromana……Daje savijete,pa onda više neće,pa opet ….To je posao za Hanfu.Taj trendsignal je jedna totalna manipulacija.Ako trebate savijet odite kod svog brokera ili savijetnika u fondu a ne ovako od nepoznatih ljudi…..E tu bi trebala dijelovati policija.Imate i namojnovac.com,pod komentar i ovome odDexa (puno bolje obrazloženo od ovoga moga posta ).
Ja sam vam samo želio reći kaj nam sve rade,da će Korf na 1kn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hahahahahaha.
Gamad podla,treba ih sve pronaći…….

Sjecam se kad su isti napisali za viro da ide sa 1200 na 1350 a ono viro ode na 900.

Ja NE MOGU ViŠE SPAVATI

Croman
22.10.2007. 09:16
Duze vremenska analiza CROBEX

MOGUCA analize za Crobex :
U duzem vremenskom intervallu( 3-6 meseca?) moguce je da Crobex dostigne intervalu 2650 – 2750.
U ovoj intervali moze doc do korekcije koja bi mogla odvest Crobex dole do ca 2350.
Korekcija bi bila dio 4 vala (od 5 mogucih sto se racuna u EWT metodi

http://trendsignali.com/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=125 [shocked]

Još netko u linku da taj “stručan” portal u linku i prijavljujem ga moderatoru za provoviranje sajta kojim bi se trebala pozabaviti HANFA. Jeli itko od vas uočio koliko se tog sa sajta ostvarilo? Po tome ULPL je trebao biti na 4000, PTKM na 150, INA na 1700 još prije tjedan dana zato pobogu mislite malo svojom glavom!!!

a svaki put kad stavim prorka milana meni se obrise link[tongue]

Još netko u linku da taj “stručan” portal u linku i prijavljujem ga moderatoru za provoviranje sajta kojim bi se trebala pozabaviti HANFA. Jeli itko od vas uočio koliko se tog sa sajta ostvarilo? Po tome ULPL je trebao biti na 4000, PTKM na 150, INA na 1700 još prije tjedan dana zato pobogu mislite malo svojom glavom!!!

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

presica sa ZSE,iz članaka sa business.hr

Predsjednik Uprave Fima vrijednosnica Neven Kaić izlaganje je započeo u glavu: “cilj je poslati jasnu poruku malim investitorima. Čak 360 tisuća ljudi ušlo je u HT, a da im se nije objasnilo što znači dugoročno investiranje”. Pritom nije eksplicitno izrekao čija je zakonska obveza informirati male investitore. “U svijetu postoje padovi cijena nekretnina, ali investitori ne reagiraju panično”, nastavio je Neven Kaić objašnjavati što znači investirati na tržištu kapitala.

“Investiranje u dionice mora imati jasan investicijski cilj, a financijska industrija temelji se na povjerenju koje je do nekog nivoa srušeno. Zato je putem medija malim investitorima nužno poslati poruku optimizma, koja će vratiti njihovo povjerenje”, podučio je Neven Kaić urednike u medijima koju poruku trebaju slati. I mi novinari pridružujemo se apelu predsjednika Uprave Fima vrijednosnica da je narušeno povjerenje u tržište kapitala potrebno što prije vratiti. Na pitanje novinara kako komentira zašto onda burza ne reagira na poztivne vijesti koji mediji prenose, poput vrlo dobrih poslovnih rezultata izlistanih poduzeća, Neven Kaić ponovio je da je povjerenje narušeno i da među malim investitorima vlada strah. Dodatno je pojasnio da s jedne strane imamo uplašene male ulagače koji svoje dionice u bescjenje prodaju te racionalne kupce koji koriste priliku za jeftinu kupnju ili dokup njihovih dionica.

Predsjednik Uprave Fima vrijednosnica Neven Kaić dopunio je podatkom da je Morgan Stanley u Frontier Markets indeks uvrstio Hrvatsku, što znači da ju imaju na radaru. Napomenuo je i da se kreditni rejting Hrvatske poboljšao, a zbog toga bi se uskoro mogao pojačati interes inozemnih investitora.

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Navedena stranica je najbolja stranica sa takvim sadrzajem na ovim prostorima. Sto znaci da procjene oko vrijednosti crobexa koje su na njoj navedene su u potpunosti objektivne i tocne. Ako se uzme u obzir da je eskalacija krize tek na pomolu,da su u medije izasli jucer ljudi koji nastoje oprati ruke od daljnjeg pada vrijednosti crobexa,ako uzmemo u obzir da su mirovnjaci iz oif izukli novac a zna se da oni ulazu na 20 god. Ljudi su izvukli 12milijardi kn iz oif,sami time ide crobex dole.

New Report

Close