Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šefe nemoj se ljutiti na ovo što ću reći.
Tvoje postove ne osim ponekog copy/paste uopće ne čitam ali i za to bi bilo lakše da staviš link.
Nego stekao sam naki loš dojam o tvom znanju/iskustvu ali htio sam te pitati dali ti baš imaš želju da je svaki drugi post na svim temama tvoj-mislim zašto?
Čovječe pa smiri malo, izgorjet ćeš!
Forum nije život!

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

Šefe nemoj se ljutiti na ovo što ću reći. Tvoje postove ne osim ponekog copy/paste uopće ne čitam ali i za to bi bilo lakše da staviš link. Nego stekao sam naki loš dojam o tvom znanju/iskustvu ali htio sam te pitati dali ti baš imaš želju da je svaki drugi post na svim temama tvoj-mislim zašto? Čovječe pa smiri malo, izgorjet ćeš! Forum nije život!

plaćen je po postu, pusti i to je jedan način za smanjiti nezaposlenost [huh]

Heaven or Las Vegas

@ davids
A gle nisu oni krivi!
I oni bi najrađe da mogu prodavati ono što žele a ne samo ono što mogu.
Ili najbolje da ne moraju prodavati ali ljudi nemaju razuma, povlače s minusima… ma nitko ni ne razmišlja o onih 3-5 godina iza prospekta.
Svi su računali barem 50% plusa godišnje i to dog god njima ne zatrebaju pare,samo gore.
Zbog toga mi je malo i drago!

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

bome, naradija se čovik.
ka i ja ovaj tjedan dok čekam ženu i podmladak u svetu nedilju.[smiley]

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Je slažem se,ipak situacija je malo specifična mi kao jedina država u okruženju tonemo kao i oni,tvrtke rade ok,dobri rezultati nek je bilo i napucavanja no sad se već prodaje ona zadnja srebrnina u nekim kućama…[embarass]

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Duser: ” plaćen je po postu, pusti i to je jedan način za smanjiti nezaposlenost [huh] ” bome, naradija se čovik. ka i ja ovaj tjedan dok čekam ženu i podmladak u svetu nedilju.[smiley]

Nek je sa srećom!!!!
[thumbsup]

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Ajd ako je tako onda ga treba pohvaliti!
Bit će da nije iz Hrvatske pa ne zna kako se kod nas radi. [cool]

vlad1111
korisnik od: 09.08.2007.

Duser:
” plaćen je po postu, pusti i to je jedan način za smanjiti nezaposlenost huh

bome, naradija se čovik.
ka i ja ovaj tjedan dok čekam ženu i podmladak u svetu nedilju.

Znam da nećete priznati ali bilo bi vam dosadno bez mene idem na vikend pa se i vi možete odmoriti od mene.[wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Znam da nećete priznati ali bilo bi vam dosadno bez mene idem na vikend pa se i vi možete odmoriti od mene.[wink]

[bye][bye][bye]

Heaven or Las Vegas

Da li ikome jasno što je trebala biti poanta i poruka današnje konferencije Samodola, Motušića i društva?
Ja nisam baš bistar, pa…

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Ovaj pad jučer i danas je abnormalan, pogotovo ako pogledamo pad na tjednoj razini gdje je crobex pao preko -6%! , a ako me sjećanje ne vara, prošli tjedan pad je bio također preko -6%!
No, dok su prethodne dane obilježili niski prometi, danas je promet bio skoro 140 mil.kn! Analizom transakcija, vidljivo je da su veći iskrcaji većinom bili na likvidnim dionicama i to u većim količinama, što potvrđuje pretpostavku da je prodavač jučer i danas bio neki veći ulagač, vjerojatno fond (možda i par njih koji su u gabuli s isplatama ulagača).
Međutim, ono što je bitno je da usprkos današnjem padu crobexa od -2,77%, ostvaren jako velik promet što potvrđuje da keša ima i da je današnja rasprodaja od jačih igrača ocijenjena kao dobra i povoljna kupnja te su je iskoristili i nakrcali s dionicama za oko 140 mil.kn (dio od toga kupili su manji ulagači, ali to je zanemarivo).
Sve u svemu, zaključak je da keša kod većih igrača i dalje ima i da će svaki eventualni pad crobexa dovesti do još veće kupnje jer su se cijene najvećeg broja dionica u par mjeseci prepolovile, dok su rezultati poslovanja za 2007. znatno bolji nego li su bili u 2006. a i najave rezultata za 1Q 2008. su također dobre. Razloga za oporavak ima dosta jer naša burza još uvijek nije reagirala na pozitivne vijesti:
– ulazak u NATO
– posjet Busha
– dobra izvješća više firmi
– rješavanje problema s BF,
– nastavak pregovora s EU i najava okončanja istih već iduće godine itd…

Sve u svemu, teško je reći da li smo danas dotakli dno jer je pitanje jesu li fondovi koji prodaju došli do dovoljnih količina potrebnog keša, ali daljnje razloge za pad tržišta zaista ne vidim, dapače, mislim da imamo razloga za skori oporavak tržišta. [smiley]

Ignore: KressoM, delux

Prvi put sam u “Poslovnim klubu” čuo da je g. Kardum pretkazao daljnje zbivanje na burzi-čudno ,inače nije i ne smije biti tako direktan.Rekao je da će idući tjedan CROBEX pasti za 100-injak bodova.

New Report

Close