Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

gdje im je po Vama realna cijena?

Ja ulazim na P/E=7. I to samo u firme sa stabilnom dobiti, bez napumpavanja. A dal cu to i docekat? [undecid]

in: ” in: ” Evo,opet se Soros javlja,želi da mu fondovi još spuste cijene, pogotovo ove strateške dionice a znamo koje su to.Zanimaju ga jako i turističke jer je skužio da ga Stojić-ki tu najviše mulja jer mu prezentira P/E za turizam a SOROS računa po sobama.Da Stojić nešto zna nebi prodavao Franck na P/B 0,7..P/E12 ” izgleda da sam pogodio Stoječkog u živac…evo nam jeftino FRANcka…ole,ole,oleo.ajde tupane stavi da prodaješ na 1500kn ” [smiley][smiley][smiley] Što uopće očekuješ od plaćenika tipa Stojić?

da mi jeftino proda ono što vrijedi…tupan[thumbsup][thumbsup]

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

turizam je dobro počeo ove godine, porast noćenja je tu. Turistički kapaciteti su povećani i dobro popunjeni.
To je odlično za hrvatsko gospodarstvo jer će se puno hrvatskih proizvoda prodavati preko turizma. Dio novca nakon ljeta i tijekom ljeta sigurno će završiti u financijskim institucijama i dionicama koje su sad na pristojnoj razini za kupnju.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Inače Stojić je izjavio a neke novine prenijele da
“ne očekuje da će crobex ispod 3000 , da se to vjerojatno ipak neće dogoditi ”

hm hm ..kakav druk ;))) ..

evo ja ne očekujem da će crobex ispod 2500 “ajmo odmah na tu razinu da uvalim sav postojeći keš i ajmo onda gore na 4500” ..

još je rekao da očekuje 15 % rast dionica ove godine znači “čak je moguće da dosegnemo index od 4400” (!?)

isto predviđanje od 15% je imao na pošetku godine ; samo što je tada tih 15% vrijedilo crobexa od 5750 bodova ..

hm relativni target ostaje ali se apsolutni smanjio za skoro duplo .. ali nema veze 50% je pogodio , pa je će vjerojatno dobiti pola bonusa na radnom mjestu ..[cool]

turizam je dobro počeo ove godine, porast noćenja je tu. Turistički kapaciteti su povećani i dobro popunjeni.
To je odlično za hrvatsko gospodarstvo jer će se puno hrvatskih proizvoda prodavati preko turizma. Dio novca nakon ljeta i tijekom ljeta sigurno će završiti u financijskim institucijama i dionicama koje su sad na pristojnoj razini za kupnju.

Što nam to vrijedi kad nas šišaju kako stignu. Netko utvrdi razina otpora je 3300 i tako je zacrtano, nažalost ništa ne možemo učiniti da si pomognemo.

Hell is Empty and all the Devils are Here

@Mrzljak

Pa to ciljano svi rade, najave pad, prodaju (i time izazivaju pad) s ciljem kupovine na dnu septičke jame

Zašto ne bi recimo napravili udruženu konferenciju za novinare i objavu – HANFA, HNB i Vlada, da CROBEX mora pasti na 2000.

Eto, to bi bilo lijepo.

mika: ” turizam je dobro počeo ove godine, porast noćenja je tu. Turistički kapaciteti su povećani i dobro popunjeni. To je odlično za hrvatsko gospodarstvo jer će se puno hrvatskih proizvoda prodavati preko turizma. Dio novca nakon ljeta i tijekom ljeta sigurno će završiti u financijskim institucijama i dionicama koje su sad na pristojnoj razini za kupnju. ” Što nam to vrijedi kad nas šišaju kako stignu. Netko utvrdi razina otpora je 3300 i tako je zacrtano, nažalost ništa ne možemo učiniti da si pomognemo.

istina je da smo nemoćni kad je u pitanju čisto trgovanje na burzi, ali svejedno je puno lakše kad znaš da je trenutno hrvatsko gospodarstvo u zamahu i da se burza kreće mimo hrvatske ekonomije. Hrvatski izvoznici imaju puno upita za poslovima, ali nažalost nemaju kapaciteta za sve odraditi. Zovu nas Afrikanci, Arapi, bivši SSSR, hrvatska roba i usluge su traženi što je znak dobrog stanja ekonomije. Iskreno smatram da će uskoro biti i bolje kad krenu investicije u energetiku, plinske terminale, turizam (na Punta skali radi se trenutno jedan od najljepših resorta usudio bi se reći u evropi)

još nesmije se zaboraviti da je Hrvatska ugodna zemlja za život, sigurna što će s NATO-om još dobiti na važnosti. Takva zemlja mora prosperirati svakako.

Zašto ne bi recimo napravili udruženu konferenciju za novinare i objavu – HANFA, HNB i Vlada, da CROBEX mora pasti na 2000. Eto, to bi bilo lijepo.

pa da to je to ..

svi su postali gatare .. kao na razini crobexa na 3200 će dionice biti fer vrednovane (??)

kakav nonsens; možda su sad (samo) neke fer vrednovane , a možda su sad (samo) neke i podcijenjene ..
sumnjam da se to može reći za sve ..

a i to uprosjećivanje burze , gdje ima raznih firmi u raznim sektorima u različitim fazama razvoja firme ; je isto nonsens ..

moje mišljenje da su sad neke dionice lijepo podcijenjene , a tek na 3200 bi to bilo i do 30% ..

Zašto ne bi recimo napravili udruženu konferenciju za novinare i objavu – HANFA, HNB i Vlada, da CROBEX mora pasti na 2000. Eto, to bi bilo lijepo.

neka padne na 1000, ali neka dionice koje ja imam rastu 50% [thumbsup]

budučnost Hrvatske je u turizmu,spojiti hranu i turizam,upravo ovo što radi ADRS[thumbsup]

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

New Report

Close