Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Može jedno naivno pitANJE:AMERIČKA JE PRIVREDA U KRIZI,a najjača je na svijetu?Pa u kakvoj je onda krizi Hr-vatska u kojoj nova respektabilna tvornica ili turistički hotel nije izgrađena u zadnjih 15 godina??[shocked]

Netko je plaćen da piše samo negativne vijesti, i Hrvatska ima 4,5 milijuna ljudi i za radnu populaciju od 2milijuna ljudi uvijek ima posla bez obzira na krize…………..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Može jedno naivno pitANJE:AMERIČKA JE PRIVREDA U KRIZI,a najjača je na svijetu?Pa u kakvoj je onda krizi Hr-vatska u kojoj nova respektabilna tvornica ili turistički hotel nije izgrađena u zadnjih 15 godina??[shocked]

Sama si si dala odgovor.

Evo i naivnog odgovora [shocked]
Baš zato što HR nije ulagala u zdnjih 15 god, i nije tolika kriza…isto se i meni događa, da nisam uložila u burzu sad nebi bila u krizi več uživala sa svojih 6-7% kamata…[sad]

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

za crobex bi se u boksačkom žargonu reklo:
saved by the bell
[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

definiraj “nova respektabilna”
npr samo adris krajem 2006 “nova” tvornica kanfanar, ove godine “novi” hotel maistra????
ima puno primjera ovo mi je prvo palo na pamet

Heaven or Las Vegas

Klas optim:

definiraj “nova respektabilna”
npr samo adris krajem 2006 “nova” tvornica kanfanar, ove godine “novi” hotel maistra????
ima puno primjera ovo mi je prvo palo na pamet

Vidi se da nikad nije bila u pogonima Dukata, ako su francuzi ugodno iznenađeni, treba li dalje što pisati[lol] [lol]
Ili možda Plivinoj novoj tvornici??

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Kriza se širi izvan granica američkog tržišta hipotekarnih drugorazrednih zajmova – posebno na tržište vrhunskih stambenih i komercijalnih nekretnina, tržišta potrošačkih kredita i tržišta korporativnih zajmova različitih kategorija“,
Kombinirano s gubitcima nebankarskih financijskih institucija, uključujući osiguravatelje obveznica, opasnost je da bi se odjeci krize mogli ponovno vratiti u bankarski sektor”, [/color][bye][bye][bye]

[color=blue]”Potrošači počinju manje trošiti, tržište automobila počinje padati, proizvodnja slabiti i mi smo na recesijskim mukama,” [/color]

Hvala sto ste nam ovo lijepo naglasili,samo neznam gdje ste bili zadnja 3-4 mj.,ocito niste pratili svjetske dogadaje ,jer da ste pratili znali bi da je ovo sto ste poslali i pticama poznato.

Neznam zbog cega smo onda do sada padali,sto Vi mislite???? (mozda zbog poraza u Splitu od Nizozemske)

To sto smo dobili pozivnicu za NATO – to se ne gleda,to sto su izvjesca za 2007 dobra – isto nebitno,ukinuli ZERP – ubrzani pregovori za EU – tko to jos danas gleda – Kosovo pada u drugi plan – nebitno,ali zato to sto Amerima prijeti ulazak u recesiju – ta prijetnja je toliko bitna za nase trziste da ovo sve gore sto sam nabrojao pada u vodu.

Bilo bi najbolje da Ameri odmah udu vise u tu recesiju – jer po ovim nasim strucnjacima na forumu – mogli bi zbog te prijetnje ulaska u recesiju doc na 1000 sasvim opravdano dok bi oni bili tu gdje i jesu. Da je do danas Crobex pao na 1000 opet bi se naslo par genijalaca koji bi pisali idemo jos dolje jer Ameri…..recesija….itd…itd

Ako pogledamo zadnja 3 mj. jedino mi padamo zbog njihove recesije,mozda zato sto neki strucnjaci ovdje ipak imaju najvise znanja.

Dali Vi uopce znate sto je recesija,imam osjecaj da je ovdje puno njih koji govori o recesiji a neznaju sto ona nosi,pa nije to vjestica s kojom se plase mala djeca!

PBZ INVESTOR - nikad vise!

U petak ide isplata dividende BF-a braniteljima[thumbsup]

Za dionice u portfelju BFa ima više jako zainteresiranih kupaca ( ako fond uopće bude morao prodavati dionice, obzirom da raspolaže kešom za isplatu 100.000 branitelja )[wink]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

navlakusa:

Kriza se širi izvan granica američkog tržišta hipotekarnih drugorazrednih zajmova – posebno na tržište vrhunskih stambenih i komercijalnih nekretnina, tržišta potrošačkih kredita i tržišta korporativnih zajmova različitih kategorija“,
Kombinirano s gubitcima nebankarskih financijskih institucija, uključujući osiguravatelje obveznica, opasnost je da bi se odjeci krize mogli ponovno vratiti u bankarski sektor”, [/color][bye][bye][bye]

[color=blue]”Potrošači počinju manje trošiti, tržište automobila počinje padati, proizvodnja slabiti i mi smo na recesijskim mukama,” [/color]

Hvala sto ste nam ovo lijepo naglasili,samo neznam gdje ste bili zadnja 3-4 mj.,ocito niste pratili svjetske dogadaje ,jer da ste pratili znali bi da je ovo sto ste poslali i pticama poznato.

Neznam zbog cega smo onda do sada padali,sto Vi mislite???? (mozda zbog poraza u Splitu od Nizozemske)

To sto smo dobili pozivnicu za NATO – to se ne gleda,to sto su izvjesca za 2007 dobra – isto nebitno,ukinuli ZERP – ubrzani pregovori za EU – tko to jos danas gleda – Kosovo pada u drugi plan – nebitno,ali zato to sto Amerima prijeti ulazak u recesiju – ta prijetnja je toliko bitna za nase trziste da ovo sve gore sto sam nabrojao pada u vodu.

Bilo bi najbolje da Ameri odmah udu vise u tu recesiju – jer po ovim nasim strucnjacima na forumu – mogli bi zbog te prijetnje ulaska u recesiju doc na 1000 sasvim opravdano dok bi oni bili tu gdje i jesu. Da je do danas Crobex pao na 1000 opet bi se naslo par genijalaca koji bi pisali idemo jos dolje jer Ameri…..recesija….itd…itd

Ako pogledamo zadnja 3 mj. jedino mi padamo zbog njihove recesije,mozda zato sto neki strucnjaci ovdje ipak imaju najvise znanja.

Dali Vi uopce znate sto je recesija,imam osjecaj da je ovdje puno njih koji govori o recesiji a neznaju sto ona nosi,pa nije to vjestica s kojom se plase mala djeca!

mislim da sam kompetentan o tome govoriti jer imam vani uložene novce , nije točno da padamo samo mi već padaju sva tržišta na svjetu, samo što tržišta koja su popu našega tj., zemlje u razvoju, padaju strahovito jer su : naouhana (naše još uvjek) jer su to vrlo plitka tržišta, jer je likvidnost mala, i jer se sa takvih tržišta poput našeg investitori (mislim na ozbiljne koji imaju barem 10 000 000 kn , a ne na balavuriju sam 20 000 kn ) prvo povlače.

ma kupite si Babićevu knjigu o Makroekonomiji i deri…[lol] [lol]

DOKUP!

Mene zanima o kakvim to dobrim poslovnim rezultatima neki ovdje govore???? ja ih baš nisam primijetio puno. Čast izuzecima (ATPL, ADRS…).

quote=doodd]
! ” mislim da sam kompetentan o tome govoriti jer imam vani uložene novce , nije točno da padamo samo mi već padaju sva tržišta na svjetu, samo što tržišta koja su popu našega tj., zemlje u razvoju, padaju strahovito jer su : naouhana (naše još uvjek) jer su to vrlo plitka tržišta, jer je likvidnost mala, i jer se sa takvih tržišta poput našeg investitori (mislim na ozbiljne koji imaju barem 10 000 000 kn , a ne na balavuriju sam 20 000 kn ) prvo povlače.
[/quote]

Pa bas i niste kompetentni o tome govorit kad tvrdite da su svi indeksi pali,nije pao niti jedan indeks u zadnja 3 mj. – svi su rasli (od 22.1.2008)tako da bi trebali malo vise pratiti trzista gdje ste ulozili novce,a ne ovdje gubiti vrijeme.

Evo ovdje su Vam neki indeksi pa sami provjerite koliko ste kompetentni:

http://money.cnn.com/data/world_markets/

Ovo za male sto ste rekli nije istina,mislite da su mali spustali dionice sa nalozima od 100-500 komada i tako bezbroj puta (IGH,INA,ATPL….)mislite da mali cekaju da se skupi kupnja pa je sruse sa velikim nalozima……mali se ponasaju samo onako kako se ponasaju i veliki i to je uvijek tako bilo,ako veliki krenu krenut ce i mali – kako kupovat tako i prodavat.

Ovo je sve jedna velika igra mirovinskih fondova,on su je poceli a mozda je i zavrse.

Pozdrav.

PBZ INVESTOR - nikad vise!

New Report

Close