Ja ti ne vjerujem u te priče koje dolaze danas. Naivac više ne želim biti.
Erste Bank: Ulagači i dalje izbjegavaju mala tržišta poput hrvatskog i slovenskog
Recsija u SAD i njezino eventualno prelijevanje na svjetska tržišta dominantna su briga na kuju upozoravaju analitičari Erste banke te ocjenjuju da je teško proglasiti da su tržišta središnje europe na dnu jer će još neko vrijeme ostati volatilna. Hrvatsko i slovensko tržište ocjenjena su kao „tržišta čija vrijednost je ovisna o potražnji”prenosi mađarski Portfolio.[bye]
U tom trenutku bilo je +0,73%, a onda je netko prodao 2 komada ZABA i srušio crobex na +0,33%. No sad je, na +0,64%. I rast će još [thumbsup]
Ma kad lupe po Zabi na asku, biti ćemo na +1,10%[thumbsup]
Joj nebu dobro. Osobno sam razvuko par naloga za fond sada ali jedino me strah što je sve ovo na mali proetima… trebala bi bit baza sa najmanje 300 milja u dva dana da se ja počnem smijat…
Al vječiti sam optimista pa bumo vidli
Erste Bank: Ulagači i dalje izbjegavaju mala tržišta poput hrvatskog i slovenskog Recsija u SAD i njezino eventualno prelijevanje na svjetska tržišta dominantna su briga na kuju upozoravaju analitičari Erste banke te ocjenjuju da je teško proglasiti da su tržišta središnje europe na dnu jer će još neko vrijeme ostati volatilna. Hrvatsko i slovensko tržište ocjenjena su kao „tržišta čija vrijednost je ovisna o potražnji”prenosi mađarski Portfolio.[bye]
Vidim da non-stop tražiš i postaš sve što ima negativan predznak. Čuj, žao mi je što si jučer sve rasprodao s -5% do -10%, i razumijem da ti je užasno sada gledati kako burza raste ([color=blue]crobex +0,91% ! [/color]) [bye] [bye] [bye]
p.s. i tvoj omraženi LEDO također raste, sada je na 12.100 (+5,40%) [thumbsup]
Ovo je dobar znak[thumbsup] ……………….počeli su pilat naopako
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=565c9586-83ef-40a6-ad78-90e5c5acb47f&open=sec
Ovo je dobar znak[thumbsup] ……………….počeli su pilat naopako
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=565c9586-83ef-40a6-ad78-90e5c5acb47f&open=sec
Na bidu su! [thumbsup]
Sančo: ” Ovo je dobar znak[thumbsup] ……………….počeli su pilat naopako http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=565c9586-83ef-40a6-ad78-90e5c5acb47f&open=sec ” Na bidu su! [thumbsup]
fala bogu
znaći kriza je gotova?
[lol] [lol] [lol] [lol]
Vec su stvarno postali presmijesni pojedini genijalci na ovom forumu koji iz dana u dan pisu o nadolazecem padu Crobexa,kako zbog BF,tako zbog recesije u Americi i stanja u Srbiji!
Stalno isto pisu,da padnemo sutra na 2000 oni bi govorili – jos cemo padat jer jos nije gotovo sa recesijom,pa BF……..itd,itd Po njima dok je ovakva situacija Crobex bi iz dana u dan trebao samo padat, malo po malo dosli bi po njima na 1000 sasvim opravdano!
1. Neznam razlog zasto bi sada burza padala zbog BF – kad se jos nezna kakva ce biti prodaja i ako znamo da to mogu napraviti tek za 2 mj. a do tada se mogu naci bez problema par dobrih rjesenja tj. vjerojatno nece ni doci na burzu. Sjetite se INE,punili su novine – kao samo mali prodaju,da bi za godinu dana 85% malih imalo pravo na povlastene dionice,sto govori da ih je samo 15% u godini prodalo,tko je onda INU prodavao???? I zasto su onda u zadnjih par dana INA i HT najmanje pali,da je do toga valjda bi oni najvise pali.
2. Recesija u Americi: malo je cudno da mi tu recesiju najvise osjecamo,njima prijeti ulazak u recesiju a mi smo vec davno « usli zbog njih»,stvarno presmijesno. Njihovi indeksi vec 3 mj.stoje na mjestu a mi padamo iz dana u dan,nemogu ni pomisliti sto bi se dogodilo da se ovakva situacija oduzi. Oni bi zbog prijetnje ulaska u recesiju bili tu gdje i jesu,a mi bi iz mjeseca u mjesec ronili uz opravdanje – mogli bi Ameri ipak jednom i uci u recesiju..
Uglavnom Crobex je opravdano trebao pasti ali nikako na ove razine tj. ako je i trebao pasti na ove razine onda je to trebalo biti u 2 mj. a ne sada.Neznam zasto je sve palo u zadnjih par dana, nevidim ni jedan dobar razlog za takvu paniku na bas svim dionicama i zasto sve dionice skoro podjednako padaju.
Situacija u svijetu se smiruje,vidljivo je da su svi indeksi u zadnja dva mjeseca narasli.
Kosovo polako pada u drugi plan.
Izvjesca za 2007. nisu podbacila tj. dobra su – nikako nisu u skladu sa kretanjem naseg trzista.
Dobili smo pozivnicu za NATO.
Nastavili smo ubrzane pregovore za ulazak u EU – prvi put se spominju datumi.
Po meni glavni negativnu ulogu za ovaj film na nasoj burzi dobili su mirovinski fondovi – mozda dobiju i oscara – znam sad ce neki reci zasto bi oni branili cijene,pa oni ni nemoraju braniti cijene – oni bi morali kupovat po ovim cijenama dok jos ima neke likvidnosti,jedino ako oni jednostavno vole – kako oni kazu kupovati precijenjene dionice.
Jer u suprotnom ih treba pitati tj. neka nam objasne – zasto su kupovali neke dionice(necu ih nabrajati) po duplo vecim cijenama a sad kao ne kupuju jer su odjednom shvatlt da je trziste precijenjeno. Mozda se tu radi o ono staroj «lako je s tudim k…. po koprivama mlatiti»
Oni su trebali biti ti koji u nekoj mjeri stabiliziraju trziste,kako ipak nebi dolazilo do ovakvih slobodnih padova,a ne pomocu smijesnih izjava gledati kako ga sto vise srusiti.
Bas me zanima gdje bi bili danas (i sto bi ovdje pisali genijalci ) – da nismo odustali od ZERP-a,da nismo dobili pozivnicu za NATO,da izvjesca nisu ovakva i da je situacija na Kosovu losija. (malo pretjerujem)
Pozdrav.
Ovo je dobar znak[thumbsup] ……………….počeli su pilat naopako http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=565c9586-83ef-40a6-ad78-90e5c5acb47f&open=sec
[thumbsup][thumbsup]
Greenspan: Američko gospodarstvo je u recesiji
Bivši predsjednik Feda Alan Greenspan izjavio je jučer kako je američko gospodarstvo u recesiji te da bi trebalo uspostaviti javne fondove kako bi se riješila kriza na hipotekarnom tržištu koja je izazvala slabljenje gospodarstva.
U intervjuu za CNBC televiziju Greenspan je izjavio kako je američko gospodarstvo u recesiji, ali da je još prerano reći koliko će trajati i koliko će biti duboka. “Potrošači počinju manje trošiti, tržište automobila počinje padati, proizvodnja slabiti i mi smo na recesijskim mukama,” kaže Greenspan.
Dodao je kako se gospodarstvo neće stabilizirati dok se ne oporavi tržište nekretnina. A kako bi se to ubrzalo, američka bi se vlada trebala osvrnuti na krizu štednje i kreditiranja iz 1980-ih godina i za projekte koristiti proračunski novac. Pojasnio je da je tada država osnovala fond za likvidaciju imovine štedno-kreditnih kompanija koje su se našle pred stečajem i postupno je taj fond doveo do stabilizacije na kreditnom tržištu.
Vlada Georgea W. Busha dosad je odbijala mogućnost korištenja proračunskog novca za rješavanje krize na tržištu hipotekarnih kredita zbog koje će milijuni Amerikanaca ostati bez svojih kuća.
U intervjuu CNBC-u Greenspan se i branio od optužbi da su njegovi pogrešni potezi, dok je bio predsjednik američke središnje banke, pridonijeli sadašnjoj krizi. Tadašnje Fedove odluke, kaže, bile su racionalno donesene na temelju tadašnjih pokazatelja.
“Ne žalim ni zbog jedne tadašnje politike Feda jer mislim da su bile donijete profesionalno. Dosad sam bio slavljen zbog stvari koje nisam učinio, a sada me se okrivljuje za stvari koje nisam učinio,” kaže Greenspan.
TOLIKO O OPORAVKU