Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sam rezultat ništa ne znači ako ne opravdava trž cijenu. Pričati o odličnim rezultatima dok su fundamenti koma je tipično navlačenje.

Sad lupaju po prodaji moš misliti, sve je danas odlično.

Fundamenti nisu koma, baš naprotiv.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

http://uk.reuters.com/article/oilRpt/idUKBUD00242120080408

Kaj bi izmišljao

Sam rezultat ništa ne znači ako ne opravdava trž cijenu. Pričati o odličnim rezultatima dok su fundamenti koma je tipično navlačenje. Sad lupaju po prodaji moš misliti, sve je danas odlično.

valentine,
prvo ti dokazi da znas uzracunati fund vrijednost dionice (P/E lupiti zna i osnovnoskolac) pa onda pricaj o precijenjenosti
[bye]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

vipy kaj sve treba znat izračunat za tvoj certifikat? [smiley]

treba platiti rucak,
preferiram ribu,
nekako mi janjetina tesko pada u zadnje vrijeme [lol]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

valentine, prvo ti dokazi da znas uzracunati fund vrijednost dionice (P/E lupiti zna i osnovnoskolac) pa onda pricaj o precijenjenosti [bye]

Ja ti uopće ne računam ni P/E, mene to ne zanima. Zato postoje forumi gdje ovakvi kao ti što pametuju računaju prema DCF, GHP i JUK metodama i kupuju INGRA na 55.000, LEDO na 20.000, ATGR na 935 kuna itd. Puno sreće želim[bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ako tržište nije reagiralo na odlično izvješće PTKM, onda neće ni na lošija izvješća. Netko tko jučer nenormalno lupao po kupnji, sigurno čeka još i navlači. Ako PTKM dođe do 300 kuna odmah proglašavam kraj ovoj agoniji.[thumbsup]

Ovo je samo prikriveni druk, koji lik [lol]

BF se očito rješio, uski rasponi trgovanja ht i ine su najbolji indikator. Ovo jutros su bili posljednji od posljednjih margina, riječi koja je postala vrlo nepopularna…
[smiley]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

wunderkind:

treba platiti rucak,
preferiram ribu,
nekako mi janjetina tesko pada u zadnje vrijeme [lol]

de ne seri, za dobro društvo uvijek platim, al za preseravanje ne!

ako već želiš nekoga nečemu poučit jedino ispravno i plemenito je učinit to free of charge!

Ne znam da li je itko zamjetio, ali koliko sam ja shvatio nema prodaje INA-e i HT-a od branitelja na burzi pa tako niti direktnog utjecaja na cijenu.
Ovo je odlično za tržiše u cjelosti po meni.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

vipy: ” valentine, prvo ti dokazi da znas uzracunati fund vrijednost dionice (P/E lupiti zna i osnovnoskolac) pa onda pricaj o precijenjenosti [bye] ” Ja ti uopće ne računam ni P/E, mene to ne zanima. Zato postoje forumi gdje ovakvi kao ti što pametuju računaju prema DCF, GHP i JUK metodama i kupuju INGRA na 55.000, LEDO na 20.000, ATGR na 935 kuna itd. Puno sreće želim[bye]

druze ja sam ingru kupovao na 19 zato, prodao (dijelom [cry]) na 54
ja za razliku od tebe mogu izracunati da li je nesto skupo ili jeftino, a ti to ne znas niti si si nikada znao niti ces vjerovatno znati izracunati koliko sto kosta[wink]
na temelju cega ti ulazes?
FORUM, TAROT? salica kave

MMF prodaje zlato! Piše: NT/Hina
Međunarodni monetarni fond predložio je prodaju 403,3 tone zlata iz svojih rezervi kako bi popunio blagajnu, što je samo jedan od poteza financijskog preustroja te institucije.

“Riječ je o približno 12 posto njegovih rezervi zlata, čijom bi prodajom MMF mogao namaknuti oko 11 milijardi dolara”, rekli su dužnosnici Fonda, podupirući provedbu reorganizacije te institucije u želji da se održi u uvjetima smanjenog obujma kreditiranja teškoćama pogođenih zemalja, inače glavnog izvora prihoda.

Kako se navodi u priopćenju izvršnog direktora Dominiquea Strauss-Kahna, MMF će iskoristiti polučena sredstva za snaženje financija i generiranje novih instrumenata pomoći u vidu raznolikih ulaganja na temelju kojih će se ostvarivati prihodi.

Predložena prodaja tiče se nekih 13 milijuna unci zlata, od ukupno 103,4 milijuna unci zlata iz MMF-ovih rezervi.
Očitovanje MMF-a dolazi u vrijeme kada ta institucija poduzima intenzivne napore s ciljem smanjenja troškova i ukidanja radnih mjesta jer su njegovi zajmovi pogođeni krizom s obzirom na to da neke zemlje odbijaju uvjetovanu pomoć Fonda. U fiskalnoj 2008. koja završava 30. travnja MMF očekuje proračunski manjak u visini 140 milijuna dolara.

Prema riječima dužnosnika te institucije, prodaja zlata će se vjerojatno odvijati u razdoblju od nekoliko godina kako bi se izbjegli , prema njihovim procjenama, godišnje trguje s približno 500 tona zlata.

Cijene zlata na svjetskom tržištu nedavno su dosegnule rekordnu cijenu iznad 1.000 dolara po unci. Dužnosnik MMF-a, koji je želio ostati neimenovan, rekao je kako bi prosječna cijena zlata od oko 850 dolara za uncu donijela Fondu oko 11 milijardi dolara, a od toga bi se 6,6 milijardi dolara iskoristilo za stvaranje novih instrumenata pomoći.

U MMF-u još navode kako je izvršni odbor pristao reorganizirati model ostvarivanja prihoda koji se primarno oslanja na davanje zajmova, i to tako da se usvoji model koji bi se zasnivao na ostvarivanju prihoda iz različitih izvora.

Strauss-Kahn pozdravio je nacrt novog financijskog okvira koji je predložio izvršni odbor, istaknuvši njegovo veliko značenje za vraćanje MMF-a na čvrste financijske temelje, a i za osuvremenjivanje strukture i operacija Fonda.

Te su najave stigle nekoliko dana uoči održavanja proljetnih zasjedanja MMF-a i njegove sestrinske institucije, Svjetske banke, 12. i 13. travnja u Washingtonu.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

vipy:

valentine, prvo ti dokazi da znas uzracunati fund vrijednost dionice (P/E lupiti zna i osnovnoskolac) pa onda pricaj o precijenjenosti [bye]

Ja ti uopće ne računam ni P/E, mene to ne zanima. Zato postoje forumi gdje ovakvi kao ti što pametuju računaju prema DCF, GHP i JUK metodama i kupuju INGRA na 55.000, LEDO na 20.000, ATGR na 935 kuna itd. Puno sreće želim[bye]

Valentine, da je bilo koja metoda i od bilo koga u zadnje vrijeme – beskorisna je, jer sve PADA.
Ali te sve analize dat će kad tad svoju potvrdu. Živi bili pa vidjeli.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close