Sam rezultat ništa ne znači ako ne opravdava trž cijenu. Pričati o odličnim rezultatima dok su fundamenti koma je tipično navlačenje.
Sad lupaju po prodaji moš misliti, sve je danas odlično.
Fundamenti nisu koma, baš naprotiv.
http://uk.reuters.com/article/oilRpt/idUKBUD00242120080408
Kaj bi izmišljao
Sam rezultat ništa ne znači ako ne opravdava trž cijenu. Pričati o odličnim rezultatima dok su fundamenti koma je tipično navlačenje. Sad lupaju po prodaji moš misliti, sve je danas odlično.
valentine,
prvo ti dokazi da znas uzracunati fund vrijednost dionice (P/E lupiti zna i osnovnoskolac) pa onda pricaj o precijenjenosti
[bye]
vipy kaj sve treba znat izračunat za tvoj certifikat? [smiley]
treba platiti rucak,
preferiram ribu,
nekako mi janjetina tesko pada u zadnje vrijeme [lol]
valentine, prvo ti dokazi da znas uzracunati fund vrijednost dionice (P/E lupiti zna i osnovnoskolac) pa onda pricaj o precijenjenosti [bye]
Ja ti uopće ne računam ni P/E, mene to ne zanima. Zato postoje forumi gdje ovakvi kao ti što pametuju računaju prema DCF, GHP i JUK metodama i kupuju INGRA na 55.000, LEDO na 20.000, ATGR na 935 kuna itd. Puno sreće želim[bye]
Ako tržište nije reagiralo na odlično izvješće PTKM, onda neće ni na lošija izvješća. Netko tko jučer nenormalno lupao po kupnji, sigurno čeka još i navlači. Ako PTKM dođe do 300 kuna odmah proglašavam kraj ovoj agoniji.[thumbsup]
Ovo je samo prikriveni druk, koji lik [lol]
BF se očito rješio, uski rasponi trgovanja ht i ine su najbolji indikator. Ovo jutros su bili posljednji od posljednjih margina, riječi koja je postala vrlo nepopularna…
[smiley]
wunderkind:
”
vipy kaj sve treba znat izračunat za tvoj certifikat? [smiley]
”
treba platiti rucak,
preferiram ribu,
nekako mi janjetina tesko pada u zadnje vrijeme [lol]
de ne seri, za dobro društvo uvijek platim, al za preseravanje ne!
ako već želiš nekoga nečemu poučit jedino ispravno i plemenito je učinit to free of charge!
Ne znam da li je itko zamjetio, ali koliko sam ja shvatio nema prodaje INA-e i HT-a od branitelja na burzi pa tako niti direktnog utjecaja na cijenu.
Ovo je odlično za tržiše u cjelosti po meni.
vipy: ” valentine, prvo ti dokazi da znas uzracunati fund vrijednost dionice (P/E lupiti zna i osnovnoskolac) pa onda pricaj o precijenjenosti [bye] ” Ja ti uopće ne računam ni P/E, mene to ne zanima. Zato postoje forumi gdje ovakvi kao ti što pametuju računaju prema DCF, GHP i JUK metodama i kupuju INGRA na 55.000, LEDO na 20.000, ATGR na 935 kuna itd. Puno sreće želim[bye]
druze ja sam ingru kupovao na 19 zato, prodao (dijelom [cry]) na 54
ja za razliku od tebe mogu izracunati da li je nesto skupo ili jeftino, a ti to ne znas niti si si nikada znao niti ces vjerovatno znati izracunati koliko sto kosta[wink]
na temelju cega ti ulazes?
FORUM, TAROT? salica kave
MMF prodaje zlato! Piše: NT/Hina
Međunarodni monetarni fond predložio je prodaju 403,3 tone zlata iz svojih rezervi kako bi popunio blagajnu, što je samo jedan od poteza financijskog preustroja te institucije.
“Riječ je o približno 12 posto njegovih rezervi zlata, čijom bi prodajom MMF mogao namaknuti oko 11 milijardi dolara”, rekli su dužnosnici Fonda, podupirući provedbu reorganizacije te institucije u želji da se održi u uvjetima smanjenog obujma kreditiranja teškoćama pogođenih zemalja, inače glavnog izvora prihoda.
Kako se navodi u priopćenju izvršnog direktora Dominiquea Strauss-Kahna, MMF će iskoristiti polučena sredstva za snaženje financija i generiranje novih instrumenata pomoći u vidu raznolikih ulaganja na temelju kojih će se ostvarivati prihodi.
Predložena prodaja tiče se nekih 13 milijuna unci zlata, od ukupno 103,4 milijuna unci zlata iz MMF-ovih rezervi.
Očitovanje MMF-a dolazi u vrijeme kada ta institucija poduzima intenzivne napore s ciljem smanjenja troškova i ukidanja radnih mjesta jer su njegovi zajmovi pogođeni krizom s obzirom na to da neke zemlje odbijaju uvjetovanu pomoć Fonda. U fiskalnoj 2008. koja završava 30. travnja MMF očekuje proračunski manjak u visini 140 milijuna dolara.
Prema riječima dužnosnika te institucije, prodaja zlata će se vjerojatno odvijati u razdoblju od nekoliko godina kako bi se izbjegli , prema njihovim procjenama, godišnje trguje s približno 500 tona zlata.
Cijene zlata na svjetskom tržištu nedavno su dosegnule rekordnu cijenu iznad 1.000 dolara po unci. Dužnosnik MMF-a, koji je želio ostati neimenovan, rekao je kako bi prosječna cijena zlata od oko 850 dolara za uncu donijela Fondu oko 11 milijardi dolara, a od toga bi se 6,6 milijardi dolara iskoristilo za stvaranje novih instrumenata pomoći.
U MMF-u još navode kako je izvršni odbor pristao reorganizirati model ostvarivanja prihoda koji se primarno oslanja na davanje zajmova, i to tako da se usvoji model koji bi se zasnivao na ostvarivanju prihoda iz različitih izvora.
Strauss-Kahn pozdravio je nacrt novog financijskog okvira koji je predložio izvršni odbor, istaknuvši njegovo veliko značenje za vraćanje MMF-a na čvrste financijske temelje, a i za osuvremenjivanje strukture i operacija Fonda.
Te su najave stigle nekoliko dana uoči održavanja proljetnih zasjedanja MMF-a i njegove sestrinske institucije, Svjetske banke, 12. i 13. travnja u Washingtonu.
vipy:
”
valentine, prvo ti dokazi da znas uzracunati fund vrijednost dionice (P/E lupiti zna i osnovnoskolac) pa onda pricaj o precijenjenosti [bye]
”
Ja ti uopće ne računam ni P/E, mene to ne zanima. Zato postoje forumi gdje ovakvi kao ti što pametuju računaju prema DCF, GHP i JUK metodama i kupuju INGRA na 55.000, LEDO na 20.000, ATGR na 935 kuna itd. Puno sreće želim[bye]
Valentine, da je bilo koja metoda i od bilo koga u zadnje vrijeme – beskorisna je, jer sve PADA.
Ali te sve analize dat će kad tad svoju potvrdu. Živi bili pa vidjeli.