Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

donekle se slažem sa doodd-om ja ću svim isto ponoviti da kada vam banka i njeni analitičari a pogotovo HAAB i ERSTE nekaj savjetuju treba to jako jako dobro uzeti u razmatranje. Da se razumijemo dionice koje preporučaju (HT, INA, Dalekovod i sl..) smatram vrhunskima ali bojim se da traže glinene golube…

Samo jedan osvrt na današnju temu i odmah da dodam da imam jako puno dionica svih tri kompanija i da bez obzira što je i mene počela fatat stiska za lovom ne prodajem pa makar dode i do mog (nedao svevišnji) najgoreg predviđanja 3100-3200.

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Nisam izajia ali je cinjenica se desava ono sto govorim ,sta sam govorio jucer 3500ne gine vec smo sa 1,18 u minusu

Vjeko ovaj gore piše sve što nema veze s temom, kada neće da piše kako spada neka se moderira……..
Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Sta je ponovno vam smetam kao i jucer. Sto napisem to i argumentiram,a ovo je tema o oporavku ja pisem kada ce doc do oporavka kada se sva lijepo ispuse. Argument 1.dogodilo se sta sam navodio jucer. 2. Branitelje nemoze se kontrolirat nemaju za jest,3.inini radnici ce poceti prodavati

Ono sta pisem argumentiram zar ne …

Burza se može oporavit samo ako se rasprodaju fundamentalno precijenjene dionice, a ne HT, Adris, Jadroplov ili Atlanske plovidba npr., koje su po fundamentima najjače na burzi. Poanta korekcije je da dionice dođu na svoj realni fundamentalni nivo, a ne da neke ostanu brutalno precijenjene a druge postanu brutalno podcijenjene. Zato, ako već morate prodavat, prodajite sve što ima P/E iznad 20 (pod uvjetom na nisu ispod 1 booka, jer ako su znatno ispod booka a posluju pozitivno onda su već po tome podcijenjene), kako bi se konačno počela dešavat ZDRAVA KOREKCIJA u kojoj sve dionice moraju doć na realni fundamentalni nivo. Pa zar niste primjetili da svi analitičari kritiziraju tržište radi toga što sve dionice podjednako padaju bez obzira na precijenjenost – ako ćemo na taj način rasprodavat na kraju ćemo opet imat kojekakve građevinare na 5-6 booka i P/E 50-100, luke na 20-30 booka, banke na P/E>30, todorijadu na 7-10 booka i P/E>50 itd.

Analitičari Erste banke iz Beča objavili su svoje kvartalno izvješće za regiju koje sugerira da će u drugom tromjesečju ove godine dionice austrijskih i poljskih kompanija nuditi najbolji povrat na uloženi kapital. P/E multiplikator u Austriji pao je na 10, što je bitno niže od povijesnog prosjeka od 12,9 posto. Precijenjeni U usporedbi s Austrijom, poljski P/E od 15,4 u 2008. čini se visokim, međutim, velik dnevni promet na poljskoj burzi ide u prilog tom tržištu. Poljska i Rumunjska spominju se kao najzanimljivije investicijske mete. Hrvatska se, prema Erste analitičarima, uz Sloveniju svrstava među tržišta na kojima se može naći i probrati dobra prilika, ali u cjelini gledano, dionice hrvatskih kompanija slove kao precijenjene. Također je, kažu u Erste, mala vjerojatnost da će doći do značajnijih akvizicija. [bye][bye]

U Austriji P/E oko 10, a kod nas Stojić kaže da je oko 20? Jesmo li u tom slučaju još uvijek precijenjeni?

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Vjeko ponoviti cu sta sam napisao. Burza ce tonuti najmanje do 3000bodova . Najmanje. Argumenti za to 1.dogodilo se danas na sta sam upozoravao jucer. 2.braniteljski fond nije moguce kontrolirat jer su ljudi gladni. Argumenti su navedeni neka mi se vise ne brisu postovi.

Sta je ponovno vam smetam kao i jucer. Sto napisem to i argumentiram,a ovo je tema o oporavku ja pisem kada ce doc do oporavka kada se sva lijepo ispuse. Argument 1.dogodilo se sta sam navodio jucer. 2. Branitelje nemoze se kontrolirat nemaju za jest,3.inini radnici ce poceti prodavati

ovo ti je jaki argument nema što[lol] [lol]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Vjeko ponoviti cu sta sam napisao. Burza ce tonuti najmanje do 3000bodova . Najmanje. Argumenti za to 1.dogodilo se danas na sta sam upozoravao jucer. 2.braniteljski fond nije moguce kontrolirat jer su ljudi gladni. Argumenti su navedeni neka mi se vise ne brisu postovi.

Jeli ovn za moderiranje
Burza ce tonuti do 3000bodova ovo argumentiram time sta se dogodilo ono sta sam upozoravao,drugo branitelje je nemoguce kontrolirat jer su gladni. A ovaj post je u skladu sa temom jer pisem di je dno a onda ce zapoceti rast

dobro je doodd. Svatili smo i ja te ne kritiziram jer sam kao što sam napisao sličnih pogleda ali malo manje brate mili pa na svakoj temi sudnji dan. Pročitali uvažili i ajmo dalje

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

New Report

Close