Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Rat za USA je biznis. Besplatni šou i reklama oružja, te najjeftiniji način kako isprazniti skladišta oružja kojima ističe rok, a da ne govorimo o borbi za strateška mjesta na svijetu i resurse.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

bravo, skinija si Pita!
mislin, avatara[tongue]

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Ja sam svoju odluku donio, danas ubacio svježi keš u portfelj i dobrano šopingirao jer sad stvarno ima jeftinih i podcijenjenih dionica. Možda će biti i jeftinije, ali ne opterećujem se time da moram pogoditi dno. Meni je bitno da kupim dionicu dobre kompanije po niskoj cijeni, a ako će još malo niže, i to je za ljude.

Ja cekam ponedjeljak nakon 3.5. jer tad su mi svatovi i biti ce vise nego svjezeg keša![lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Ima žena da me odmah ostavi, ali lova ide na burzu jer ovo je bolje od bilo kojeh IPO-a, ko ga hebe, cekat cu dobar target ako treba i kroz 2-3 godine, ali sigurno cu ga docekati![thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

Mislim o čemu vi pričate i kako možete usporedjivati US tržište s našim. Je li US tržište prošle godine raslo 60% ???? E pa nije…razmislite malo o tome !?
Korekcija je uskoro gotova, dok se ne istresu najslabiji i najmanji, a onde će sve na stare razine unutar jednog kvartala, i opet će doći do manije i euforije…a sve do kraja godine..prema tome stisnite zube i ne prodajte ako ne morate…

sve je lako kad si mlad :)

Ako Crobi dođe na 3500 kupujem ko nespašen, a ako ne i 3600 će bit dobro

Surround all arround when it hits the ground

Po meni isključivi krivac za ovu jaku korekciju-pljačku je Vlada i sam Ivo. Naravno da su njihove produžene ruke Samodol,Hanfa,mirovinski fondovi i banke.

Samo što bih ja poredao malo drukčije: mirovinski fondovi i banke a njihove produžene ruke su Vlada i sam Ivo, Samodol, Hanfa…

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Upravo sam pročitao najavu za knjigu koju se reklamira na PD-u, a naslov glasi: “Tko je uzeo moj novac?”
Ne čini li se to nekima poznato?

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Upravo sam pročitao najavu za knjigu koju se reklamira na PD-u, a naslov glasi: “Tko je uzeo moj novac?”

oduzimaju ga sami sebi oni koji sada prodavaju dionice

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Tko je uzeo moj novac?

Po meni je odgovor: Nije ga nitko uzeo. Sam si ga nekome dao u zamjenu za dionice, a na burzi nema win-win situlacija. Jedna strana win, a druga loose.

Meni se čini poznata…………………..već sam je čitao………Kiyosaki. Preporučam[thumbsup]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Mislim o čemu vi pričate i kako možete usporedjivati US tržište s našim. Je li US tržište prošle godine raslo 60% ???? E pa nije…razmislite malo o tome !?
Korekcija je uskoro gotova, dok se ne istresu najslabiji i najmanji, a onde će sve na stare razine unutar jednog kvartala, i opet će doći do manije i euforije…a sve do kraja godine..prema tome stisnite zube i ne prodajte ako ne morate…

Tko je rasao 60%?

[color=blue]Utvrđen plan za obranu tržišta[/color]

Erste invest i Hanfa dogovorili su strategiju upravljanja braniteljskim fondom nakon što počne pritisak za prodaju udjela

ZAGREB – Nakon što 12. travnja istekne rok zabrane raspolaganja udjelima u braniteljskom fondu, a branitelji počnu zadavati naloge za njihovu prodaju, samo će nekoliko osoba u državi moći znati koliki je stvaran pritisak za isplatu udjela.

Naime, Erste invest, koji upravlja Fondom branitelja, te informacije neće smjeti priopćiti javnost, niti će dionice Ine i HT-a iz portfelja fonda izložiti na burzu kako bi namirio potrebe za isplatom udjela. Prodavat će ih isključivo putem ugovora i blok-transakcijama.

Utjecaj na tržište

Takva strategija djelovanja, kojoj je cilj spriječiti jači utjecaj na tržište nakon što po sedam posto dionica Ine i HT-a iz portfelja fonda bude raspoloživo za prodaju, usuglašena je među svim uključenima u proces, pa i s regulatornom agencijom, potvrdio nam je predsjednik Uprave Hanfe Ante Samodol.

– Tržište ni u jednom trenutku neće smjeti osjetiti kad i koliko je zahtjeva podneseno na prodaju, kao i to koliko je dionica Erste invest prodao – kaže Samodol. To će, kako ističe, moći znati samo predsjednik Uprave Erste investa Josip Glavaš, Jadranka Kosor kao predsjednica upravnog odbora te osoba iz back-officea Erste investa.

Davanje naloga

Oni će biti “titulirani” kao osobe koje posjeduju povlaštene podatke. Podatak neće biti poznat, tvrdi Samodol, niti banci skrbniku nego će joj se samo prosljeđivati nalozi za isplatu.

Samodol ističe i kako rok od 60 dana, u kojem će braniteljima nakon davanja naloga za prodaju biti isplaćeni udjeli, nije utvrđen slučajno, odnosno isključivo radi odgode pritiska.

On je, kaže, definiran da bi društvo za upravljanje, odnosno Erste invest imao dovoljno vremena za zaključivanje ugovora o prodaji dionica odnosno blok-transakcija.

Kako će to biti jedini način prodaje, tržište ni u jednom trenutku, kaže Samodol, neće znati kako se mijenja imovina fonda, kao i cijena postignuta pri prodaji paketa dionica.

Takva strategija upravljanja Fondom branitelja nakon isteka zabrane raspolaganja dionicama trebala bi, smatraju, prouzročiti sasvim druge efekte od potpune “rasprodaje” koje se ovih dana pribojavanju brojni analitičari i kojom tumače aktualni pad vrijednosti svih dionica na burzi.[thumbsup]

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

New Report

Close