Evo još dobrih vijesti za HR, a jednom će i ovaj krepani crobex konačno pozitivno reagirati na mnoge dobre vijesti koje dolaze jedna za drugom u zadnje vrijeme:
Swoboda snažno podupire Hrvatsku
7. travnja – Uoči rasprave Europskog parlamenta o rezoluciji o Hrvatskoj, slovenski list Delo piše da je povlačenjem odluke o primjeni ZERP-a Hrvatska očarala institucije EU-a. Dodaje kako je i glavni izvjestitelj Europskog parlamenta za RH Hannes Swoboda “okrenuo ploču”.
U nacrtu rezolucije o Hrvatskoj, o kojoj će Europski parlament raspravljati u srijedu, a glasovati u četvrtak, pozdravlja se odustajanje od ZERP-a. Swoboda amandmanom predlaže da bi pregovori s RH mogli završiti 2009. Poziva EK da putem pretpristupnog fonda pomogne restrukturiranje hrvatske brodogradnje. U rezoluciji se predlaže i dodjela 12 milijuna eura Hrvatskoj za razvoj konkurentnog ribarstva. HRT
Kolega avax, pa i ako na 20 dobrih vijesti dođe samo jedna loša, mi rokamo par posto, sve zemlje su s ulaskom u NATO dale pozitvan signal burzama a ZSE prkosi i prkosi.. Ali svemu dođe kraj…[proud]
Kolega avax, pa i ako na 20 dobrih vijesti dođe samo jedna loša, mi rokamo par posto, sve zemlje su s ulaskom u NATO dale pozitvan signal burzama a ZSE prkosi i prkosi.. Ali svemu dođe kraj…[proud]
svemu dođe kraj pa i doživotnoj korekciji![lol]
LEGENDA O BRACI LEHMAN – napisana danas!
Hej brate Lehmane (LEH), vidje li ti sta se dogodi sa prijateljem Bear Stearnsom?
Vidje, vidje – rece brat Lehman.
Pa sta cemo mi dvojica sad kad se oko nas motaju I navalishe toliki SHORTEVI. Veliki su ko divovi sa svojim novcem od ogromnih Hedge Fondova do najsitnijih trejdera, navalishe brate da nas slijedeceg srushe u prasinu poput susjeda Bear_Stearnsa (BSC). Nece mirovati dok ne potonemo. Sta cemo brate Lehmane, nema nam nego potonuti ko’ onaj Titanik u hladnu vodu Bancruptcya!
Ne brini brate Lehmane imam PLAN kako da ih nadmudrimo. Ajmo mi lijepo razglasiti da dajemo dodatne milione CONVERTIBLE dionica na prodaju (convertible preferred stock) ne bi li sakupili dodatni novac za borbu. Kad to ponudimo NAJVJERNIJIM LONG fondovima I investitorima, kad SHORTEVI vide ko nam sve kupuje dionice I koliko novca dobijamo – POBJECI CE GLAVOM BEZ OBZIRA I uslijediti ce najveci SHORT SQUEEZE sto si ga u zadnje vrijeme vidio!!
Zbiljam tako mislis? Mislim vjerujes u to?
Da jer ce uz to sve vidjeti koliko nam novaca treba i shvatiti ce da je to-to i nema vise nikakvih bauka ni nepoznanica. To ce ih natjerati na uzmak. Samo vjeruj u mene I nemaj straha.. Ajmo ici!
Ajmo ..sretno I prekrizimo se uoci odlucnog boja, brate.
S bozijom pomoci
-otvorise vrata I izjurise nasuprot SHORTEVIMA –
Pobishe mnoge shorteve a ostale natjerashe u bijeg podignuvshi svoju dionicu +6 pta (18%) a u procesu natjeravshi i cijeli Market i DOW u plus 319 pointa u jednom jedinom danu!
Ostalo je danas, na PRVI APRIL (i to BEZ SALE) godine gospodnje 2008 postalo dio LEGENDE o kojoj ce se pricati jos jaaako dugo, jer nista slicno u direktnoj akciji protiv shorteva nije tako skoro vidjeno… ISTINA ZIVA nije prvoaprilska sala, casnu vam rijec dajem – vas Market kronicar OptionMaster
Ja sam svoju odluku donio, danas ubacio svježi keš u portfelj i dobrano šopingirao jer sad stvarno ima jeftinih i podcijenjenih dionica. Možda će biti i jeftinije, ali ne opterećujem se time da moram pogoditi dno. Meni je bitno da kupim dionicu dobre kompanije po niskoj cijeni, a ako će još malo niže, i to je za ljude.
Možda je i bolje da keša nemam, jer bih se dobro oznojio birajući što kupiti.
Ono što ja pratim ima 50-100% prostora rasta do targeta.
Želim od vas da se razljutite. Dok god se ne razljutite hrvati će živjeti kao stoka. Gledajte glupu televiziju i nećete se razljutititi.
Ja želim da dignete glas protiv pljačke i da se razljutite. Kad počnete govoriti da su vas zasluženo opljačkali, onda ste tak pali. Morate shvatiti da nema zasluženog pada. Kapital tako funkcionira. Oni koji smatraju da su zasluženo u minusu, ti su tek nadrapali. Pravi kapitalist nikada ne priznaje da je zasluženo u minusu.
Želim da se razljutite!!!!!!!!!!!!!!!1
Stojić: Tržište nije problem ni napuhati ni srušiti
Business.hr/Hina
07.04.2008 17:13
Analitičari kažu kako je pad cijena dionica posljedica lošeg raspoloženja na tržištu, suzdržanosti institucionalnih ulagača, a ponajviše neizvjesnosti u kolikoj će mjeri doći do povlačenja udjela iz Braniteljskog fonda od 14. travnja, odnosno isteka lock-up razdoblja na njihovu prodaju.
Vezane vijesti
Galinec: Strah od gubitaka vlada Zagrebačkom burzom
“Na tržište trenutno psihološki najviše djeluje datum kada će branitelji moći slobodno raspolagati udjelima u Braniteljskom fondu”, kaže voditelj Odjela za ekonomska istraživanja Hypo Alpe-Adria grupe Hrvoje Stojić.
Fundamentalne vrijednosti sada su, kaže, u drugom planu. Čak su i pozitivni signali sa svjetskih burzi u drugom planu jer je stvoren negativan sentiment, ističe Stojić. “Ova korekcija nam pokazuje i koliko je domaće tržište plitko – nije ga problem niti napuhati, niti srušiti”, ocjenjuje Stojić.
Crobex je sada na odnosu cijene i zarade po dionici (P/E ratio) od 21 do otprilike 21,4, kaže Stojić. U ovoj godini u Hypu očekuju rast zarade po dionicama kompanija sadržanih u Crobex indeks od otprilike 15 posto. “Ako se usporedi sa sličnim indeksima po osnovu ta dva kriterija, domaći burzovni indeks neznatno je čak i podcijenjen”, kaže Stojić.
Stojić smatra da pri odnosu cijene i zarade po dionici od 21 Crobex indeks u sebi treba sadržavati određenu premiju, jer je on dosta viši u odnosu na očekivanja koja se odnose na usporediva istočnoeuropska tržišta. Dodaje kako se dijelu investitora procjena o rastu zarada u ovoj godini od 15 posto možda čini visokom, pa ocjenjuju da je tržište još uvijek skupo. “I dalje je prisutna apstinencija velikih institucionalnih investitora, koji smatraju da još nije povoljan trenutak za ulazak na tržište”, rekao je Stojić.
“Tehnički gledano, možemo uočiti na kretanju Crobex indeksa formaciju opadajućeg klina, koja pokazuje da smo vrlo blizu njegova zatvaranja. Na razini od otprilike 3200 do 3300 bodova prilično je čvrsta razina podrške na tržištu”, ističe Stojić. Posljednji puta oko tih razina Crobex se kretao u zadnjem tromjesečju 2006. godine.[bye]
Evo i mog skromnog doprinosa raspravi o oporavku burze.
Da parafraziram poznatog američkog predsjednika:
“Korekcija je kada vaši prijatelji moraju rasprodati portfelj, slom je kada Vi morate rasprodati portfelj, oporavak burze će početi na onaj dan kada Josip Glavaš rasproda svoj portfelj”
Vidim da ima još optimista na forumu, a to je siguran znak da ovu temu treba zamrznuti neko vrijeme.[sealed]
Po meni isključivi krivac za ovu jaku korekciju-pljačku je Vlada i sam Ivo.
Naravno da su njihove produžene ruke Samodol,Hanfa,mirovinski fondovi i banke.To je do kraja bilo iskordinirano.Oni su to sigurno u dogovoru odradili.Sramota za nasu Vladu.Ovako pokrast inarod.Samo nek mi neko ne prica da je tak i narasla burza…je ali skoro godinu dana je trebalo da dode do te razine a pala je za 2 mjeseca.Godinu dana smo se nadali i čekali…….
U US je burza uz stvarne probleme pala od 01.01.2008.god ,možda cc.5 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ali kod nas uz sve super vijesti i rezultate kompanija,pad cc.35 %.Ako ne i više.
Po meni isključivi krivac za ovu jaku korekciju-pljačku je Vlada i sam Ivo. Naravno da su njihove produžene ruke Samodol,Hanfa,mirovinski fondovi i banke.To je do kraja bilo iskordinirano.Oni su to sigurno u dogovoru odradili.Sramota za nasu Vladu.Ovako pokrast inarod.Samo nek mi neko ne prica da je tak i narasla burza…je ali skoro godinu dana je trebalo da dode do te razine a pala je za 2 mjeseca.Godinu dana smo se nadali i čekali……. U US je burza uz stvarne probleme pala od 01.01.2008.god ,možda cc.5 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali kod nas uz sve super vijesti i rezultate kompanija,pad cc.35 %.Ako ne i više.
Je.i ga, ti Ameri su čudna sorta!
Ne smeta im ni kolaps hipotekarnih zajmova, skupa nafta, slaba valuta, pad jedne od najvećih investicijskih banaka….itd. A zamisli ti da su i u ratu!