Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas Crobex +5![thumbsup]

Što će se dogoditi: fondovi koji su izloženi eu i usa burzama će početi rasti na hrportfoliu … ekipa će lagano početi stavljati novce u njih … zatim će ovi fondovi koji su izloženi našim dionicama morati polako stabilizirati cijene svojih udjela, jer će im gotovina izmicati u ove prve koje sam spomenio … i eto ti zelenjave i kod nas …

fazan, premalen je udio portfelja vani u vecini nasih fondova. Ako ne racunas srbiju.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Mislim da je neizvjesnost više manje psihološke naravi.
BF ..rasprodaja će krenuti tek za dva mjeseca, a neće baš svi branitelji prvi dan navaliti na isplatu udjela. Uz to, BF ima financijske zalihe da izdrži “prvi udar” bez prodaje dionica. Ako stvari krenu dalje, sigurno će posredovati država traženjem “strateškog investitora” za dionicve BFa.

Nikolić: Srbija je ekonomski i vojno preslaba da bi on išta značajno mogao promijeniti. Meni bi čak bilo drago da pobijedi, jer bi vjerojatno nakon par mjeseci izgubio svaku vjerodostojnost i više radikali ne bi bili tako značajan faktor. Ovako oni stalno služe kao babaroga koja služi za plašenje nestabilnošću regije.

US kriza: obično kada počne govor o krizi ona je već napola gotova.

Domaće kompanije: listom izkazuju iste ili bolje rezultate nego lani, pa pokazatelji više ne izgledaju prenapuhani.

Inflacija: o njoj se sve manje priča, očito se radilo o iznenadnom udaru koji je bio uzrokovan rastom cijena nafte i izborima.

Sve u svemu, mislim da ćemo do kraja godine doživjeti lijepi rast, kad se izgubi strah investitora.

CROBEX ZELENO, na yahoo finance nakon što su mjesecima udarne vijesti bile kreditna kriza i ostalo, danas prvi puta su te vijesti stavljene izvan fokusa ! [thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Dobro nam zeleni -0,66%

Je, ide na bolje! -0,78 [thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Dajte mi avion - Idem dobrovoljno za avijatičara u Abesiniju!

sync: ” CROBEX ZELENO, na yahoo finance nakon što su mjesecima udarne vijesti bile kreditna kriza i ostalo, danas prvi puta su te vijesti stavljene izvan fokusa ! [thumbsup][thumbsup][thumbsup] ” Dobro nam zeleni -0,66%

Pa u petak je bilo jasno da će otvoriti u crvenom!
Ali to ne znači ništa; u tren se sve može okrenuti na suprotnu stranu!

He he…koja panika…’Investitori’ iz ‘post HT’ razdoblja potpisuju kapitulaciju i hvataju maglicu.Sretan put [proud]

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

Vidjet ćemo do kraja dana, ovo sada su bili paničari od petka. [wink]

Ignore: KressoM, delux

fazan, premalen je udio portfelja vani u vecini nasih fondova. Ako ne racunas srbiju.

Evo meni je nekoliko ljudi reklo: vidi RBA balanced je u nekoliko dana pokazivao zelene strelice. Znači polako se oporavlja. Imaš nekoliko fondova koji isključivo ulažu na zapadna tržišta. Ti će se početi oporavljati i ti će prvi osjetiti dotok svježeg kapitala.

Udio strane imovine u OIF-ovima iznosi 30%. Neka je pola, a nije, u brbiji, opet to nije zanemarivo.

I love the Smell of Profits in the Morning

07.04.08. 09:52:00 NEWS-H4070453

Europske burze počele rastom cijena

LONDON, 7. travnja 2008. (Hina/Reuters) – Na početku današnjeg trgovanja na europskim su burzama vodeći indeksi porasli, zahvaljujući rastu cijena dionica u rudarskom sektoru potaknutom rastom cijena metala, ali i glasinama o preuzimanjima.

FTSEurofirst 300 indeks vodećih europskih dionica porastao je na samom početku trgovanja 0,6 posto, na 1.325 bodova. Londonski FTSE indeks, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks porasli su, pak, oko pola posto.

Među najvećim su jutrošnjim dobitnicama dionice Anglo Americana, BHP Hiltona i Rio Tinta, kojima su cijene porasle između 2 i 4 posto, zahvaljujući rastu cijena metala.

Za 4,3 posto porasla je, pak, cijena dionica švicarske UBS banke zahvaljujući poboljšanju preporuke za tu dionicu od strane Merrill Lyncha.

Osjetno je porasla i cijena dionica L’Oreala jer se špekulira da će Nestle povećati svoj udjel u toj tvrtki. Nestle je, pak, porastao zahvaljujući vijesti da je prodao svoj udjel u farmaceutskoj tvrtki Alcon švicarskom Novartisu.

Na Tokijskoj je burzi jutros Nikkei indeks porastao 1,2 posto, na 13.450 bodova, najvišu razinu u pet tjedana. To se ponajviše zahvaljuje višim cijenama nafte i metala, što je potaknulo cijene dionica kompanija koje trguju tim robama, kao što je Mitsuo & Co.

Analitičari kažu kako će se ovaj i idući tjedan pažljivo pratiti objava poslovnih rezultata američkih kompanija u prvom ovogodišnjem tromjesečju kako bi se vidjela ‘krvna slika’ gospodarstva i hoće li se kreditna kriza nastaviti.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

07.04.08. 09:44:00 NEWS-H4070452

ZSE: i dalje niski prometi i stagnacija Crobexa

ZAGREB, 7. travnja 2008. (Hina) – U uvjetima niske likvidnosti većina analitičara i dalje na Zagrebačkoj burzi očekuje stagnaciju cijena dionica bez posebnog fokusa ulagača na pojedini sektor ili dionicu, a pozorno će se pratiti funkcioniranje posebnog režima trgovanja manje likvidnim dionicama koje danas započinje.

Od 12 anketiranih analitičara brokerskih tvrtki, njih osam danas očekuje stagnaciju Crobex indeksa, dvoje njegov pad i isto toliko porast. Crobex je zaključio prošli tjedan na 3.713 bodova, s gubitkom 4,96 posto u odnosu na prethodni tjedan.

“Nastavi li se ovako niski prometi, a zasad nema naznaka da bi moglo doći promjena volumena trgovanja, na tržištu je teško očekivati bilo što drugo osim stagnacije cijena dionica”, ističe Marko Mišulić, analitičar Apex vrijednosnica.

Sudeći prema izostaloj pozitivnoj reakciji tržišta prošloga tjedna na dobivanje pozivnice za NATO savez te na dobre poslovne rezultate kompanija za prošlu godinu, investitori sada očekuju potvrdu stabilnog poslovanja kompanija kroz tromjesečna i polugodišnja izvješća, smatra Mišulić.

“Ako tromjesečna i polugodišnja izvješća budu jednako dobra kao i financijska izvješća za 2007, nadamo se povratku optimizma ulagača”, kaže Mišulić.

Od danas započinje i poseban režim trgovine na Zagrebačkoj burzi s manje likvidnim dionicama. Dionicama kojima se u jednom tromjesečju ostvari prosječno manje od jedne transakcije dnevno a prosječni dnevni promet bude manji od 35 tisuća kuna trgovat će se isključivo putem postupka analognom postupku predotvaranja, i to svakog trgovinskog dana od 11 do 13 sati.

“Moramo tek vidjeti kako će taj novi režim u praksi zaživjeti. Zasad je teško reći što će donijeti novoga na burzi”, smatra Mišulić.

Na tržištu je trenutno jedan od većih faktora rizika pitanje u kolikoj će mjeri doći do povlačenja udjela iz Braniteljskog fonda nakon 12 travnja, odnosno isteka lock-up razdoblja na njihovu prodaju.

Nadalje, u trgovanju nema posebnog fokusa zbog vrlo niske likvidnosti.

“Uz nisku likvidnost teško je očekivati fokus tržišta na određene sektore ili dionice. Međusobna korelacija dionica je trenutno iznimno visoka”, zaključuje Mišulić.

Zasad nema niti čvrstih smjernica na svjetskim tržištima. Naime, iako se, kažu analitičari, nazire kraj kreditne krize u SAD-u, potkraj tjedna objavljen je podatak o snažnom padu zaposlenosti, što upućuje na recesiju. Stoga pojedini analitičari u Hininoj anketi ističu kako će se ovoga tjedna sa zanimanjem pratiti objava novih statistički pokazatelja i signala iz najvećeg svjetskog gospodarstva.

Od korporativnih vijesti ističe se da je Ingra dobila odobrenje makedonskog regulatora za preuzimanje građevinskog poduzeća Mavrovo. Za 33 posto udjela u toj kompaniji ponudila je dva milijuna eura, odnosno 2.500 makedonskih denara za dionicu. Kako piše Poslovni dnevnik, Ingra će time započeti vlasničko regionalno širenje, ali će i prvi put u svome sastavu imati građevinsku operativu.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Sve je u Eurpi zeleno, jako ZELENO, dok mi tonemo -1,5%. Postanimo ozbiljni. Ne dajmo jeftinije. Vidiš kak se stabiliziralo lijepo k/p na atpl. Počelo se nabidavat, 5 po 5 lipa. Da i ask ode gore nabidavali bi i po više. Samo smireno. Za pola sata će vam ponudit više za vašu dionicu. Pričekajte tih pola sata.

Dajte mi avion - Idem dobrovoljno za avijatičara u Abesiniju!

New Report

Close