12.4 BF
16.4. EXD HT
11.5. izbori
znači slijedi nam mjesec dana neizvjesnosti … jer će fonovi iskoristiti ove događaje, da bi dodatno zamutili vodu …
nakon ovoga, stvarno ne vidim više razloga za padanje …
Mislim da će dobra TA sada nam trebati ko žednom vode.
a napisao sam na Komentarima … da vidim veliku divergenciju na DJI (RSI) … osim toga ne reagiraju na loše vijesti, veliki volumeni trgovanja, pada cijena comoditiesa, znači USA je akceptirala krizu i sada se traže signali za UP …
što se nas tiče, još smo u slobodnom padu i pitanje je do kuda … pogledom na graf, nameće se 3.200 kao zaustavni trak … e sad
Wall Street Awaits 1st Quarter Corporate Earnings Reports, Along With Housing Sales Data
isto vrijedi i za nas … dakako da bi dobar 1Q bio znak održivog rasta firmi …
jel znaš možda na kojoj stranici mogu vidjeti ove podatke za prodaju kuća i kada ide ta objava?
Ja na blumbiju vidim svaki dan.Pogledaću sutra da sada nepalim pa ti pošaljem na pm.
Problem Nikolićeve pobijede je taj što otvara mogućnost građanskog rata u SRBIJINaglasak je da ta mogućnost građanskog rata bi imala uticaj na nas gospodarski zbog pada turizma i velike povezanosti prema velikim kapitalu koji su naši gospodarstvenici tamo uložili na žalos u toj situaciji ni NATO ne pomaže .Avax dali sada vidiš problem?
Ma kužim ja što si želio reći, ali smatram da su i dalje šanse za nekakav građanski rat (a kamo li rat širih razmjera sad kad HR ulazi u NATO) gotovo ravne nuli jer ni Rusija, kao nekakav srpski saveznik, neće gurati Srbiju u novi rat i poraz. Nikolićevo laprdanje je samo predizborna retorika koja će naglo utihnuti nakon izbora čak i da on pobijedi, za što ni nije prevelika šansa. Sjetimo se naših izbora i obećanja o ZERP-u, a pogledajmo spuštanje gaća kad su nas stisli. Isto bi bilo i da dobije Nikolić tako da i dalje smatram da bi eventualna pobdjeda Nikolića (pogotovo u svjetlu Bushevih izjava da NATO i USA stoje uz nas) za naše tržište bila neutralna, a možda čak i pozitivna zbog povlačenja kapitala iz Srbije nazad u Hrvatsku.
Što se tiče NATO-a i posjeta Busha, mislim da ćemo ovdje tek kapitalizirati mnoge stvari, a jedna od njih bi trebao biti i rast kreditnog rejtinga HR što bi bio dobar signal stranim ulagačima za vraćanje na HR tržište. Ne zaboravimo da je naša burza prednjačila zadnja 3 mjeseca u HR i regiji po padu s nekih -30%, a tim neselektivnim padom mnoge su dionice opet postale podcijenjene i dobra prilika za kupnju, pogotovo one koje su nedavno objavile odlične poslovne rezultate za 2007.
Uz to mi smo zemlja koja će u bliskoj budućnosti ući u EU, a to opet znači pojačani dolazak stranog kapitala, nastavak preuzimanja određenih uspješnih firmi u HR itd…
Nevjerojatno, nakon zelenila prošli tjedan i u petak, EU danas opet kompletno zelena!
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
Baš me zanima hoće li ovaj blesavi crobex i danas opet biti u crvenome, ili će se napokon uskladiti s EU i zazeleniti! [cool]
Mislim da nama crvenilo ne gine. Jedino me danas zanima na kolikom prometu…
Nevjerojatno, nakon zelenila prošli tjedan i u petak, EU danas opet kompletno zelena! http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe Baš me zanima hoće li ovaj blesavi crobex i danas opet biti u crvenome, ili će se napokon uskladiti s EU i zazeleniti! [cool]
Napokon su investicijske banke očistile i otpisale gubitke izazvane na američkom tržištu nekretnina!
I novac se ponovno vraća na burze. Zar je to nešto čudno.