Angriff: ”
[/quote]
kad oni poćnu rezonirati, imovina kojom upravljaju vrijedit će im taman toliko da kupe polovne aute na Jakuševcu-nedjeljom. Pa tko će više nakon ovoga stavljati u fondove…osim OMF koji moramo, a njih boli ..oni imaju vremena 20godina za ulaganja…
NAGRADNA IGRA
Pobjednik odlučen već na početku ožujka
4.4.2008 8:00:52
ANALIZA – Uspješan je stock-picking uglavnom mogao tek limitirati gubitke izazvane kontinuiranim padom cijena, ali ne i pronaći istaknute dobitnike[cry]
Hahaha, ja ne igram tu vašu igricu ( sad ćete je moći igrati na Posebnom režimu trgovine, ionako su vodeći forumaši izabrali te pod Posebnim režimom ) ali igram u živo, i moram reći ( vama koji igrate tu virtualnu ) do kraja godine – ki bi da bi?……………………..a mnogima će biti po onoj ličkoj – sidi di si, ni za disi – nisi[lol]
Ovaj današnji pad crobexa nema blage veze s mozgom. Vani dionice rastu danima, a kod nas danima (i mjesecima) padaju. Crobex je vjerojatno crveni predvodnik u Europi i regiji po padu (negdje oko -30%) i to usprkos tome što su nam rezultati kompanija sve bolji, što smo dobili poziv za NATO, što nam dolazi predsjednik svjetske velesile u posjet, što nastavljamo pregovore s EU itd. itd.
Za ovaj današnji pad ne vidim drugog razloga osim da neki veći igrač (fond) ide u likvidaciju i sad rasprodaje po sistemu “daj što daš” ili da neki strani fond napušta naše tržište i prodaje svu imovinu.
Kako bilo, treba pustiti toga kome se tako žuri van da proda sve to što ima po što nižim cijenama jer kad nam već ovako manijakalno ruši cijene dionica, onda bar neka ih da što jeftinije! [cool]
Ovaj današnji pad crobexa nema blage veze s mozgom. Vani dionice rastu danima, a kod nas danima (i mjesecima) padaju. Crobex je vjerojatno crveni predvodnik u Europi i regiji po padu (negdje oko -30%) i to usprkos tome što su nam rezultati kompanija sve bolji, što smo dobili poziv za NATO, što nam dolazi predsjednik svjetske velesile u posjet, što nastavljamo pregovore s EU itd. itd.
Za ovaj današnji pad ne vidim drugog razloga osim da neki veći igrač (fond) ide u likvidaciju i sad rasprodaje po sistemu “daj što daš” ili da neki strani fond napušta naše tržište i prodaje svu imovinu.
Kako bilo, treba pustiti toga kome se tako žuri van da proda sve to što ima po što nižim cijenama jer kad nam već ovako manijakalno ruši cijene dionica, onda bar neka ih da što jeftinije! [cool]
Crobex trenutno ima od svih njih najmanju potporu institucionalnih investitora, iako se može reći da je dok je predvodio rastom ta ista potpora bila među većima…..
oni nisu još sebi složili u glavi-radi li se o imploziji ili dugom fitilju prije eksplozije e kad odluče to će se i osjetiti, očekujem još koji mjesec životarenja sa tendencijom prema dolje i onda nagli rast ili nagli pad. U ovakvim uvjetima nema kontinuiranosti….
ma koji daljnji pad…????
ajde plačljivci i plašljivci, odite pojedite čokolino i nemojte se bavit burzom…dosta mi vas je više…
Evo da se osvrnemo malo i na ovo prije nego sto nas zapljusne val optimizma.
Na popis svjetskih milijardera nedavno se ugurao i John Paulson. Taj manager jednog Hedge fonda, navodno je bio medju prvima koji je nanjusio veliki pad subprime mortgage trzista.
Taj je ‘instinkt’ iskoristio kako bi se postavio u pozicije koje su mu omogucile da se visestruko okoristi ovim slomom financijskog trzista u SAD-u. Mozda za ‘instinkt’ moze zahvaliti cinjenici da je prije nego je postao upravitelj fonda radio u BEAR Sternsu.
Uglavnom, na padu trzista zaradio je 4 MILIJARDE USD.
A sad zanimljiv dio. Na Fast Moneyu navode da Paulson tvrdi kako su se njegove pozicije do sada isplatile samo oko 25% OD SVOG UKUPNOG POTENCIJALA.
Znaci da Paulson OCEKUJE JOS VECI PAD U FINANCIJSKOM SEKTORU!
Kao kandidate za slom navodi financijske dealere u SAD-u, kojima amerikanci kasne s otplatama rata za automobile.
“The number of Americans who are 60 days late on their auto-loan payements hits a 10 year high in January“…”I doubt the worst is behind us“…analize su Karen Finerman, upraviteljica jednog Hedge fonda.
Iz svega ovoga da se zakljuciti da ce kriza drmati jos neko vrijeme. Vec vas cujem kako govorite da to nema veze s Hrvatskom. Da. Nije imala ni kriza suprime mortgages, pa nas gledaj sada. Ne samo da nas je zahvatila, nego su joj Kosovo i ostala sranja u regiji pomogli da nas gurne jos dublje.
A ako se ova predvidjanja ostvare, mislim da bi mogli vidjeti how deep the rabbit hole is…
ma koji daljnji pad…???? ajde plačljivci i plašljivci, odite pojedite čokolino i nemojte se bavit burzom…dosta mi vas je više…
Care dao bog da ste u pravu.
Samo to sam i ja reko prije mjesec dana a od tada samo klizimo.
Ali kaj se mene tiće neka ovo potraje do 15.10. onda bi to bio kak treba, jer bi bilo love.
A bez casha je teško gledati ovaj pad
ZSE INTRADAY UPDATE
Kome zvono zvoni?
4.4.2008 13:10:11
A baš je dobro izgledao jutrošnji grafikon. Sve se nekako poklopilo unutar definiranih okvira, krivulja se na odgovarajućim pozicijama spajala s razinama podrške, a slabašan promet dao naslutiti da su se prodavatelji jednostavno umorili od prodaje. Ali ipak – nisu.[bye][cry]
kak se netko može umoriti od prodaje?[huh]
pa ne viću na placu…DIJONICA, DIJONICA….JEFTINE A FRIŠKE…AJMO AJMO SVE DAM SAMO DA PRODAM!
kak se netko može umoriti od prodaje?[huh] pa ne viću na placu…DIJONICA, DIJONICA….JEFTINE A FRIŠKE…AJMO AJMO SVE DAM SAMO DA PRODAM!
Bravo majstore! [thumbsup]
Evo pa sad vidite zašto sam ja nedavno prodao nekretninu……………….precijenjen su brate mileni. Za razliku od mnogih dionica na kojima ću lijepo zaraditi u iduće dvije-tri godine[thumbsup]
DUBROVNIK – Tržište nekretnina na jugu Hrvatske u potpunoj je stagnaciji, cijene padaju, interes kupaca slabi, ponuda ne zadovoljava potražnju, a sve se to reflektira na poslovanje agencija koje, u odnosu na prije dvije godine, bilježe pad prodaje u rasponu od 50 do 60 posto. Čak i vrlo atraktivne nekretnine kojih je u dubrovačkoj užoj jezgri ostalo iznimno malo na kupce čekaju po nekoliko godina.
Primjer je prekrasna stara kuća obnovljena prema strogim konzervatorskim odrednicama u užem središtu Grada, na Pilama, koja se prodaje već dvije godine, no kupca koji bi za nju izdvojio tri milijuna eura jednostavno još uvijek nema. Trenutačno se u Dubrovniku može prodati jedino pokoji manji stančić, a sve ostalo “miruje”.
Što se dogodilo s dubrovačkim tržištem nekretnina? Vlasnik agencije Aedium iz Dubrovnika, Ivo Šarić, kaže da na tržištu nedostaju kvalitetne nekretnine kakve su prodavane prethodnih godina, kada je Dubrovnik slovio za apsolutnu hit destinaciju za ulaganje u nekretnine.
[color=blue]– Sada nam se već događa da stranci, koji su prije nekoliko godina kupili neku nekretninu, kreću u njenu preprodaju, ali je također sve učestalija pojava da za nju ne mogu dobiti novac koji su uložili – kaže Šarić.[/color]