Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Priveden Novoselac, fond menađeri u strahu [proud]

http://www.net.hr/novac/page/2008/04/01/0002006.html

[lol] [lol] [lol] Dobra [thumbsup]. Inače je Novoselec, a ne Novoselac.

You either do it right or you get eliminated!

Ma treba ih sve privesti koji su se s tuđim novcem privatno okoristili

TunaSalad:

predivnu temu za ćitanje/razmišljanje si si našao na ovako lijep sunčan dan. [smiley] inače, kakve sličnosti Velika Depresija ima s našom korekcijom?

Vi zapeli sa tom korekcijom, a to već nekoliko mjeseci više nije korekcija.
Velika depresija je školski primjer kako se tržište hladi i sporo oporavlja. Ne kažem da ćemo zaroniti tako duboko, niti sumnjam da će i Ameri ikad više to doživjeti. Tada je pad burze bio povezan sa pucanjem margina i povlačenjem i ostalih štednih uloga iz banaka, propadanjem i zdravih banaka i posljedično tome totalnim kolapsom privrede.
Da se ne ponovi slično postoje mehanizmi, kao npr. da država jamči za uloge do neke cifre(mislim da je kod Amera riječ o 100.000$) . Uostalom kao i kod nas.
Ali svejedno. Svojedobno smo se dobro pregrijali, a tržište se ponaša kao klatno. U jednom trenutku precijenjenost, a u drugom potcijenjenost. Treba prepoznati cikluse, kupovati na dnu, prodavati na vrhu.

A gdje su ti ciklusi ,kad samo idemo dolje

A gdje su ti ciklusi ,kad samo idemo dolje

Prijatelju, razmišljaj dugoročnije. U godinama. Ti bi kupovao i prodavao u roku nekoliko dana ili tjedana?

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Ma okakvim ciklusima pričamo…..pakod nas ruše i uništavaju tržište vec 90 dana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To nema nigdje ,ni u Srbiji,Kosovu,USA….. radi u dogovoru.

Vi zapeli sa tom korekcijom, a to već nekoliko mjeseci više nije korekcija.

a dobro, ne znam kako se zove ovo što se dešava. meni se to čini kao korekcija ili nekakav korektivni ciklus, zato što ne vidim da se išta dramatično dešava s našom ekonomijom nego se dešava korekcija napucanih cijena i očekivanja. što se tiče gospodarstva, kao podloge burze, dešava se usporenje rasta – ništa dramatično. ja bar ne vidim i ne osjećam nikakvu veću krizu (ili sam toliko odvojen od stvarnosti?). zato ovo doživljavam kao korekciju. druge stvari se dešavaju u americi – tamo skoro pa banke propadaju.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Dečki, kod nas se događa ispuhivanje špekulativnog balona i dogovor nema nikakve veze sa time.
Povoda je bilo više. Od vanjskog utjecaja, naznake usporavanja, te mogućnost kreditih problema.
Nema nikoga tko može reći: pokušati ću to zaustaviti i da u tome uspije. Moglo se, ali kad je Crobi bio na 4600. Vidjeli smo kako je završio pokušaj.
Prodavači su se sretni iskrcali jer ima nekoga da kupuje precijenjene dionice.
Sada pad ide svojim poznatim tokom i dok se ne vidi dno neće biti jačeg nakrcavanja, a također niti oporavka.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

opr: ” Vi zapeli sa tom korekcijom, a to već nekoliko mjeseci više nije korekcija. ” a dobro, ne znam kako se zove ovo što se dešava. meni se to čini kao korekcija ili nekakav korektivni ciklus, zato što ne vidim da se išta dramatično dešava s našom ekonomijom nego se dešava korekcija napucanih cijena i očekivanja. što se tiče gospodarstva, kao podloge burze, dešava se usporenje rasta – ništa dramatično. ja bar ne vidim i ne osjećam nikakvu veću krizu (ili sam toliko odvojen od stvarnosti?). zato ovo doživljavam kao korekciju. druge stvari se dešavaju u americi – tamo skoro pa banke propadaju.

potpuno tocno
madjutim najveci problem je ako rulja opet pocne dizati cijene dionica koje ne zasluzuju…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

ZSE uživo: Crobex i dalje lagano klizi
Dopunjeno 01.04 09:34!

Samo tridesetak milijuna kuna prometa ostvareno je većim dijelom kroz deset najlikvidnijh dionica od kojih samo kutinska Petrokemija stoji na zelenoj podlozi. U 14 sati i 30 minuta Crobex je na 3806,97 bodova tj. u minusu jedan posto. [bye][cry]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

http://finance.yahoo.com/indices?e=dow_jones

Kviz Tko želi biti milijunaš
Pitanje za 100 kuna.
Nastavi današnji niz:
CAC +2,93
IBEX +2,46
MIB +2,09
DAX +2,02
NASDAQ +1,91
DOW +1,80
FTSE +1.47
…………………