a ja iz nepouzdanih!!! [thumbsup]
Nema nama niđe osim dolje…
PROJEKTI: USPJEH SREDIŠNJE AGENCIJE ZA FINANCIRANJE I UGOVARANJE PROGRAMA I PROJEKATA
Ispunjen zahtjev EK za bolje upravljanje EU-fondovima
Europska komisija u travnju će odlučivati o ukidanju suspenzije za provedbu pretpristupnih projekata
Zapošljavanjem ukupno 68 službenika u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), od čega sedam u Odjelu za kontrolu natječajne dokumentacije, ispunjen je jedan od zahtjeva Europske komisije za boljim upravljanjem pretpristupnim fondovima u Hrvatskoj. Revizori Europske komisije trebali bi u prvoj polovici travnja obaviti inspekciju, a potom će Komisija odlučiti hoće li ukinuti suspenziju ovjeravanja i provedbe ugovora za programe donesenu potkraj prošle godine. Problemi koji su se pojavili u pripremi i provedbi natječaja ugrozili su povlačenje 130 milijuna eura iz pretpristupnih fondova, a Komisija je odlučila smanjiti predviđena sredstva za ovu godinu sa 45 na 40 milijuna eura. Hrvatskoj se, uz ostalo, predbacivalo da se u kontroli natječajne dokumentacije previše oslanja na Komisiju. Dokumentacija koja je stizala na pregled prečesto je patila od nedostataka koje je trebalo uočiti i ispraviti još u “hrvatskoj fazi” natječajnog postupka. Stoga su u EK posumnjali u sposobnost hrvatske uprave da samostalno provodi natječaje.
Kaj ti je rekao Sanader to, zemo tvoj?[lol]
ha, ha, ne on je tvoj zemo jer i on mi liči na neku babetinu a nema ni m..a.[thumbsup]
ova konstatacija je namjenjena njemu vama svaka čast.
danas se imamo pravo našaliti![smiley]
Ameri jučer završili u zelenome, EU se danas zeleni, a kod nas dosta dobrih GFI +pozivnica za NATO + dolazak Busha….ne znam kako danas crobex ne bi bio u zelenome [thumbsup]
Ameri jučer završili u zelenome, EU se danas zeleni, a kod nas dosta dobrih GFI +pozivnica za NATO + dolazak Busha….ne znam kako danas crobex ne bi bio u zelenome [thumbsup]
Pa kao da je jučer imao razloga, a pogledaj kakav pad…
Mora i naš crobex krenuti više ,vveč mu je i vrijeme
Samo da ne krene tamo gdje ne bismo htjeli, toga je mene strah.
predivnu temu za ćitanje/razmišljanje si si našao na ovako lijep sunčan dan. [smiley] inače, kakve sličnosti Velika Depresija ima s našom korekcijom?
Vi zapeli sa tom korekcijom, a to već nekoliko mjeseci više nije korekcija.
Velika depresija je školski primjer kako se tržište hladi i sporo oporavlja. Ne kažem da ćemo zaroniti tako duboko, niti sumnjam da će i Ameri ikad više to doživjeti. Tada je pad burze bio povezan sa pucanjem margina i povlačenjem i ostalih štednih uloga iz banaka, propadanjem i zdravih banaka i posljedično tome totalnim kolapsom privrede.
Da se ne ponovi slično postoje mehanizmi, kao npr. da država jamči za uloge do neke cifre(mislim da je kod Amera riječ o 100.000$) . Uostalom kao i kod nas.
Ali svejedno. Svojedobno smo se dobro pregrijali, a tržište se ponaša kao klatno. U jednom trenutku precijenjenost, a u drugom potcijenjenost. Treba prepoznati cikluse, kupovati na dnu, prodavati na vrhu.
ZSE: ulagači i dalje na oprezu
Investicijski fondovi još se ne uključuju u trgovanje
U nastavku sezone objave poslovnih rezultata kompanija za 2007. na Zagrebačkoj burzi analitičari su podijeljeni oko današnjeg smjera kretanja cijena, ističući da je potrebno vrijeme za povratak povjerenja među investitorima[cry]
Priveden Novoselac, fond menađeri u strahu [proud]
U Europi proljeće.