Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,3,27,,113808.jl[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Sutra očekujem mali pad na Zvijezdi i veći na Ledu .[sealed][bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
[bye][bye][bye][bye][bye]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@Asko

Nego prijatelju vidis li ti cijenu IGH??? Ja se uvijek sjetim naseg razgovora od ovog ljeta…..[wink]

A ti mi još ne vjeruješ da TA ne radi? [smiley][smiley][lol]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Kolko treba Leda kolega…možda ja mogu pomoći …

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Asko
korisnik od: 17.07.2006.
broj poruka: 3097

Šef:
” Sutra očekujem mali pad na Zvijezdi i veći na Ledu .

Kolko treba Leda kolega…možda ja mogu pomoći …

ne puno 580 komada po 9.500 kuna.[wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Ja te volim!
Nemoj se shvatiti krivo, ali si car![thumbsup][lol]

Premda imam ledo i neide on nigdje dole, bio je i previše

Šef: ” Sutra očekujem mali pad na Zvijezdi i veći na Ledu .[sealed][bye] ” [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [bye][bye][bye][bye][bye]

Usporite s tim smajlićima, zar vam nisu rekli da je recesija[undecid]

[bye][bye][bye][bye][bye]

[lol] [lol] [lol] [lol]

Only God, Muammar and Libya!

Bez obzira na pad, Ledo je još uvijek iznad jučerašnje blokade, što ipak nešto govori.[thumbsup]

Govori nam da stagnacije na LEDU nema. Ili će gore sutra nakon 40% rasta, ili će dolje.
Vidjet ćemo.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Prenosim sa jednog drugog foruma zanimljivu raspravu:

RealBear je napisao/la:Moram priznati da sam divljački poludio onomad u prvom mjesecu kad sam vidio da mirovinci em što su kupovali u 12. mjesecu na ATH em su se vratili u OIF-e.

Ali ja sam blag čovjek, oprostio sam im sve kad su promijenili taktiku. pirat

Dakle ovako, mirovinci su od 10. mjeseca trošili na dionice 16 miliona kuna dnevno, ove godine će u slijedeća dva kvartala trošiti par milja manje da bi u zadnjem kvartalu digli to na 20. milja kuna dnevno da si poprave prinos. To je što se može (maximalno) očekivati od mirovinaca.

Uz negativnu klimu što se tiče globalne ekonomije i braniteljski fond koji ima snage za povuči puno više sredstava nego što mirovinci mogu kupiti burza ide u ambis. Dvije stvari koje mogu zadržati da se ne slomije u slijedećih pola godine su
a) otkup i poništavanje dionica od strane HT-a
b) prodaja INA

Gledaj Realni moj i najdraži Medo, stvar nije tako jednostavna kako ti misliš. Naime naša ekonomija nije u tako lošem stanju kao što ti misliš ( uspoređujući je sa američkom ). Prije svega domaće banke NEMAJU problema sa drugorazrednim hipotekarnim kreditima, pa samim time nema opasnosti i rizika kod njih kao kod američkih banaka.
Drugo, inflatorni pritisci se u zadnje vrijeme smanjuju ( barem koliko ja pratim ) a do kraja godine će se svesti na podnošljivih 5,25-5,75%. Čak mi moja poslovna banka nije htjela oročiti sredstva na godinu dana nego samo na ŠEST mjeseci ( mislim da to dovoljno govori samo po sebi ).
Treće razdoblje političke i izborne nestabilnosti je iza nas ( a prilično je kumovalo povlačenju udjela iz OIFa i općenito novca sa burze ). Kosovo i Zerp smo također prošli relativno bezbolno i sad možemo u miru nastaviti procese pridruživanju EU.
Četvrto, uskoro dobivamo pozivnicu za NATO, a svakome iole upućenom je jasno što to znači STRANIM INVESTITORIMA!
Peto, vodeća hrvatska poduzeća su objavila odlične rezultate za prošlu godinu, čineći time P/E cijelog tržišta osjetno nižim nego što je svojevremeno bio. Znači više nismo kao tržište precjenjeni i ulazimo u zonu “marže sigurnosti” kod kupovine određenih dionica ( ADRS; HT; ATPL; KOEI; INA; INGR; ULPL itd )

Eto morate ozbiljno razmisliti o ovome jer će se situacija u dogledno vrijeme promijeniti ( nemojte misliti da je ekipa koja je povlačila udjele prošle godine prije izbora, neinformirana i da ne znaju da im je sada povoljno vrijeme za ulazak na tržište. Bilo preko OIFa bilo samostalno. )

Što se tiče BFa tu je samo pitanje koliko ima egzisatencijalno ugroženih branitelja, jer će većinom oni prodavati udjele. Obzirom da sam i sam branitelj, a imam širok krug frendova sa ratišta, raspoloženje baš i ne ide u pravcu rasprodaje, prije svega zato što su sredstva relativno mala, a i doći će još neke firme u BF, poput HEPa, COa i ostalih )Imho

Inače za ovakav članak u Jutarnjem dobijem 1.000-1.500 kuna, a za Vas je besplatan

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

Bush: Ulaganja će rasti, plaće će biti veće

Hrvatska daje pozitivan primjer zemlje koja je prošla vrlo teško razdoblje te iz njega izašla još jača i bolja. Članstvo u NATO-u otvara nove šanse za gospodarski prosperitet

Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Sjajni izvještaji, ulagači na odmoru

Nagli pad prometa na apatične razine od prije desetak dana poklopio se s nekoliko objava odličnih poslovnih rezultata, a rezultat je bio daljnje klizanje Crobexa prema dolje.

http://www.jutarnji.hr/novac/trziste_kapitala/clanak/art-2008,3,28,zse_2703,113834.jl

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close