Bilo kuda a sef po LEDU svuda. Daj se covjece smiri i kupi neki drugi sladoled ak ti ovaj ne valja.
Samodol:
“Ne možemo jednom rukom povlačiti novac s burze ili iz investicijskog fonda i to javno objaviti na blogu, a drugom rukom upirati prstom u druge tražeći grobare Crobexa. Pođimo od sebe jer, primjerice, od početka godine iz dioničkih i mješovitih investicijskih fondova neto je povučeno oko 4,8 milijardi kuna u čemu su mirovinski fondovi sudjelovali sa samo 600 milijuna kuna“, navodi Samodol.
Sa stranica Hanfe,
Struktura ulaganja ukupne imovine obveznih mirovinskih fondova
Otvoreni investicijski fondovi / Open-end funds
12.2007: 2 543 021
01.2008: 1 736 429
02.2008: 1 211 260
2 543 021-1 211 260 = 1 331 761
Pa, dobro , gdje je nestalo onda još 1 331 761-600 000 = 771 mil Kn [bye][bye]
Sto-dvjesto milja su moguce izgubili na padu vrijednosti udjela. Svejedno, prema tim podacima, ipak izgleda da su vise povukli…
Crobex – 1,13 % krasan pad u isto vrijeme dionica Leda u 2 dana + 40 % bez ikakovih valjanih dodatnih informacija. U vrijeme kada većina dobrih dionica pada ili stoji na mjestu po meni je to napuhani mjehur od sapunice koji će sutra puknuti. Pa će se rast pretvoriti u stanpedo iskrcavanja na Ledu napominjem da je to samo moje osobno mišljenje kako kaže Vjeko koje ćemo sutra svi moći provjeriti.[bye][bye][bye][bye][bye]
Stvarno!! Ganut sam tvojom brigom za tuđi novac ,nego daj reci mi di si ti uložio svoj novac da ja rasprodam ovaj balon i uložim u tvoje favorite………….[tongue][tongue][tongue][lol]
Ljudi budite pametni…..ovi provokatori tipa Sef,Chavez…iznose gluposti….
Nase kompanije rade odlično,fundamenti su odlični….pa pogledajte rezultate Končara,Zabe,HT,Atlantic grupe,Konzuma,Leda,ostalih banaka….To su sve fenomenalni rezultati.A sad kad dodu još hotelske firme,,,
Želim reci da smo doživili jaku korekciju ali da se sve mijenj a i da lagano ulazimo u uzlazni trend.A kad krene budu ove firme sa odličnim FI rezultatima grabile ponovno na svoje nekadasnje cijene.Mi smo država koja ulazi u EU i Nato.Tko to još u Evropi ima takav kriterij.Nitko.Ne dolazi nama US Pres. da nas pozdravi,vec da nam ustupi pozivnicu za Nato i da dogovori kakav posao za njegove kompanije.
Nismo želili dati Zerp a sad bi dali nase firme za nista. Ljudi kupujte u ono što vijerujete a strpite se sa prodajom.
jako dobro napisano…u potpunosti se slazem [thumbsup][thumbsup]
Tako sam i ja razmišljao na Crobex 4500 ( i ispucao zadnje količine keša), ali sad ni sam ne znam da li je ovo dno. Pogotovo kad smo napokon doznali da ova naša kriza nema nikakve, ama baš nikakve veze sa fundamentima, našom ekonomijom, regijom. Tako da je ova naša kriza posve nepredvidiva, što se tiče ishoda.
Mene, moram priznati, malo čudi kako to da još strani fondovi nisu namirisali krv, tj. da su naši fondovi i same tvrtke sigurni da im neće netko jeftino pobrati vrhnje. Vjerojatno su i strani fond menađeri i analitičari bubuljičavi, poput naših.
Ljudi budite pametni…..ovi provokatori tipa Sef,Chavez…iznose gluposti….
Nase kompanije rade odlično,fundamenti su odlični….pa pogledajte rezultate Končara,Zabe,HT,Atlantic grupe,Konzuma,Leda,ostalih banaka….To su sve fenomenalni rezultati.A sad kad dodu još hotelske firme,,,
Želim reci da smo doživili jaku korekciju ali da se sve mijenj a i da lagano ulazimo u uzlazni trend.A kad krene budu ove firme sa odličnim FI rezultatima grabile ponovno na svoje nekadasnje cijene.Mi smo država koja ulazi u EU i Nato.Tko to još u Evropi ima takav kriterij.Nitko.Ne dolazi nama US Pres. da nas pozdravi,vec da nam ustupi pozivnicu za Nato i da dogovori kakav posao za njegove kompanije.
Nismo želili dati Zerp a sad bi dali nase firme za nista. Ljudi kupujte u ono što vijerujete a strpite se sa prodajom.
Nemoj se paliti na provokacije …..Hugo se znam malo šaliti iako mislim da su svi na ovom forumu suglasni
da smo dio svjetske korekcije koja je u tjeku i čekamo svi zajedno da to već jednom završi….[proud]
Da Simerijanče, uz malu opasku da smo uz strane sile imali pojačan učinak krize zbog domaćih Kvinslinga.
Tako sam i ja razmišljao na Crobex 4500 ( i ispucao zadnje količine keša), ali sad ni sam ne znam da li je ovo dno. Pogotovo kad smo napokon doznali da ova naša kriza nema nikakve, ama baš nikakve veze sa fundamentima, našom ekonomijom, regijom. Tako da je ova naša kriza posve nepredvidiva, što se tiče ishoda. Mene, moram priznati, malo čudi kako to da još strani fondovi nisu namirisali krv, tj. da su naši fondovi i same tvrtke sigurni da im neće netko jeftino pobrati vrhnje. Vjerojatno su i strani fond menađeri i analitičari bubuljičavi, poput naših.
Slažem se sa svime. Besparica me muči već neko vrijeme. Neznam dal je ovo dno, al nije daleko od dna. Tko zna gdje bi dno bilo da tek ova kriza ima kakve veze s nama [embarass]
Budite ponosni na svoje dionice.Mislim da ih je svatko kupovao na neciji savijet ( bliskih osoba a ne preko nagovora od foruma ) i da mora biti svjestan da je to zadnje sto jos vrijedi u nasoj drzavi.Naravno jos i poljoprivredno zemljiste.Mi nemamo puno industrije i to sto imamo je biser.I to bi volili imati idrugi.Strani investitori.Mi smo mala drzava i tu se puno toga moze popraviti sa dobrim turizmom i pametnom privatizacijom preostalih firmi.Pa zar Vi mislite da Vladi nije u ocima jedini spas da dobro proda ( po visokim cijenama ) ovih par firmi sto je ostalo.Otisao je HT,Pliva,Ina a ostalo je Petrokemija,Koncar,Podravka i jos nesto sitno.Toliko su ljudi kukali i sr…. oko Zerpa ( sto je po meni nebitna stvar ) a sad bi nase kompanije dali za nista.Hej, pa nismo mi ovce.Fondovi jedino moraju biti na oprezu da im ne dode neki malo jaci fond iz vana….Njima nije nista upucati 100 mil eura u par dana.Nadam se da je bilo dosta taktiziranja i isprika ( AZ fond da nije tako rekao….) i da ce poceti kupovati i uzeti dovoljan broj dionica u svoje ruke.
….Njima nije nista upucati 100 mil eura u par dana.Nadam se da je bilo dosta taktiziranja i isprika ( AZ fond da nije tako rekao….) i da ce poceti kupovati i uzeti dovoljan broj dionica u svoje ruke.
Pa nek onda krenu već jedno, to bi bila prava isprika i u to bi svi povjerovali..ovako, smatram je samo : praznim i neiskrenim riječim kojima su se samo stišale uzburkane strasti..ili je pak iskrena al onda je u kriznom momentu njihova pila naopako itekako potpomognula rušenje cijena, a za to bi odgovorni valjda trebali i odgovarati