Ovo je stvarno bolesno, citirati sam sebe i to sa viješću koja je potpuna besmislica……………….mislim stvarno???[tongue]
Azija se zeleni, EU isto u odličnom plusu, vrijeme je da se Crobex probije preko 4.000
Goran8:
”
avax10: ” Ameri završili u petak i danas u lijepom zelenilu. Izgleda da se kod njih trend okrenuo u suprotnom (rastućem)smjeru. Sutra smo na redu mi i EU [thumbsup] ” http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=1a2b86b2-9154-4108-a33d-8107fd6c4f1f Bez obzira na ovu lošu vijest vjerujem da ćemo sutra UP [thumbsup]
”
Izgleda da je i ova naizgled nevažna vijest usporila rast crobexa.
burza raste, a ti me dodatno nasmijavaš .
[thumbsup]
Kad se usporedi Belex i Crobex od 01.01. do 21.03. dobijemo interesantnu usporedbu:
Belex pao za 23,19 %,
Crobex pao za 27,21 %.
Oni imali i imaju Kosovo, ne razgovaraju sa pola svijeta, EU im daleko kilometrima, Ameri ce ih mozda opet potencijalno udariti po prstima itd., a mi mali ZERP i vidi gdje smo. Tko mi pametan moze ovdje logiku objasniti, pa ovo nema nigdje…
Ovo je stvarno bolesno, citirati sam sebe i to sa viješću koja je potpuna besmislica……………….mislim stvarno???[tongue] Azija se zeleni, EU isto u odličnom plusu, vrijeme je da se Crobex probije preko 4.000
Kolega,
Očigledno niste shvatili šalu.[lol]
Sančo:
”
Ovo je stvarno bolesno, citirati sam sebe i to sa viješću koja je potpuna besmislica……………….mislim stvarno???[tongue] Azija se zeleni, EU isto u odličnom plusu, vrijeme je da se Crobex probije preko 4.000
”
Kolega,
Očigledno niste shvatili šalu.[lol]
Ajd onda sory[bye] Malo mi se mozak ulijenio preko blagdana, hehe[angry]
Kad se usporedi Belex i Crobex od 01.01. do 21.03. dobijemo interesantnu usporedbu: Belex pao za 23,19 %, Crobex pao za 27,21 %. Oni imali i imaju Kosovo, ne razgovaraju sa pola svijeta, EU im daleko kilometrima, Ameri ce ih mozda opet potencijalno udariti po prstima itd., a mi mali ZERP i vidi gdje smo. Tko mi pametan moze ovdje logiku objasniti, pa ovo nema nigdje…
vrlo jednostavno. za stranca smo mi ista priča!
[cool][thumbsup]domaće tržište kapitala
Hoće li optimizam sa svjetskih burzi pozitivno utjecati na ZSE?
Snažan rast cijena dionica na svjetskim burzama danas bi mogao pozitivno utjecati i na Zagrebačku burzu, mišljenje je većine analitičara. U većem fokusu investitora i nadalje bi mogla biti dionica Veterine
Od devet analitičara brokerskih tvrtki koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih šestoro danas očekuje porast Crobexa, a troje stagnaciju.Crobex indeks zaključio je prošloga četvrtka trgovanje na 3.839 bodova.U fokusu tržišta danas bi trebala biti zbivanja na globalnim tržištima.
“Danas očekujem porast Crobexa prvenstveno zbog naznaka o mogućem kraju krize na Wall Streetu. Povećani volumen trgovanja na domaćem tržištu proteklog tjedna ukazuju na veću aktivnost institucionalnih investitora koji bi također mogli dati pozitivan poticaj tržištu”, kaže Marko Mišulić, analitičar u Apex vrijednosnicama.
Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica osjetno porasle zahvaljujući oporavku financijskog sektora, a dobro raspoloženje prelilo se iz SAD-a i na Tokijsku burzu. Među najvećim su dobitnicima financijske dionice jer su, nakon višemjesečnog pada cijena dionica financijskih institucija, ulagači procijenili da su cijene pale na dno te da je povoljna prilika za kupnju. U fokusu domaćeg tržišta bit će kompanije koje planiraju ovih dana objaviti financijskih izvješća za prošlu godinu, pokazuje anketa. Za četvrtak je najavljena objava poslovnih rezultata iz Ingre i Optima telekoma.
U većem fokusu investitora i nadalje bi mogla biti dionica Veterine, pokazuje anketa. Dionicama Veterine prošloga je tjedna ostvaren promet od 43,7 milijuna kuna, a cijena joj je porasla za više od šest posto, na 109,9 kuna.Kompanija je izvijestila da je na razini grupe prošle godine poslovala s neto dobiti od 3,8 milijuna kuna. Ukupni prihodi bili su joj 198,5 milijuna kuna, 1,5 posto viši nego u 2006. A indeks vozarina sipkog tereta BDI zaključio je prošli tjedan na 7.684 bodova, što znači da je u tjednu izgubio otprilike pet posto. (H)[thumbsup][thumbsup]
[cool][thumbsup]ZSE EQUITY PREVIEW
Burza: Pozitivan utjecaj s Wall Streeta
25.3.2008 9:45:28
Jesmo li spremni za akciju? Nakon poduljeg blagdanskog niza, prvi bi radni dan ovoga tjedna, za promjenu, mogao biti u znaku – optimista[thumbsup][thumbsup]
matan nu: ” Kad se usporedi Belex i Crobex od 01.01. do 21.03. dobijemo interesantnu usporedbu: Belex pao za 23,19 %, Crobex pao za 27,21 %. Oni imali i imaju Kosovo, ne razgovaraju sa pola svijeta, EU im daleko kilometrima, Ameri ce ih mozda opet potencijalno udariti po prstima itd., a mi mali ZERP i vidi gdje smo. Tko mi pametan moze ovdje logiku objasniti, pa ovo nema nigdje… ” vrlo jednostavno. za stranca smo mi ista priča!
ma stranci nisu problem, cak su i podebljali pozicije, problem lezi negdje drugdje. Stvarno smo smijesno trziste, rezulati kompanija nikad bolji, a mi ronimo kao da smo na prvenstvu svijeta u dubinskom. Svi povise nas barem 3 metra. Nista ne preostaje nego zaklopiti komp, sacekati Busha i Nato pa valjda ce to probuditi nekoga ( zna se koga ) ili se jos uvijek cupaju iz Srbije… ja svoje ne prodajem pa makar ovaj ping pong trajao 5 godina…
Vau:
http://www.amberlamb.com/index.php/a/n/00298-why-invest-in-property-in-croatia-now/
” The major point in Croatia’s favour that you’ll be hearing so much more about in the coming months is that it is pretty much guaranteed EU entry in 2010. “
” Post entry Croatia will be able to trade more competitively and directly with the rest of Europe making it a more attractive nation to enter for international businesses looking for a hub in the region for example. What’s more, those businesses already in operation in Croatia will be able to expand possibly, and there are predications that there will be a much more affluent economy across the country as a whole. “
” Other reasons why now may be a good time to buy Croatian property include the fact Iran has stated that it is willing to supply gas to Europe via Croatia. Sure, the mention of Iran isn’t going to get property investors particularly excited – but the thought of Croatia being a key hub for the supply of a valuable natural resource to the wealthy nations in Europe such as Austria and Switzerland should make people sit up and take notice. If this proposed business partnering goes ahead, Croatia could become a very wealthy nation off the back of it.
It has already provided EUR 1.8 billion for the financial services sector and for infrastructure development in the nation and it has helped the nation secure an additional EUR 5 billion in foreign direct investment. This proves just how much international faith there is in the emergence of Croatia as a competitive and attractive nation.