šta je sad papci koji ste šortali? vas steže u želucu što ste u pol sata ispali gluplji nego u zadnjih par godina? i treba, ja sam tjedan dana na tabletama da ne popustim kretenima koji prodaju i nadam se da će se bar neko nać među njima koji veze s valorizacijom imovine nema!
vunder, kada se izvućemo iz ove banane (tj. ako, daj Bože, grobi dobije buy signal), treba kidati iz svih dionica na bilo koji od sljedećih znakova:
1. pad grobija za više od 4% (tijekom barem 2 dana);
2. ta grobija daje sell signal (ovo se često poklopi s točkom 1)
3. grobi je ok, ali dionica otrese više od 5%
4. ta dionice daje sell signal (ovo se često poklopi s točkom 3)
ovo nije recept za maksimiziranje dobiti, nego za čuvanje zdravlja.[smiley]
NEW YORK, March 18 (Reuters) – The dollar posted its largest single-day gain against the yen in nine years on Tuesday and rallied against the euro after the Federal Reserve cut the benchmark U.S. interest rate by a less-than-expected 75 basis points to 2.25 percent.
The dollar was up 2.43 percent on the day versus the low-yielding yen but, at 99.55 yen, stayed under the 100 mark breached last week. It was the largest one-day percentage advance since Feb 16, 1999, according to Reuters data.
The dollar also managed to break back above parity against the Swiss francs at 1.0013 Swiss francs.
The euro was down 0.6 percent at $1.5635, it was the largest one-day percentage loss for the euro in six weeks.
pozdrav svima s kreditima!
dilam helexe ako ima interesenata? [lol]
bilo je to davno kad sam oporavljao zeludac i bilo je OK.Sto mislite kakav mi je sad zeludac[lol] a i suljevi proradili,ne spavam bas kak treba cak ni popodne poslije rucka.J….. je ta psiha[undecid]
[shocked][shocked] ma ovo je stvarno previše…………
nisam znala da se bliži sudnji dan pa svi prodaju ko blesavi [angry]
Ja sam “friška ” al ne prodajem ni za živu glavu mada bi mi dobro došla kutija praxitena
Stižu dividende! Piše: NT
Unatoč lošoj trenutačnoj situaciji na burzi, počela je objava poslovnih rezultata za proteklu godinu i prijedloga isplate dividendi skupštinama dioničara.
Još nitko nije prijavio gubitak, a dobici se kreću uglavnom u očekivanim rasponima, pa su i dividende odraz stanja.
Magma je odlučila nagraditi svoje dioničare s gotovo četvrtinom dobiti za proteklu godinu, što za 9,6 milijuna kuna dobiti iznosi 2 kune po dionici. Najveći dio dobiti, oko 26 milijuna kuna, ostat će kao neraspoređena dobit, dok će se u zakonske rezerve rasporediti preko 2 milijuna kuna, a u rezerve za stjecanje vlastitih dionica 2,4 milijuna kuna. Cijena dionice Magme na Zagrebačkoj burzi kreće se oko 250 kuna.
Čakovečki mlinovi odlučili su cjelokupnu neto dobit iz prošle godine rasporediti kao neraspoređenu dobit, no dioničari se ne trebaju žaliti jer će iz neisplaćene dobiti za 2005. godinu dobiti 50 kuna dividende po dionici. Neto dobit Čakovečkih mlinova za proteklu godinu iznosila je 25,12 milijuna kuna, 9% više nego godinu dana prije. Trenutačna cijena dionice na Zagrebačkoj burzi kreće se oko 6500 kuna.
Najbolje će, zasad, proći dioničari Ericsson Nikole Tesle. Očito je vijest o ukupno 270 kuna dividende po dionici stigla ranije do zainteresiranih ulagača jer je dionica već nekoliko dana među najlikvidnijim na tržištu i, unatoč općem trendu, uspješno drži svoju vrijednost na oko 2700 kuna. Redovna dividenda inače iznosi 20 kuna, no sjajni poslovni rezultati prošle godine nagnali su Upravu da predloži i dodatnih 250 kuna dividende po dionici. Tržište je odmah reagiralo na vijest i dionica je u prva tri sata trgovanja u utorak ostvarila rekordnih 31 milijun kuna prometa, uz lagani rast vrijednosti od 0,89%.
Naši fond manageri su spori. Treba im dosta vremena da natovare svoje privatne pozicije.
Od 10 – 11 h CROBEX u plusu do 2 %.
Nakon toga povratak na početne pozicije i možda blagi minus.
Iza 14 h ponovo gore i na kraju CRPBEX na 1 – 1,5 % u plusu.