US Markets
Actives Gainers Losers Widely held Dow 30
Mar 18 11:30am ET † Change %Change Level
Dow +278.51 +2.33% 12,250.76
NASDAQ +49.42 +2.27% 2,226.43
S&P +33.36 +2.61% 1,309.96
Jako smo bistri sada ali nemoj zaboravit da sam ti prije 1 sata rekao da ce fondovi kupovat i da ne mlatis praznu salmu. Sada mi jos objasni ovo sta se dogada od 15-16 h i sutra kada sve ode gore a onda se odi funji negdje drugdje. Bez uvrede ali kaj ste po zanimanju… dajte odmah i to odgovorite
Tek pred 1 sat ti je to sinulo? Slabo nešto pališ. Ispod ti je moj post od jučer navečer u 21.53 gdje sam točno prognozirao današnje zbivanje, a ti pametuj nekom drugom. Mene tvoja trkeljanja stvarno ne zanimaju ni 0,1%. Zbogom i ne gnjavi više.
17.03.2008.
21.53 sati
Da, usprkos potonuću indexa u cijelom svijetu, USA je sad pred zatvaranje oko 0. Sutra će se i EU stabilizirati, a i crobex koji će sutra vjerojatno otvoriti crveno, a lako moguće da će završiti zeleno. Bumo vidli.
Fed cuts rates by three-quarters of a point
Central bank lowers key rate to lower borrowing costs for consumers, businesses, as it risks lower dollar in effort to ward off recession.
EMAIL | PRINT | digg DIGG | RSS RSS
Subscribe to Economy
google my aol my msn my yahoo! netvibes
feed://rss.cnn.com/rss/money_news_economy.rss
Paste this link into your favorite RSS desktop reader
See all CNNMoney.com RSS FEEDS (close)
Last Updated: March 18, 2008: 2:20 PM EDT
NEW YORK (CNNMoney.com) — The Federal Reserve slashed a key interest rate by three-quarters of a percentage point Tuesday, the latest in a series of moves by the central bank to try and restore confidence in the economy and battered financial markets.
The Fed cut its federal funds rate, an overnight bank lending rate, to 2.25%. It is the sixth cut in the past six months and comes at a time when the Fed is trying to keep the economy from slipping into recession – although many think it’s already entered one.
Interest rate cuts are usually viewed as beneficial for the economy since they typically lead to more lending. The federal funds rate affects how much consumers pay on credit cards and home equity lines of credit, as well as the rate paid by many businesses on loans tied to banks’ prime rate. But some experts think lower rates won’t solve the credit crunch paralyzing Wall Street.
Others are worried the rate cuts will cause a continued weakening in the value of the dollar and a further spike in commodity prices — which could lead to higher prices for gas, food and imported goods. According to a new national CNN/Opinion Research Corp. poll released Tuesday, Americans said inflation is their top economic concern. To top of page
First Published: March 18, 2008: 2:18 PM EDT
možda malo ubije psihozu panike
da vidimo kaj se dešava prek bare
Vaš link
Tko je ovdje regulator? Hanfa. Tko mora odgovarati? Hanfa. Tko jedini može pokrenuti stvari s mjesta? Hanfa.
Što čini Hanfa?
Ništa
Ja ne mogu vjerovati… a što ti konkretno očekuješ od hanfe? Ne znam razumiješ li konkretno što znači regulator… čini mi se da ga brkaš s pojmom upravljača.
Reagirate previše emocionalno ne ljutite se na fondove zbog vlastitih grešaka u proračunu i zbog toga što ste kupovali dionice na ATH-u. Dionice nisu ni precjenjene ni podcijenjene nego vrijede onolko kolko ih je neko spreman platiti
Vidim da ipak ima i racionalnih ljudi na ovom forumu [thumbsup]. Inače možda će se netko sad uvrijediti iako mi to nije nikava namjera, ali moram reći da ovakve stvari mnogima na forumu nedostaju upravo zbog nedostatka obrazovanja i stručnosti u području financija…
dok god je ova tema aktualna ne bumo nikud[lol] [lol] nadam se da ju sljedeci tjedan zaboravljamo bar do ljeta[thumbsup]
Lehman Brothers na Wall Streetu porasao 45 % danas nakon objave boljeg EPSa u 1q 2008. (to je kod njih moguće zbog tzv. mark to market accountinga). Netko je ono spomenuo da bi Lehman mogao završiti kao i Bear Stearns zbog lošeg poslovanja s derivativima. Mislim da ipak nema panike za Lehman [cool].
Kolege moje ja mislim da sutra idemo u gornje blokade [thumbsup][thumbsup][thumbsup]
No četiri su razloga za optimizam: korporativni sektor pokazuje izvrsne rezultate, inflacija je pod kontrolom, izgledno je okončanje pregovora s EU i skora ulaznica za NATO. Hrvatska ponovno postaje centar regije, prava je adresa za strane ulagače. Polančec ne očekuje da će se kriza produbljivati. (vecernji.hr)
Srbi isto danas u plusu