Pa kolega nisam ja rekao samo INGR kada sam mislio da bu 35000, ovo je bar ako se gleda ekonomska načela bilo vrlo jednostavno predvidjeti. Ja na svim temama gdje sam imao dionice (osim MLINARA I TISKA) sam pisao isto a članovi su me razapinjali. Vjerujte koega da se bavite ovim poslom znali bi da su ljudi u struci to znali jos u 5 mjesecu tako ….
Ajde se skuliraj. Kakav je to softver gdje broker klikne i proda?
Stvarno je tako, na meni su već nekoliko puta pogriješili.
Kolega jako razočaravajuće i neupućeno od Vas. Reagirate previše emocionalno ne ljutite se na fondove zbog vlastitih grešaka u proračunu i zbog toga što ste kupovali dionice na ATH-u. Dionice nisu ni precjenjene ni podcijenjene nego vrijede onolko kolko ih je neko spreman platiti zato ili se držite ekonomskih načela ulaganja ili se odite igrat u Kazahstan jer tamo vrijedi ko iz Hrvatsku prije 4 godine, pikado ploča i gađaj po 100 % (minimalni) gore. Sutra ovo ide gore sve a ko to ne vidi ili je sljep ili nema ama baš nikakvog pojma o teh. analizi ili sačuvaj me bože o nekim aspektima upravljanja portfeljem. Bez uvrede kolega
Nemam se što vrijeđati. Gluposti koje pišeš idu tebi na dušu. Ja sam iznio svoje mišljenje o ulozi mirovinaca u ovom padu i ulozi HANFE, a ti mi pišeš da se odem igrati u Kazahstan. Trkeljaš gluposti i onda napišeš “bez uvrede”.
Piši što hoćeš, mene tvoje mišljenje i komunikacija s takvima kao ti uopće ne zanima. Zbogom.
budd:
”
”
To je nedopustivo. Tko se ikada bavio sigurnošću, zna o čemu pričam.
08. 15:22:00 NEWS-H3186264
Oporavak europskih dionica, Fed u središtu pozornosti
LONDON,FRANKFURT, 18. ožujka 2008. (Hina/Reuters) – Europske dionice u utorak su poskočile, nadoknadivši djelomice goleme gubitke od prethodnog dana, pod utjecajem očekivanja ulagača da će američka središnja banka Fed značajno srezati kamatne stope te da će globalna kreditna kriza popustiti.
Londonski Ftse indeks poskočio je 2,62 posto, na 5.556 bodova. Frankfurtski DAX bio je na gotovo istom postotnom dobitku, od 2,7 posto, dosegnuvši 6.350 bodova.
Bolji tromjesečni rezultati tvrtki s američkog Wall Streeta nego što se strahovalo, a riječ je o Goldman Sachsu i Lehman Brothersu, pomogli su umiriti zabrinutosti ulagača glede utjecaja krize na bančine knjige.
Nedavno teško pogođene bankarske dionice predvodile su stoga dobitnike. Dionice švicarskog diva UBS-a poskočile su za 10 posto, Credit Agricolea za 7,1 posto a Deutsche Banka za 4,4 posto.
Financijska tržišta pozornost su usmjerila zasjedanju Feda i uvelike očekivanom smanjenju ključnih kamatnih stopa s aktualnih 3,0 posto za cijeli postotni bod, što bi bilo jedno od najvećih smanjenja ključnih kamatnih stopa od 1982.
Od prošlog ljeta mnoge su financijske institucije zbog debakla s američkim drugorazrednim hipotekarnim zajmovima bile prisiljene izvijestiti o golemim otpisima imovine. To je najviše pritisnulo dionice bankarskog sektora, koje je u nizu loših vijesti pogodila ona o prodaji posrnule američke investicijske banke Bear Stearns divu američke bankarske industrije JPMorgan Chaseu .
Od današnjih značajnijih dobitnika još se isticao Siemens, čije su dionice poskočile pet posto, nakon golemih gubitaka zabilježenih dan ranije uslijed objave upozorenja o padu dobiti.
Indeks Tokijske burze Nikkei bio je na dobitku od 1,5 posto, završivši poslovanje na 11.964 boda
18.03.08. 15:26:00 NEWS-H3186266
Skok cijena na Wall Streetu uoči Fedove odluke o kamatama
NEW YORK, 18. ožujka 2008. (Hina) – Na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu vodeći su indeksi snažno porasli, zahvaljujući boljim od očekivanja poslovnim rezultatima Goldman Sachsa i uvjerenju da će Fed danas smanjiti ključnu kamatnu stopu.
Dow Jones indeks skočio je 1,55 posto, dok su Nasdaq i S&P indeks porasli više od 1,9 posto.
Ulagače je oraspoložilo izvješće Goldman Sachsa, najveće američke investicijske banke, prema kojemu je dobit banke u prvom tromjesečju, doduše, prepolovljena na 1,5 milijardi dolara, ali je znatno iznad očekivanja analitičara.
Pozitivno na tržište djeluju i očekivanja da će čelnici središnje američke banke danas smanjiti ključnu kamatnu stopu. Analitičari očekuju da će Fed srezati kamatu s 3 na 2,50, pa možda i na 2 posto kako bi potaknuo rast najvećeg svjetskog gospodarstva.
I na europskim burzama cijene dionica danas snažno rastu. DAX indeks Feankfurtske burze skočio je više od 3 posto, dok su londonski FTSE i pariški CAC indeks u plusu oko 2,8 posto.
Jako smo bistri sada ali nemoj zaboravit da sam ti prije 1 sata rekao da ce fondovi kupovat i da ne mlatis praznu salmu. Sada mi jos objasni ovo sta se dogada od 15-16 h i sutra kada sve ode gore a onda se odi funji negdje drugdje.
Bez uvrede ali kaj ste po zanimanju… dajte odmah i to odgovorite
plavi:
”
budd:
”
”
”
To je nedopustivo. Tko se ikada bavio sigurnošću, zna o čemu pričam.
Pa nije problem, puno posla imaju oko mene pa im ne zamjeram.
A svatko tko napravi štetu dužan mi je to nadoknaditi takva im je praksa što je OK.
NHF
Gle sad ovo…
taman sam uspio sakupit nešto love i sad burza ode gore.
sve mi to smrdi da više nebudem uspio uloviti ništa…
blje 212
dlkv 940
igh 9700
thnk 6000
Da li to znači da da ću morat kupovati po 10% višim cijenama?
Gle sad ovo…
taman sam uspio sakupit nešto love i sad burza ode gore.
sve mi to smrdi da više nebudem uspio uloviti ništa…
blje 212
dlkv 940
igh 9700
thnk 6000
Da li to znači da da ću morat kupovati po 10% višim cijenama?
Zato po mom mišljenju , nikada nije dobro prodavati cijeli portfelj, posebice onaj dio koji prodaješ u minusu.
danas sam prodao VERn i spušio oko 10%
a učinio sam to čisto iz razloga da kupim puno kvalitetnije dionice koje su pale oko 50 %
[wink]