budd:
”
Ljudi prodaju ZVZD misleći da je riječ o ZVCV
”
Ne može on prodati jedno, ako toga nema. Znači može biti slučajna pogreška ili namjerna.
O tome i pričam. Ne bih rekao da je slučajno, aplikativna kontrola će mu prilikom zadavanja takvog naloga reći da je prešao limit. Školovan čovjek bi odmah vidio u čemu je problem. Ovaj broker nije
O tome i pričam. Ne bih rekao da je slučajno, aplikativna kontrola će mu prilikom zadavanja takvog naloga reći da je prešao limit. Školovan čovjek bi odmah vidio u čemu je problem. Ovaj broker nije
Ne seri. Moram bit grub. Brokeri su ljudi kao i svi drugi. Vidim da nemaš pojma o čemu pričaš. Čovjek je umjesto ZVCV kliknuo na ZVZD i prodao. Desila se greška, šta sad….
Panika, utjeruju ljudima strah u kosti, da mali igrači prodaju bud za što, a onda će veliki sve popapati i biti na najvećem dobitku. Uvijek je na burzi tako. Treba biti mudar, izdržati, preživjeti. Za godinu dana ovdje ćemo se sjećati sa sjetom mogućnosti da smo mogli u ljeto 2008 kupovati za sitniš dionice. To je moja osobna procjena s kojom se drugi ne moraju slagati.
Crobex se polako oporavlja, od -2,20 vratio se na -1,56%. Možda do kraja dana završimo i u plusu.
Crobex se polako oporavlja, od -2,20 vratio se na -1,56%. Možda do kraja dana završimo i u plusu.
Evo ga na 1,49%..[thumbsup]
valentine:
”
budd:
”
Što tebi govori da mirovinac kupuje ZVZD po 19000, a potom ga sruši na 5000?
”
Kolega, uglavnom se slažem s vama. Ono što želim reći je da nije bilo moguće da burza samo raste i tako iz godine u godinu, da nije bilo mirovinskih bilo bi nešto drugo. Korekcija je morala doći, ovako ili onako. Na tržištu postoje određena pravila a ona su bila prekršena. Fundamenti su stavljeni na stranu kao nebitni i to je trajalo dok je bila potražnja ogromna. Dakako, treba uzeti i to ako ulaze veliki igrači nije im u interesu ući na vrhu i čekati 5 godina da se taj vrh vrati, zato kupe po cijeni koja je u tom trenu kako bi onda srušili tržište i to se pokazalo točnim. [smiley]
”
I ja se slažem da smo trebali pasti. Ali ovo više nije korekcija, ovo je pravi slom. Ljudi prodaju ZVZD misleći da je riječ o ZVCV
Ako rade tako bistre poteze, ni ne zaslužuju ništa osim da popuše
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=americas
Evo optimizma !
Kolega jako razočaravajuće i neupućeno od Vas. Reagirate previše emocionalno ne ljutite se na fondove zbog vlastitih grešaka u proračunu i zbog toga što ste kupovali dionice na ATH-u. Dionice nisu ni precjenjene ni podcijenjene nego vrijede onolko kolko ih je neko spreman platiti zato ili se držite ekonomskih načela ulaganja ili se odite igrat u Kazahstan jer tamo vrijedi ko iz Hrvatsku prije 4 godine, pikado ploča i gađaj po 100 % (minimalni) gore.
Sutra ovo ide gore sve a ko to ne vidi ili je sljep ili nema ama baš nikakvog pojma o teh. analizi ili sačuvaj me bože o nekim aspektima upravljanja portfeljem.
Bez uvrede kolega
Kolega jako razočaravajuće i neupućeno od Vas. Reagirate previše emocionalno ne ljutite se na fondove zbog vlastitih grešaka u proračunu i zbog toga što ste kupovali dionice na ATH-u. Dionice nisu ni precjenjene ni podcijenjene nego vrijede onolko kolko ih je neko spreman platiti zato ili se držite ekonomskih načela ulaganja ili se odite igrat u Kazahstan jer tamo vrijedi ko iz Hrvatsku prije 4 godine, pikado ploča i gađaj po 100 % (minimalni) gore.
Sutra ovo ide gore sve a ko to ne vidi ili je sljep ili nema ama baš nikakvog pojma o teh. analizi ili sačuvaj me bože o nekim aspektima upravljanja portfeljem.
Bez uvrede kolega
Bez uvrede zg28 sve što je napisao avax stoji.
Nikakve uvrede nema, pa svako ima svoje pravo na mišljenje.
Neko ga bazira zato što se bavi tim poslom a neko ga bazira na nećem drugom na čemu ne ulazim. Kao i na INGR i LEDU kako sam već spomenu davno prije kada su me skoro razapeli da bu pala na 35000 (dok su eminentni članovi govorili da će fondovi branit i takvu hrpu gluposti, a poslije kad se dogodilo nikoga pametnog nije bilo već takvo je tržište i sl.) svako neka kaže svoje mišljenje a sutra ćemo vidjeti ko je bio bliži. Sutra oko 4 možemo nastavit diskusiju ko je bio upravu.
Slažemo se bar oko toga?
Nikakve uvrede nema, pa svako ima svoje pravo na mišljenje.
Neko ga bazira zato što se bavi tim poslom a neko ga bazira na nećem drugom na čemu ne ulazim. Kao i na INGR i LEDU kako sam već spomenu davno prije kada su me skoro razapeli da bu pala na 35000 (dok su eminentni članovi govorili da će fondovi branit i takvu hrpu gluposti, a poslije kad se dogodilo nikoga pametnog nije bilo već takvo je tržište i sl.) svako neka kaže svoje mišljenje a sutra ćemo vidjeti ko je bio bliži. Sutra oko 4 možemo nastavit diskusiju ko je bio upravu.
Slažemo se bar oko toga?
SAmo oko toga da možemo nastaviti diskusiju i da svatko ima pravo na svoje razmišljanje.
Ingra nikada ne bi vidjela razine od 35 000 kuna da nije došlo do sloma Crobex-a ( praktički ).
Nije bilo nikakve realne mogučnosti za takvo što, bez obzira koliko je burza nepredvidljiva.
budd:
”
O tome i pričam. Ne bih rekao da je slučajno, aplikativna kontrola će mu prilikom zadavanja takvog naloga reći da je prešao limit. Školovan čovjek bi odmah vidio u čemu je problem. Ovaj broker nije ”
Ne seri. Moram bit grub. Brokeri su ljudi kao i svi drugi. Vidim da nemaš pojma o čemu pričaš. Čovjek je umjesto ZVCV kliknuo na ZVZD i prodao. Desila se greška, šta sad….
Ajde se skuliraj. Kakav je to softver gdje broker klikne i proda?