Baš me zanima gdje je sada Tomislav Petrović sa svojom čvrstom izjavom od prije mjesec-dva da tržište više neće i ne smije padati.[bye]
i dalje se ceka oporavak burze…
Danas nas samo šokiraju brokeri sa svojim greškama.Najprije Zvijezda, Aa zatim N.T-Ericson sa blok prometom.Ipak je to malo previše,zar ne ?
Crobex, koji je jučer pao čak -5,22% i imao najveći pad u Europi, i danas je silom srušen dodatnih -2,28%. Za to vrijeme EU indexi se zeleneneeeeee…. Nevjerojatno kako se mirovinci ponašaju, oni su postali destabilizirajući faktor burze i pod hitno bi trebalo zakonski redefinirati njihovu ulogu jer svojim nonšalantnim i amaterskim pristupom uništavaju hrvatsko tržište kapitala
avax, ovo je ipak dno dna, pravo vrijeme za kupnju (ako tko još ima koju kunu u čarapi).
tko ne vidi – homer.
Crobex, koji je jučer pao čak -5,22% i imao najveći pad u Europi, i danas je silom srušen dodatnih -2,28%. Za to vrijeme EU indexi se zeleneneeeeee…. Nevjerojatno kako se mirovinci ponašaju, oni su postali destabilizirajući faktor burze i pod hitno bi trebalo zakonski redefinirati njihovu ulogu jer svojim nonšalantnim i amaterskim pristupom uništavaju hrvatsko tržište kapitala
Apsolutno podržavam ovo i zalažem se već dugo vremena za istu stvar. Ovo je nedopustivo i meni je nevjerojatno da još uvijek nemamo niti jedno očitovanje HANFA-e. ZSE je na rubu sloma, a ovaj put (ovaj tjedan) to zaista nema veze s vanjskim događajima.
Nisu mirovinci ni nonšalantni ni amateri, dapače oni to rade namjerno, proračunato i pokvareno kako bi što više štete nanijeli investicijskim fondovima koji su im direktna konkurencija, kao i da bi ljude odbili od samostalnog ulaganja, sve u svrhu ideje kako bi oni nekom trebali osigurat starost i kako bi više novca trebalo ulagati u mirovinske fondove, jer oni su, eto, sigurniji vid ulaganja. Jest da će njihova zarada jedva pokrit inflaciju, ali ko da to prosječni građanin uopće razumije, i ko da razumije da to što će dobivat nakon 30 godina ulaganja u mirovinske fondove neće bit dosta ni za kruh, doslovno.
Ja se slažem,kad im paše onda smo dio globalnog tržišta a kad ne onda ruše sami ( sad je već to jako evidentno).Hanfa mora reagirati jer ovo je sad umjetna korekcija,baš me zanima što će im uskoro nuditi njihove banke na šalterima,”evo kupite udio u ovom našem fondu taj je najmanje pao u odnosu na ostale -25% u 2008!
ovo je sve igra velikih,nema nikakve logike da naša burza najviše pada i to konstantno od početka godine
Na čitavoj burzi nema malo ozbiljnijeg naloga za kupnju to sve govori…[cry]
avax10: ” Crobex, koji je jučer pao čak -5,22% i imao najveći pad u Europi, i danas je silom srušen dodatnih -2,28%. Za to vrijeme EU indexi se zeleneneeeeee…. Nevjerojatno kako se mirovinci ponašaju, oni su postali destabilizirajući faktor burze i pod hitno bi trebalo zakonski redefinirati njihovu ulogu jer svojim nonšalantnim i amaterskim pristupom uništavaju hrvatsko tržište kapitala ” Apsolutno podržavam ovo i zalažem se već dugo vremena za istu stvar. Ovo je nedopustivo i meni je nevjerojatno da još uvijek nemamo niti jedno očitovanje HANFA-e. ZSE je na rubu sloma, a ovaj put (ovaj tjedan) to zaista nema veze s vanjskim događajima.
Gdje su ti neovisni novinari? Šprajc?