Zagrebačka burza: Počelo pozitivno, završilo u minusu
Domaći investitori i dalje pušu i na hladno
Počelo pozitivno, završilo u minusu.Ovim riječima ukratko bi se mogla opisati današnja zbivanja na domaćem tržištu kapitala. U prvih pola sata trgovanja promet se popeo do 16 milijuna kuna, sa porastom cijena većine likvidnijih izdanja, da bi daljnje trgovanje bilo sve manjeg obima, a Crobex je od pozitive zaronio u minus 0,45 posto
Ukupan promet na redovnom tržištu iznosio je 56,9 milijuna kuna što je više nego u prva dva dana ovoga tjedna, ali ipak manje od prosjeka u prethodnim mjesecima. Burzovni indeks oslabio je za novih 0,45 posto, na zaključnih 4.074 boda i počeo se približavati psihološkoj granici od četiri tisuće bodova. Iako dobre vjesti frcaju sa svih strana svijeta, od jučerašnjeg najvećeg rasta američkih i azijskih burzi, pa do domino efekta koji se desio u Europi, gdje se tržište također oporavlja, domaći investitori i dalje pušu i na hladno.
HT je ponovno bio najlikvidniji sa 8,4 milijuna kuna ostvarenog prometa, a cijena je za 0,04 posto niža od jučerašnje.Slijedi dionica Ericssona Nikole Tesle sa prometom od 8,3 milijuna kuna i snažnom korekcijom cijene od čak 3,35 posto.Atlantska plovidba ponašala se najvolatilnije od svih dionica, baš kao što priliči brodarskom sektoru. Jutro je počelo optimistično, porastom cijene većim i od dva posto, da bi Atlantska dan zaključila sa padom cijene od 3,13 posto, na zaključnih 2,610 kuna. Ukupan promet najlikvidnijeg domaćeg brodara iznosio je 6,4 milijuna kuna.
Vrlo sličan obrazac imale su dionice iz građevinskog sektora-ujutro porast, negdje i više od četiri posto, da bi nakon toga stvari krenule silaznom putanjom.
Ingra je dan završila sa minusom od 0,51 posto(1,5 milijuna kuna prometa) , IGH je pao za 0,58 posto(3,1 milijuna kuna prometa), Tehnika za 1,3 posto(1,7 milijuna kuna prometa), dok je dionica Dalekovoda jedina dan završila porastom cijene od 1,07 posto(milijun kuna prometa).Od likvidnijih izdanja valja još spomenuti dionicu Veterine, kojom se trgovalo u iznosu od 2,5 milijuna kuna, a zaključan cijena iznosila je točno 105 kuna, 0,01 posto više nego dan ranije.
Sve u svemu, može se izvesti zaključak da ulagači, kako mali tako institucionalni, posljednjih dana manje gledaju na događanja u svijetu, a više su usmjereni na naznake domaće gospodarske krize kao i političkih problema (ZERP, Haag), koji se itekako mogu reflektirati na situaciju u privredi. (Amir Kulenović)
Evo i da vidite malo grafova. Ciklus MACD grafa je završio, RSI pada, Stohastic pada, MACD se prekrižio za down. ŠTA SAD, ja vas pitam???
Šta je ovo bojanka iz predškolskog?
Von Braun: ” Evo i da vidite malo grafova. Ciklus MACD grafa je završio, RSI pada, Stohastic pada, MACD se prekrižio za down. ŠTA SAD, ja vas pitam??? ” Šta je ovo bojanka iz predškolskog?
[lol] [lol] [lol]
Von Braun: ” Evo i da vidite malo grafova. Ciklus MACD grafa je završio, RSI pada, Stohastic pada, MACD se prekrižio za down. ŠTA SAD, ja vas pitam??? ” Šta je ovo bojanka iz predškolskog?
kajdanka[thumbsup]
ČARUGA: ” Von Braun: ” Evo i da vidite malo grafova. Ciklus MACD grafa je završio, RSI pada, Stohastic pada, MACD se prekrižio za down. ŠTA SAD, ja vas pitam??? ” Šta je ovo bojanka iz predškolskog? ” [lol] [lol] [lol]
Kad vidim taj puk kako vjerovati voli,kako bivši drug može postat gospodin,kako psuje za koga ratuje[cry]
Nitko nije pokušao demantirati moj prošli post???[shocked]
Neće biti dobro. Znači li to da će se uskoro početi osipati društvo na PD-u ako ne dođu bolji dani?
Zerp je zamrznut. Mislim da nema više prepreka da malo ne poskočimo[thumbsup]
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kraj-sanaderove-jeftine-trakavice-zerp-odgodjen-hss-otkazao-poslusnost/378050.aspx
[cool][cool][lol]
Ali navodno da će danas biti minus na Novom Zelandu pa pošto i o njima ovisimo možda nećemo u plus. [bye[lol] [lol]
Da nemam dionice ***obrisano*** bi na ovo sa zerp-om ali me sada nekako veseli.
Zerp je zamrznut. Mislim da nema više prepreka da malo ne poskočimo[thumbsup]
I uskoro ulazimo u Nato [thumbsup]
Američki Senat podržao primanje Hrvatske u NATO
Na saslušanju pred Vanjskopolitičkim odborom američkog Senata posvećenom temi proširenja NATO-a na travanjskom summitu u Bukureštu, većina sudionika snažno je podržala pozivanje Albanije, Hrvatske i Makedonije u članstvo Saveza.
Nećemo mi jos gore vjerujte mi ocekujem danas pad od oddatnih 0.5-1% i silazak oko 3999 bodova. Pa zar nista niste naucili do sada dobre vijesti su tu da se zaborave a lose da se istaknu i iskoriste. Nadam se da sam u krivu ali jucer sam dobro rekao pad.