Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…ma skočit će ne brinite…raly će biti i kod nas par dana…a onda će stići pokoja loša vijest pa svi brže bolje prodaju…i tako cijeluuuu ovu godinu…
moja prognoza za sutra? jaki rast…definitivno…ukoliko se ne dogodi neko generalno sr..
amerikanci nisu ovoliko skočili u jednom danu u zadnjih pet godina…zato će i u aziji i u europi biti dernek sutra…a nešto od toga se mora osjetiti i kod nas, pogotovo nakon što je ukinut zerp. Znači možemo složiti dvije dobre vijesti u komadu…srbiju ćemo privremeno zaboraviti…

ako mi sutra ne idemo gore onda nek slobodno zatvore ZSE i idemo svi ulagat u moldaviju….[angry]

Mogli bi na Tahiti , ulagati u trbušne plesačice. [lol]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

Nemojte da vam prodaju priče da stranci odlaze sa burze…nakon potopa Srbije, Hrvatska je na sadašnjim razinama savršena za sigurno utočišće kapitala [thumbsup]

——————————————————————————-
Udio u strukturi vlasništava domaćih vrij. papira (SDA)

……………………………31.12.2007…… 29.2.2008.

domaće fizičke osobe ….12,1125% …… 12,1126%
domaće pravne osobe ….36,8592% ….. 36,1091%
strane osobe …………….26,9317% — 27,2407%
skrbnički računi ………….23,8750% ……24,3669%računi portfelja …………. 0,2216% ….. 0,1706%

sve je lako kad si mlad :)

još se stranci podebljali…..a mi u banani svejedno…..[lol]

DOKUP!

Slika govori više od riječi, pa…pogledajte ovo zeleno ludilo danas kod Amera i u EU. Sutra će i EU vrlo izvjesno nastaviti zeleno, a i kod nas očekujem malo jači zeleni val (rješenje ZERP-a) [thumbsup]

Ignore: KressoM, delux

Slika govori više od riječi, pa…pogledajte ovo zeleno ludilo danas kod Amera i u EU. Sutra će i EU vrlo izvjesno nastaviti zeleno, a i kod nas očekujem malo jači zeleni val (rješenje ZERP-a) [thumbsup]

To svi sutra očekuju, ali baš zato ne vjerujem da će biti tako! Moglo je i danas zbog Europe i Amerike, pa nije!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Ti zaboravljaš da je EU jučer prvi dio dana bila u crvenom i da je okrenula u zeleno tek kasnije, s dobrim vijestima iz USA. S druge strane, USA burza otvara se tek u 15.30 tako da je sve to ipak bilo prekratko da bi crobex završio u plusu, ali zato se minus otprilike preplovio.
No, danas sam 99% uvjeren da će crobex biti u solidom plusu, što zbog velikog rasta USA i EU indexa, što zbog odgode ZERP-a i posljedično tome ubrzanja pregovora o pristupanju EU.
S druge strane, vidi se da su stranci i te kako predvidjeli rješavanje ZERP-a i nastavak pregovora jer se njihov udio u strukturi vlasništava domaćih vrij. papira (prema SDA) od početka godine povećao, a ne smanjio kako su neki ovdje tvrdili !! [proud]

Ignore: KressoM, delux

FED pristiže u pomoć

Poput kakvih znanstvenika u laboratoriju, kojima je pošlo za rukom izvesti uspješan pokus u kontroliranim uvjetima, dužnosnici američke središnje banke odlučili su teoriju provesti u djelo.
Isprovociravši najveći skok burzovnih indeksa na Wall Streetu u posljednjih pet godina, kojim su najviše profitirale dionice financijskih institucija, a FED još jednom zaradio etiketu spasitelja, nudeći spasonosno rješenje koje bi napokon moglo neutralizirati katastrofalne učinke subprime krize.

Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

A koji je to put da to FED radi??? pa cijelo vrijeme DoW tone………………..meni to kod njih izgledqa kao BULL TRAP.

ali nema veze dobro će i nama doći da se malo oporavimo
međutoa kod nas je problem što mi više dišemo kao regionalne burze ( ako to još niste shvatili )[thumbsup]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

IN FED WE TRUST!

Optimizam u konkretnim brojkama

Spremnost američkih monetarnih vlasti da pod svaku cijenu suzbiju negativne učinke subprime krize izmamila je horde optimista na površinu, a sklonost kreativnim rješenjima vrlo brzo pretočena u konkretne brojke.

Indeksi na Wall Streetu zaključili su jučerašnju trgovinu visoko na pozitivnom teritoriju, nudeći doista impresivnu statistiku koja na najbolji način oslikava zadovoljstvo investitora. I dok su mainstream burzovni namaknuli najveći dnevni rast u posljednjih pet godina, dionice financijskih institucija doslovno su briljirale, oporavljajući se od katastrofalne rasprodaje koja je u posljednjih nekoliko mjeseci naprosto izbrisala impozantne sume u kategoriji tržišne kapitalizacije. No jučer je priča poprimila sasvim drugačije obrise, što jasno pokazuje i podatak kako je S&P 500 Financials indeks ostvario najveći rast vrijednosti u posljednjih osam godina (+7,4%).

Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Očigledno su tamo odlučili stati na kraj krizi pošto poto.
[thumbsup][thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

E sada ovako je moje misljenje, svi jucer u zelenom, FED ocito zeli stati na kraj hipotekarnoj krizi i tako dalje dakel dosta dobrih vjesti. Kod nas treba jos uzeti u obzir dobre rezultate kompanija koje sada moraju predati izvješca ali to sve to po meni nece donjeti nista znacajno kod nas. Pokazali smo vec da pratimo samo lose vijesti iz vana i to sa duplim padom a dobre obicno ostanemo u laganom plusu da bi iduci dan opet dole. Pa dosta je pogledati cijene ATPL-R-A i JDPL-R-a u zadanja dva mjeseca i staviti ih uz graf BDI indeksa da se vidi da kod nas nema neke zdrave pameti. Veliki tu sve kontroliraju a mi stojimo sa strane i nadamo se mrvici tu i tamo.

Ovo je misljenje i nadam se da sam u krivu-buducnost ce pokazati[undecid]

New Report

Close