A preksutra? [smiley]
Vjerojatno ljubomora onih koji nisu ušli sutra[smiley]
Vidite gospodo što radi injekcija od 200 milijardi dolara.Nek još malo snize kamatnu stopu za sedam dana krećemo u zelenilo opet!
Novac je kisik burze!
Dow 12,156.81 +416.66 +3.55%
znaci sutra jos malo padamo
nisu ameri dosta potegli
ajd da je dow krenuo preko 4percenta al ovako smo jos u fazi A3 prema X
steta a vec sam se ponadao[thumbsup]
Često se spominju terminski indeksi DJI i NASDAQ-a, može li mi netko postati link gdje je ih jemoguće pratiti…
Hvala
febo: ” A preksutra? [smiley] ” srdela, gaviuni, skuša 50 % skuplja
a na berzi ribe nitko ne trguje….trebali bi tam uletit dok je još riba podcijenjena
Hrvatska povećava izvoz u Rumunjsku
Hrvatska s Rumunjskom ima negativni saldo u robnoj razmjeni, no rumunjsko tržište hrvatskim izvoznicima nudi značajne šanse, ocijenjeno je iz udruge Hrvatski izvoznici.
Potencijali rumunjskog tržišta podjednaki su za proizvođače roba široke potrošnje zbog rasta životnog standarda i jačanja više srednje klase, kao i za ponudu roba za velike industrijske i infrastrukturne projekte, rečeno je na današnjoj tribini.
Rekonstrukcija, sanacija i gradnja energetskih objekata, posebno hidro i termoelektrana, modernizacija željezničkih pruga, gradnja autocesta, cesta i mostova, istraživanje i eksploatacija nafte i plina, ocijenjeni su najperspektivnijim područjima za prisustvo hrvatskih tvrtki u Rumunjskoj.
Ne manje značajnim ocijenjene su šanse uključivanja u gradnju i modernizaciju metalurgije, kemijske, petrokemijske i drvne industrije te u graditeljstvo i poljoprivredu.
Prilika se, rečeno je na tribini, otvara i turističkim agencijama, jer sve više Rumunja ljetuje na Jadranu, a i Rumunjska svoje prirodne ljepote i ponudu želi predstaviti gostima iz Hrvatske.
To su područja u kojima bi značajnije sudjelovanje hrvatskih tvrtki moglo utjecati na, za Hrvatsku nepovoljan saldo robne razmjene u Rumunjskoj.
Prema podacima iznijetim na tribini, iz Hrvatske je u Rumunjsku tijekom prošle godine izvezeno roba u vrijednosti 73,7 milijuna dolara, a vrijednost uvoza je bila 201,8 milijuna dolara.
Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, veće hrvatske tvrtke koje djeluju u Rumunjskoj su AD Plastik, Podravka, Racso, Tehnix, Pastor Grupa, Nexe Grupa, Pliva, Euroconsulting Rijeka, Belupo, Farmal i Končar.
Često se spominju terminski indeksi DJI i NASDAQ-a, može li mi netko postati link gdje je ih jemoguće pratiti…
Hvala
Tu su svi indexi…kako se samo zelene,sve oči peku.
http://finance.yahoo.com/indices?e=nasdaq
[thumbsup]
ako mi sutra ne idemo gore onda nek slobodno zatvore ZSE i idemo svi ulagat u moldaviju….[angry]