@ avax
jes.
zna se da veliki pad crobexa (i nastanak grobexa) koincidira s padom usa tržišta, izvlačenjem love stranaca, ali i izvlačenjem love mirovinaca (az-a i reiffa).
duboko sam uvjeren da je ovaj 3. razlog daleko najznačajniji (slučaj luković- čoek znao kad će tržište pasti pa prodao).
bez neodgovornog ponašanja mirovinaca kriza ne bi bila ovako duboka, iako je korekcija bila čak i poželjna.
tržište je plitko i kontrolirano.
bit će kako kontrolori odrede.
Svjetski plusevi nemaju utjecaj na domaće tržište
Možemo li izvući kakav zaključak o predznaku današnjeg trgovanja iz jučerašnjeg last minute zaleta institucionalnih investitora? Odgovor je svim upućenima jasan – vrlo teško. Jer odnos moći u fondovskoj industriji se u posljednjih nekoliko tjedana nije promijenio, što znači da mirovinci još uvijek kontroliraju tržište.
@ avax
jes.
zna se da veliki pad crobexa (i nastanak grobexa) koincidira s padom usa tržišta, izvlačenjem love stranaca, ali i izvlačenjem love mirovinaca (az-a i reiffa).
duboko sam uvjeren da je ovaj 3. razlog daleko najznačajniji (slučaj luković- čoek znao kad će tržište pasti pa prodao).
bez neodgovornog ponašanja mirovinaca kriza ne bi bila ovako duboka, iako je korekcija bila čak i poželjna.
tržište je plitko i kontrolirano.
bit će kako kontrolori odrede.
Samo dodajem da je prvo mjenjanje mirovinskog fonda potpuno besplatno…
Svjetski plusevi nemaju utjecaj na domaće tržište Možemo li izvući kakav zaključak o predznaku današnjeg trgovanja iz jučerašnjeg last minute zaleta institucionalnih investitora? Odgovor je svim upućenima jasan – vrlo teško. Jer odnos moći u fondovskoj industriji se u posljednjih nekoliko tjedana nije promijenio, što znači da mirovinci još uvijek kontroliraju tržište. http://business.hr/Defaul…86d-4d7e18ef084a&open=sec
Onda valjda i minusi nemaju isto tako nikakve veze!
[lol] [lol] Imaju pravo, pogotovo plus u USA, pa ko da smo mi neko tržište koje izvozi i USA i da smo ovisni o njima, možeš misliti, ali psihologija je zaj……. stvar[cool]
Ja se slažem sa kolegom koji kaže da mi ne slijedimo nikoga, naprosto mi imamo svoju silaznu putanju.
Može li samostalnije?
[bye]
Nitko nije primjetio da su Azijati otvorili u zelenom[lol]
a gdi je nestao ZERP?
ako dr. Ivo ostane ustrajan u ZERP prijeti nam blokada pregovora s EU…ako popusti HSS ide van iz vlade…pa gdi smo onda?
i kakav oporavak? to ako se jedan dan zazeleni burza, ne znači da je došlo do promijene trenda…potrajat će ovo još neko vrijeme…
a vidljivo je da se i u svijetu dešava isto…u Americi pogotovo…jedan dan ima dobrih vijesti, drugi dan su opet na rubu recesije…jedan dan završe u zelenom, drugi dan rone u crvenom…
a gdi je nestao ZERP? ako dr. Ivo ostane ustrajan u ZERP prijeti nam blokada pregovora s EU…ako popusti HSS ide van iz vlade…pa gdi smo onda? i kakav oporavak? to ako se jedan dan zazeleni burza, ne znači da je došlo do promijene trenda…potrajat će ovo još neko vrijeme… a vidljivo je da se i u svijetu dešava isto…u Americi pogotovo…jedan dan ima dobrih vijesti, drugi dan su opet na rubu recesije…jedan dan završe u zelenom, drugi dan rone u crvenom…
Ništa. Treba pripremati keš za nakrcavanje kad tomu dođe vrijeme. Sada to očito nije.
[bye][bye][bye] Ako ovako nastavimo sa Friščićom možemo jedino na Balkan.[lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Ja se slažem sa kolegom koji kaže da mi ne slijedimo nikoga, naprosto mi imamo svoju silaznu putanju. Može li samostalnije? [bye]
Koja glupa izjava. Potkrijepljena ničim. Grafički prikazi govore trend UP kolega. Otvorite oči.[bye]
Ma kakva blokada pregovora ako ne odustanemo od ZERP?!
Jucer je bio glavni razlog Gotovina. Danas ZERP. Sto je sutra? To su najobicnije ucjene. A usto mislim i da blefiraju. Kad Slovenija ne bude predsjedala EU ici sve to brze.
I koja je to dvolicnost. Slovenci i Talijani proglasili ZERP a mi ne smijemo?
Uostalom, sto prije udemo u EU to prije ce oni moci lovit nasu ribu. Al’ nije riba problem.
FB isplaćuje dividendu!!!!!!!!!!!!!!![thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Fond hrvatskih branitelja isplaćuje dividendu
Business.hr
07.03.2008 09:39
Rok u kojem branitelji nisu mogli raspolagati svojim udjelima u Fondu hrvatskih branitelja ističe 12. travnja, a branitelji će dobiti između 19 i 23 kune dividende po udjelu, prenosi Jutarnji list.