bakalar na bijelo , bez smrdljive ribe sjevernih mora i bez krumpira :
MOL (oslić) NA BIJELO
1.Mol se kuha 15min uz dodatak :Čili , sol, lovor , češnjak , peršin , kvasina , biber , maslinovo ulje .
2.Riba se očisti od kostiju.
3.U visoku posudu stavi se :riba , Čili , biber , sol , peršin , popržen češnjak na maslinovom ulju.
4.Bzzzzz, bzzzzz, štapnim mixerom uz višekratno dodavanje maslinovog ulja sve se pretvori u paštetu.
Dobar tek !
Tija san reč , eto..otvorija san firmu ,..i to za sondiranje za ove certifikate , ove nove za CO2 ,..a po potrebi sondiram i ..pazi sad…besplatno ,..dada..potpuno besplatno i za druge plinove .
A nije to ništa strašno ,..ne boli i ne traje dugo,…stvar je u sondi 🙂
[emo_namigusa]
Može.
Puštati samo ženske teroristice i di kojeg bogatog terorista.
Da se i mi možemo odmoriti.
[emo_plazi]
Tko ima kakav dobar recept za pripremu mičih lignji ?
..Pero 7 , samo mixer i dobra volja
Srdele očistite, operite, odstranite im glave i filetirajte ih. Filete srdela posušite na papirnatom ubrusu, a zatim popecite na ulju. Pospite ih Vegetom, dodajte češnjak pa ih usitnite u električnoj sjeckalici.
2
Tako pripremljenim srdelama dodajte vrhnje, narezane kapare, muškatni oraščić, papar, peršin, konjak, omekšani maslac, sok i koricu limuna pa sve zajedno dobro izmiješajte. Posluživanje
Paštetu od srdela poslužite uz popečeni kruh i pršut.
Savjet
Kapare najprije isperite pod mlazom vode, a zatim nasjeckajte.
..sastojci
600 g
srdela 1 žlica
nasjeckanog peršina
papar
naribani muškatni oraščić 2 žlice
konjaka 150 g
maslaca 2 češnja
češnjaka 2 žlice
limunova soka 1 žlica
naribane limunove korice 3 žlice
vrhnja 1 žlica
kapara 3 žlice
maslinova ulja 1 žlica
Vegete
..ni za živu glavu pit cedevitu poslije ..i to je to ..
Prijatelju bwin 65 ,
zahvaljujem na receptu , isprobat ću .
Malo ću samo neke stavke promjeniti :
1.Vegetu neću koristiti , osim ako mi Podravka plati za reklamu
2.konjaka 150 g ću trgnuti prije degustacije
3.češnjaka 2 češnja
4.maslaca 2 žlice
5.piti samo bevandu !
Pozdrav
SRETAN USKRS !
http://www.index.hr/lajk/poster/8895/slavonski-brancini-vjezbaju-sunke-za-prsut [index.hr]
upravo sam se setil našeg dragog prerano preminulog forumaša zeke pa rekoh da to podjelim sa Vama
pofuk
kakva je situacija ove godine…ima li ko barem kakvo slobodno mjesto ispod masline u vrtu da se i ja malo legnem i osjetim morski zrak???
unaprijed hvala
pofuk
Jesam li vam rekao: “Guske , neidite u Maglu !”
od-1-sijecnja-ukida-se-mali-ribolov
od-cega-ce-zivjeti-tisuce-hrvatskih-ribara ?
”
…kako bi dobili dozvolu za mali obalni ribolov, ribari će morati ispuniti dva uvjeta:
Mjesečna primanja po članu kućanstva ne smiju im prelaziti 1.600 kuna te moraju imati 60 ili više godina života.
i treba prikupiti određenu dokumentaciju,
koja se tiče prebivališta,
potvrde o invaliditetu,
potvrde ukoliko je netko hrvatski branitelj,
porezne potvrde o primanjima u protekloj godini za nositelja odobrenja, a tu će….”