Odvjetnici i bilježnici masno zarađuju na dugovima građana

Naslovnica Forum Komentari članaka Odvjetnici i bilježnici masno zarađuju na dugovima građana

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

I još ima obraza lekcije dijeliti….
Uvijek sam govorio da ima u privatnom sektoru izmišljene birokracije barem jednako kao i u javnom ,ako ne i više

pa kaj taj otimač stvarno misli da je to u redu?????????
ovo je uspjeh vladajućih,mogu ti oteti a ako su građaninu dužni to isto ne funkcionira,primjer neisplata plaća ili doprinosa

Svim javnim bilježnicima treba povećat obujam posla, a smanjit njihove cijene jer su preskupi, ali država im vjerojatno uzima velik porez pa su zato i cijene takve

Za Vašu informaciju u SAD se usluga javnog bilježnika ne naplaćuje. Ima ih 2-3 u svakoj javnoj ustanovi a ovdje kod nas su ko neka povlaštena kasta i još ih ne smije biti više nego nekog određenog broja??? Ni jedna glupost u ovoj zemlji se ne može mjeriti sa ulogom javnog bilježnika.

Hvala Socijaldemokratskoj partiji na tolikoj brizi za socijalu i najsiromašnije slojeve društva !

glagol zarađivati je gramatički izveden iz glagola raditi, te je stoga sasvim neprimjeren opisu ove situacije, jer odvjetnici i bilježnici ništa ne rade, udaranje pečata i copy-pastanje formulara naprosto nije posao ni odvjetnika i bilježnika, nije stručni posao, i ne nosi pravo na bilo kakvu naknadu osim obične referentske naknade za spomenute poslove, a to bi možda bio iznos od 9 kuna umjesto spomenutih 900.

riječ je prosto o “tumačenju” našeg krivosuđa koje svojim jatacima omogućuje protupravno otimanje novca od građana. niti zidar ne može naplatiti zid ako ga nije zidao, pa isto tako odvjetnik ne može naplaćivati nešto što nije odvjetnički posao i ne povlači nikakav angažman stručnog profesionalnog znanja. to je isto kao kad bi rekli da svaki obračun špeceraja na blagajni treba ovjeriti diplomirani matematičar, i za to naplatiti recimo 500 kuna. ne preračunati, nego samo ceremonijalno ovjeriti.

a priča o tome da je “takav zakon” može proći samo u obnovljenoj provinciji neo-otomanskog carstva, pored zakona postoji i nadzakon, ustav, kao i opća pravna načela pa u zemljama koje imaju pravosuđe, čim nastane ozbiljna kolizija, mehanizmi pravosuđa povuku zakon ili ga stave van snage. u zemlji gdje se jedno 90% zakona uopće ne provodi, provodi se samo takav jako dvojben zakon i o njemu čak nema nikakve rasprave.

sad su donijeli takav zakon i u graditeljstvu, pa ceremonijalna izjava nekog arhitekta po tom zakonu čini zgradu “legalnom”, iako se ista sutra može sama od sebe urušiti, zapaliti ili nedajbože eksplodirati.

nedavno je neka stranka pokušala tužiti javnog bilježnika zbog solemnizacije potpuno nezakonitog ugovora, no “protumačeno” mu je da bilježnik uopće ne odgovara za temeljnu legalnost ugovora koji solemnizira. pa za što onda uopće odgovara i kako uopće može solemnizirati ugovor ako isti nije podnesen u propisanoj formi koju bi bilježnik kao trebao provjeriti?

ovo je legaliziran kriminal javne uprave nad građanima a jedini razlog da sve to postoji jest da se održava siguran broj busija za političare i njihovu svojtu, osigurana mjesta na kojima masna zarada kapa sama od sebe a ništa se ne radi.

je li itko ikad čuo da je odvjetnik ili javni bilježnik u hrvatskoj odgovarao za štetu zbog profesionalne pogreške? ako jest, neka mi javi.

New Report

Close