Odak: Banke dopuštaju lošim tvrtkama da se prave žive, iako su mrtvaci

Naslovnica Forum Komentari članaka Odak: Banke dopuštaju lošim tvrtkama da se prave žive, iako su mrtvaci

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Magma
A ovaj koji se nije i ni sad se ne želi maknuti od nje, fotografirao se za Banku i dao intervju krajem 2011.( uglavnom hvalospjevi i žalopojke o samom sebi i najava skupštine koja se nikad nije dogodila) u objektu u Jastrebarskom kad je već znao da mora iseliti, jer je banka napokon “napravila rez”.

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne."

Strašno pametan komentar gđe. iz RBA, žena zna što priča…! Sad će se političke stranke polomit ne bi li je dobili u svoje redove!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Ako je suditi po polemici Šonje-Odak, može se pretpostaviti na čemu će se i dalje voditi polemika banaka i regulatora.
Regulator će banke prisiljavati na rezervacije a banke će se braniti kako nemaju mogućnost prodaje loših kredita nekim posrednicima, tvrtkama, jer to tržište jednostavno u Hrvatskoj ne postoji. Nepostojanje tržišta otkupa dugova, loših kredita itd. Šonje je postavio kao izazov, kao glavno pitanje izlaska iz postojeće situacije, aludirajući kako bi se to trebalo izvoziti. Kupci loših kredita postoje ali ne u Hrvatskoj.
Napr. u Rusiji postoji tvrtka koja otkupljuje loše kredite, a ima poslovnicu u Austriji. To su isti oni ruski tajkuni koji su deponirali sredstva u austrijske banke. Pošto austrijske banke nisu sposobne naplatiti loše kredite, onda će to učiniti oni sa vlastitom metodologijom i tehničkim sredstvima.
Međutim, regulator tome stoji na putu, a vjerojatno i udruga Frank. Ono što Šonje nikada nije pokušao uvidjeti jeste : tko je to u bankama tko upravlja tim lošim kreditima. To su pravnici koji sa komercijalom nemaju blage veze i koji nisu u stanju ništa prodati. Ako ne vjeruje neka simulira pokušaj kupovine lošeg kredita i uputi se u bilo koju banku!

New Report

Close