nek oporezuju nekretnine samo nek sjašu s poreza na dohodak….. Pa tko normlan će se u RH baviti ikakvim biznisom,
Problem je sto vecina glasaca posjeduje nekretnine i ne radi ili ne doprinosi u proracun. Uvesti porez na nekretnine, a smanjit porez na rad bi bilo politicki stetno za bilo koga ko je na vlasti.
ja opet pitam gdje vi vidite komuniste. ja sam rođen u socijalizmu ali još nisam upoznao niti jednog istinskog socijalista i komunista, osim ajde možda stipe šuvara koji je jedini bio dosljedan cijeli život, no on se nije nakrao. vi brkate komunizam, socijalizam i lažni komunizam i lažni socijalizam. pitam vas gdje su komunisti i socijalisti ovdje? nemamo ih niti smo ih ikada imali. imali smo ljude koji pune džepove i viču da su komunisti, socijalisti, domoljubi, veliki hrvati, još veći hrvati, najveći hrvati ali jedno im je zajedničko – obogatili su se time što su uzvikivali parole, a narod je osiromašen. onda, tko su ti komunisti? čija djeca? kojih komunista. nema toga ovdje niti je ikada bilo. ovdje vidim samo oportuniste, a i vi koji komentirate ste takvi jer j…e se vama za državu koju navodno volite. vi se brinete za svoju ušteđevinu da ne bude umanjena i nekretnine da ne budu oporezovane, a sve s ciljem uvećanja vlastitog imetka , a to sve s ciljem nastavka parazitskog načina života. gdje su poduzetnici? nemamo mi niti toga jer sve uspješne firme su iz doba socijalizma. tko je uspješan, ima hrpu love i nema kredita. imamo li toga? nemamo. e pa zato fino sad sjednite u svoje polovne range rovere sport kupljene za 12000 eura (a prvi servis koštat će 10000 eura ali to još ne znate), vozajte gradom, pričajte na htc one ili iphone i glumite sreću i veselje…a nas poštene ostavite više na miru sa kuknjavom. predobro vam je. razmaženi ste.
Većina firmi u danjašnjoj živih i krepanih RH nije nastata u SFRJ već je iz Kraljevine Juge i Austrougarske…evo popis
1945
Union postao Josip Kraš,
tvornica Wolf je postala Podravka,
Edmund Monster & Co. je postao TOZ,
Tvornica mostova, vagona i sina postaje Djuro Djakovic,
Zagrebacka Pivovara je nacionalizirana,
Koestlin familije Schwarz je nacionaliziran,
Siemens postaje Rade Koncar,
INA i rafinerije su isto nacionalizirane,
Tvornica brace Sevcik postaje Prvomajska,
Prva osjecka tvornica kandita Kaiser
Stark postaje Kandit
Karlovacka pivovara familije Vranyczany je nacionalizirana,
Gavrilovic je nacionaliziran,
Lipa Mill je nacionalizirana,
Drava tvornica zigica familije Reisner je nacionalizirana,
Franck je nacionaliziran,
Stock cognac Medicinal postaje Zvecevo,
Brodogradilište Uljanik je nacionalizirano,
Tvornica papira Rijeka je nacionalizirana,
Pliva je nacionalizirana,
Maraska je nacionalizirana,
Jamnica je nacionalizirana… itd, itd.
Problem je sto vecina glasaca posjeduje nekretnine i ne radi ili ne doprinosi u proracun. Uvesti porez na nekretnine, a smanjit porez na rad bi bilo politicki stetno za bilo koga ko je na vlasti.
vjerojatno ne znaš da postoji komunalna naknada kao lokalni porez koji se naplaćuje po m2 stambenog ili poslovnog prostora, a to su stotine milijuna kuna koje svake godine plaćaju građani!
linić tvrdi da porez na nekretnine ne bi dodatno opteretio građane pa se čovjek mora zapitati u čemu je poanta da umjesto jednog poreza koji funkcionira i koji se naplaćuje sad uvoditi novi porez?? poanta linićevog guranja poreza na nekretnine je da on sad želi dio te love oteti jedinicama lokalne samouprave pri čemu bi se naravno ukinula komunalna naknada!
jedino što bi bilo logično je uvesti porez na luksuzne nekretnine pa neka bogati koji imaju nekretnine vrijedne milijune kuna/EUR plate dodatno za bogatstvo koje imaju, a ne da opet pljačkaju običan narod koji živi na rubu egzistencije!
A inace ko ce normalan ulagati u zemlju gdje se porezi povecavaju svaki mjesec, koja je vec 6 godina u depresiji i ima 10-u najgoru ekonomiju na svijetu. 1% ili 2% visi prinos ne moze opravdati 100% ili 200% vise rizika.
Sto bi rekao Buffett: prvo pravilo investiranja je ne izgubiti novac, drugo pravilo je uvjek imati na umu pravilo broj 1.
Nego Twixer kada misliš da bi BDP mogao doći na nulu? Uz ovakve poreze i uzimanje novca od državnih firmi za investicije (HEP), uz ovakvu lošu ulagačku klimu za male poduzetnike,ja mislim da smo i iduću godinu u minusu. ove smo definitivno.
Većina firmi u danjašnjoj živih i krepanih RH nije nastata u SFRJ već je iz Kraljevine Juge i Austrougarske…evo popis
1945
Union postao Josip Kraš,
tvornica Wolf je postala Podravka,
Edmund Monster & Co. je postao TOZ,
Tvornica mostova, vagona i sina postaje Djuro Djakovic,
Zagrebacka Pivovara je nacionalizirana,
Koestlin familije Schwarz je nacionaliziran,
Siemens postaje Rade Koncar,
INA i rafinerije su isto nacionalizirane,
Tvornica brace Sevcik postaje Prvomajska,
Prva osjecka tvornica kandita Kaiser
Stark postaje Kandit
Karlovacka pivovara familije Vranyczany je nacionalizirana,
Gavrilovic je nacionaliziran,
Lipa Mill je nacionalizirana,
Drava tvornica zigica familije Reisner je nacionalizirana,
Franck je nacionaliziran,
Stock cognac Medicinal postaje Zvecevo,
Brodogradilište Uljanik je nacionalizirano,
Tvornica papira Rijeka je nacionalizirana,
Pliva je nacionalizirana,
Maraska je nacionalizirana,
Jamnica je nacionalizirana… itd, itd.
dobro i? misliš da je to zasluga austrougarske ili kraljevine jugoslavije ili sposobnih pojedinaca iz onog doba ? pa ja to cijelo vrijeme govorim da mi nemamo ništa jer sve što posluje dobro nekome je darovano za sitne pare.
nek oporezuju nekretnine samo nek sjašu s poreza na dohodak….. Pa tko normlan će se u RH baviti ikakvim biznisom,
[/quote]
Twixer pričaš gluposti.
Mi u Hrvatskoj svi već plaćamo porez na nekretnine koja se zove komunalna naknada.
Osim toga plaćamo porez na vikendice svake godine.
a koliko nas deru lokalne zajednice na sve moguće i nemoguće usluge koje isporučuju i ne isporučuju.
Evo najnoviji je povećanje naknade za vode.
A to sam već platio već u 3 poreza od slivnih voda, do naknade za vodovod+naknada za Hrvatske vode da kao nešto delaju (ali to očito nisu pročiščivaći vode.
Još mi naplate nekaj kaj se zove turistička taksa.
Za mene je to porez, i nije i jasno zbog čega se Dalmatincima ne naplaćuje kad dođu u Zagreb.
Pa Zagreb napravi godišnje pol noćenja Dalmacije.
Sve mi se čini da je ovoj Kukuriku Vladi jedini Plan – Što gore to bolje.
Nakon što 2,5 godine pričaju o uvođenju poreza na nekretnine normalno je da su uništili građevinski sektor , proizvodnju i tržište nekretnina.
A sada su poćeli srati o uvođenju poreza na štednju. Normalno je da će nastati panika koja će uništiti banke.