Objasnio stručnjak: Cijene nekretnina neće padati, a za to postoji više razloga

Naslovnica Forum Komentari članaka Objasnio stručnjak: Cijene nekretnina neće padati, a za to postoji više razloga

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nikad ali nikad ne slusajte “strucnjake” a narocito iz branse koji zaradjuju na transakcijama. Kako na nekretninama tako i na dionicama. Nijedna zemlja na svijetu nije imala prinos nekretninskog trzista vecu od slobodnog dionickog na dugo razdoblje pa nece ni hrvatska. Kupnja nekretnine koja nudi “povrat” na ulozeno u roku od 30 godina ili dulje je ludost koja moze trajati neko vrijeme ali poslije toga kad krene prodaja po daj sto das bude panika….. Sretnu i uspjesnu Novu 2020 godinu svima od srca…..

Ne bi se slozio kolega. U vremenu kamata od 0.1% prinos 3% je itekako privlacan. Cijene nekretnina nece padati. Dapace na Jadranu ce i dalje rasti jer je turizam grana br.1. Niske kamate ce potrajati cijelo desetljece.
Osim toga smatram da uz trenutne cijene u EU, m2 za 2.000 eura na Jadranu i nije skupa cijena.
Da cijena ode na 4-5 tisuca po m2 i sam bi se rijesio kuce uz more. Ovako smatram da vrijedi daleko vise.

Naravno kolega svako ima pravo na svoje misljenje. Ja govorim o ulaganju u nekretnine ili dionice. Kamatne stope mozda ostanu niske a mozda ne vidjet cemo ali 10 godina sumnjam nisam siguran ni za 5 ali to je druga tema….
Pa ulaganje u HT vam nosi prinos vise od 3% samo od dividende a ne trebaju nikakva ulaganja u renoviranje nakon x godina. Pozelis prodati treba ti par minuta i drugi dan je lova na racunu, prodas nakon 2 godine porez 0 posto na dobitak pa eto…. A ovo je samo jedan primjer od nekoliko na ZSE…. Pozdrav

Slavonija i Osijek rapidno gube stanovništvo, kome ovaj maže oči??

New Report

Close