PREMIJERKA Jadranka Kosor izvijestila je danas nakon sjednice Vlade kako su s koalicijskim partnerima danas dogovorena dva projekta snaženja gospodarstva, a to su fond za gospodarsku suradnju i projekt koji bi se oslanjao na HBOR, čiji bi se efekti trebali osjetiti već do kraja veljače.
Prema riječima premijerke, za dodjelu 4-5 milijardi kuna koje bi poslovne banke plasirale putem HBOR-a ići će se na neku vrstu aukcije u određenom razdoblju. Dodala je da se na projektu koji bi u četvrtak trebala potvrditi Vlada radi danonoćno. Riječ je o novcu koji će ići uz državna jamstva,a s poslovnim bankama se pregovora o visini kamatnih stopa i sličnog, kaže Kosor te dodaje da u pripremi tog projekta sudjeluju sve velike poslovne banke.
Premijerka je naglasila da je bitno osmisliti čvrste kriterije, kako bi novac otišao onima kojima je uistinu potreban i kojima će pomoći da sačuvaju poslovanje i radna mjesta te do kraja godine prevladaju krizu.
A sad mjerite vrijeme koje ce biti potrebno da se dogodi ovo sto sam Vam poboldao.
Za CROBEX = cca 2100 ne treba biti optimist za očekivati rast 😉
Dionice su još uvijek u dobroj mjeri podcijenjene, računajući i one gore scenarije, a za koje se vjerojatnost po mojem nekom feeling ipak smanjuje… tako da fundamentlano gledano: puno toga još može puno rasti… kada: može poćeti odmah što se mene tiče! 😉
Kod nas su dionice uvijek podcjenjene u glavama ulagača.
Zato su neki u ogromnim minusima.
[/quote]
nema šta uporan si .. daj neki konstruktivni post napiši?? kolko vidim samo kukaš i kukaš .. svima se prije il kasnije desi da su u kešu a tržište neide baš kako su očekivali pa ne kukaju tolko ..
[/quote]
pa i ja bi kukao da sam kao on prodao dionice neki dan na crobexu 1900, a sad je već preko 2100 [lol]
ono što kolega nikako da nauči su intervali na burzi – januar je mjesec kada crobex raste, početkom februara treba sve rasprodati jer onda kreće pad [wink]
Dobar investitor mora biti spreman za brzi zaokret. Misli li jos netko da je doslo vrijeme da se brzo zaokrene????
Ma pogledajte vi to………….. [shocked]
Već tri dana smo najsvjetlija točka na balkonu, pardon balkanu [wink] a možda i šire?
Financial Times: Hrvatska je svijetla točka na Balkanu
Prema organizaciji Transparency international, koja se bavi problemom korupcije na globalnoj razini, Hrvatska je u po tome bolja čak od Grčke koja je već gotovo tri desetljeća član europske obitelji
Autor: Hrvoje Dečak13.01.2010 09:41 (Foto: Goran Jakus)
Sve bivše komunističke europske države, koje su prošle kroz nimalo savršen proces tranzicije prema kapitalizmu, pate od problema korupcije, no problem je, čini se, najizraženiji na Balkanu, piše Financial Times.
Hrvatska, koja se nada da će do 2012. godine postati 28. članica Europske unije, po regionalnim standardima predstavlja svijetlu točku.
Prema organizaciji Transparency international, koja se bavi problemom korupcije na globalnoj razini, Hrvatska je u po tome bolja čak od Grčke koja je već gotovo tri desetljeća član europske obitelji.
Ali, od sposobnosti Hrvatske da se uhvati u koštac s problemom korupcije mnogo toga ovisi, prije svega daljnje širenje Unije na prostor bivše Jugoslavije, nastavlja list.
Ako se napori Zagreba na tom planu pokažu neuspješni, to će ugroziti izglede za ulazak te zemlje u EU, a time i nade drugih država koje stoje u redu za početak pregovora o pristupanju Uniji.
Među te zemlje spadaju, kako navodi list, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Albanija i Kosovo.
Ako proces proširenja zapne na Balkanu, bit će teško održati njegov zamah, što će pogoditi i druge zemlje, a prije svega Tursku, napominje FT.
The loan has been approved at 6-month LIBOR for EUR plus a fixed spread (which would currently translate into an interest rate of about to 2 percent) with a 15.5-year bullet repayment pattern.
Je li kamata 2% ili je to spread na LIBOR?
Što je ovim našim analitičarima??? Kako nema razloga za rast cijena dionica??
Pa njemački BDP je u 2009. pao za 5% a naš 6%!!!!
A kako stoji Dax a kako croby??
Mislim stvarno se svatko naziva analitičarem [lol]
Analitičari: Nema razloga za skok cijena dionicaIzdano: 10:25 13. siječnja 2010
Business.hr/ Hina
Nakon euforičnog početka godine, na Zagrebačkoj je burzi ponestalo poticaja za daljnji rast cijena dionica, no analitičari smatraju kako, osim loših vijesti sa svjetskih tržišta, nema osobitog razloga ni za znatniju korekciju naniže.
Sve iz: Burza
članak Vezane vijestiAnalitičari: Ima li Crobex goriva za daljnji rast? Povratak letargije? Analitičari: Pozitivni poticaji sa svih strana ZSE: Snažan rast završio blagom korekcijom Analitičari: Investitori će nagraditi odluku HDZ-a Analitičari: Teška situacija i u sljedećoj godini Erste: Crobex u 2010. raste 24 posto, građevinari i brodari osjećaju probleme Od 13 analitičara brokerskih tvrtki koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih sedmoro danas očekuje stagnaciju Crobexa, četvoro porast, a dvoje pad.
Crobex indeks oslabio je jučer 0,36 posto, na 2.104 boda, što je prvi dnevni pad cijena dionica u ovoj godini. Istodobno je Crobex10 oslabio 0,44 posto, na 1.109 bodova.
Redovni promet dionicama iznosio je 27,7 milijuna kuna, što je oko milijun kuna više nego prethodnoga dana.
"Nakon euforičnog početka godine, zasad ne vidim poticaje za daljnje pomake cijena u bilo kojem pravcu. Trenutno ima dovoljno argumenata i za pesimiste i za optimiste, a dok ne vidimo značajnije argumente o izlasku iz krize, nema razloga za znatnije cjenovne pomake prema gore. No, s obzirom na prilično realne valuacije većeg broja domaćih dionica, nema razloga ni za znatnije pomake tržišta prema dolje", kaže Goran Vorkapić, broker i investicijski savjetnik u brokerskoj tvrtki To One.
Kolega vidra mislim da je zbilja sramota da vi sad prezentirate bull tržište a do prije neki dan ste bili zagovornik velike depresije.
Očito vam je to u dnevne svrhe kupnje i prodaje dionica.
Napisao bih vam da time rušite svoj kredibilitet, ali mislim da njega uopće više niti nemate, sjetimo se samo vaših krivih procijena i kolike minuse ste napravili u prošloj godini.
Nadam se da ćete i vi ugledati svjetlo na kraju tunela, koji je u vašem slučaju poprilično dugačak, nažalost.
lp
Kolega Plavi, izuzetno mi je krivo što ste rasprodali veliki dio vaših predragocjenih dionica na Lokalnom Dnu, slušajući gore od sebe, ali što se može…….
Siguran sam da ćete drugi put pametnije.
I ne zaboravite ja ne govorim o bull tržištu do 2.199. godine nego o mini-bullu, i naravno neću vam reći dokle će trajati jer bi ste se opet kitili tuđim perjem kao što se mnogi kite onom mojom prognozom o crobexovom dnu na 1.200 bodova.
Zato vas molim da mi oprostite taj uspjeh baš kao i ovaj nedavni kad sam pogodio Lokalno Dno [pray]
Dakle možete li me pomilovati??…………( znate i sami za što! ) [wink]
Nadam se da ćete i vi ugledati svjetlo na kraju tunela,
Samo treba paziti da to ne bude "Armageddon Express" u punoj brzini. [cool]
Samo treba paziti da to ne bude "Armageddon Express" u punoj brzini. cool
Ma nama je dosta i naš HŽ. Bilo u tunelu ili vani… [rolleyes]