Novi ugriz za banke: Vujčić će im naplaćivati superviziju

Naslovnica Forum Komentari članaka Novi ugriz za banke: Vujčić će im naplaćivati superviziju

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

O kakovom je ugrizu ovdje riječ? Kakova je priroda ugriza? Da li se ovdje radi o „rodinom ugrizu“ ili o „poljupcu anđela“, a možda je riječ o „ugrizu komodskog varana“, „ ugrizu kobre“ i/ili o „ugrizu poskoka“. Riječju: o kakovom ugrizu je riječ?
Osim „ugriza poskoka“ svi ugrizi prolaze u više-manje kraćem periodu i rijetka je smrtnost ugriza. Čak i kod „ugriza kobre“ rijetka je smrtnost, više je riječ o tkz.“suhom ugrizu“.
Nas zanima, da li je ovdje riječ o „smrtnom ugrizu“ ili je riječ o „suhom ugrizu“ kao kod kobre???!!!
Čemu koristi metafora „ugriza“, zašto se ona upotrebljava i koja je njena eksploatorna snaga?
Zamislite, netko je ugrizao banke i to ne bilo tko nego je to učinio upravo centralni bankar? Da li je riječ, kao što se to dešava kod poskoka, o kanibalizmu???
Što se uopće dešava sa „smrtno ugrizenim“, bez obzira da li je riječ o čovjeku ,životinjama, o poskokovom kanibalizmu?
Smrtno ugrizeni, kako to objašnjavaju kod „poskokova ugriza“, napuni se hemotoksičnom tvari( naknadom-op) koja zgrušavaju krv (likvidnost i prihod-op) i izazivaju šok ( poslovno iznenađenje- jer regulator je tu zbog njih, a ne oni zbog njega-op). Za čovjeka, a možda i za poskoka, ( banke-op) smrtna doza je u prosjeku 25-40 mg. Ovisno o dobi, zdravlju i mjestu ugriza( veličini banke, njenom rejtingu i fiksnoj ili varijabilnoj naknadi,op). Prvi simptomi trovanja( naknada centralnog bankara za superviziju) su bol i/ili otjecanje ugrizenog dijela tijela( odlijeva depozita , poskupljenje troškova regulacije-op). I tako dalje i tako bliže.
Da li se to nas, upotrebljavajući metaforu ugriza, po lijepom našem običaju,straši poskupljenjem kredita i ostalih bankarskih usluga???!!! Nismo li već oguglali na ta zastrašivanja???!!!

Bankarske dionice su jeftino.Zaba na ispod pola BV.A i dobit ZABA u trećem kvartalu nije baš mala,netto 1,50 kn po dionici, 6% na cijenu od 25 ili 5% na 30a dionica donosi i dividendni prinos od 1,92 kn,još nekoliko dana.I to bi trebalo kupiti,ali naravno što jeftinije.I zato
je najbolji način pisati negativno.Uvijek treba djelovati suprotno od medijske
kampanje ,ako želimo zaraditi.
U ZABA med i mlijeko.Adekvatnost kapitala brutalno visokih 17,X %.
U malim bankama olakšanje.Adekvatnost kapitala pada na 10%,a sa povećanjem rizika
na pojedine plasmane maksimalno na 14%.Gotovo sve bančice uglavnom i po tom pitanju ne stoje loše ,a trže se na niskih o,40 pa do 0,15 BV ili na izuzetno niskom omjeru MCAP prema aktivi.
A ovih 40 mil kn koje će odnijeti HNB će zaista jako potresti male banke.
Recimo sve male banke će platiti cca 2% na tih 40 mil kn.Njih petnaestak 1,2 mil kn.Po banci cca 80 tisuća kn.Ali nije li to i dobra vijest.Zar bi CREDO banka i
CEBA bili na koljenima da su kontrole bile rigoroznije.
Istina je da je HNB i dosad bila jako rentabilna,pa su i oni mogli smanjiti
svoju dobit i ne stavljati novi teret na banke.
Ali ukupni efekt će biti negativan.Velike banke će isplačivati velike dividende,
ZABA je u trečem kvartalu napucala dobit,možda isto napravi i u četvrtom radi moguće velike dividende u 2014.za 2013.Odliv kapitala iz Hrvatske će se nastaviti,a Hrvatskoj su potrebne investicije,Para ima,pameti nema.Za šnicel se
ubija krava.Bankama treba podilaziti i davati ustupke da se što prije maknemo od dna,a jedino one mogu pokrenuti gospodarstvo.

U Hrvatskoj će med i mlijeko poteći kada dođemo pameti,a pamet je skupa. Socijalistički mentalni sklop,socijalističko nasljeđe će nas još
godinama pritiskati.Ne mislim samo na SDP na vlasti.I u HDZ je preoblikovana
KPJ.Svi koji su težili vlasti su u Jugoslaviji bili u KPJ,a ako im je vlast
bila mila tada sa dolaskom nove Hrvatske ambicije su ostale iste,vlast je slast.

…ja mislim da se ovdje radi više o “ljubavničkom ugrizu”,tek toliko da se pojača strast između centralne banke i gricnutih banki…

…samo me nekako strah na koga će se taj eros usmjeriti…[emo_smijeh][emo_smijesak][emo_namigusa]

nakon što su banke visokim kamatama “pojele” pola hrvatskog gospodarstva, ovaj Vujčićev “ugriz” će ih sigurno obeshrabriti da bi i dalje nastavile “jesti”

Bla, bla bla,…
Gospodar života i smrti američki FED, država unutar države, oni odlučuju, koja zemlja će propasti a koja rasti, hoće li biti krize ili ne..
Banke tj. bankari su opće zlo, imaju preveliku ovlast, sve dok im netko ne stavi soli na rep neće biti dobro.

Usporedbom sa “našim” bezobraznim bankama postoji u jednoj zemlji ( AMERICI ) banka koja izrabljuje svoje klijente!!!!
Konkretno:
Štediša banke nema uopće kamate na svoje depozite ( štednju ) ali nema niti TROŠKOVE VOĐENJA RAČUNA NITI TROŠKOVE PLAČANJA I DIZANJA SVOJIH NOVACA!!! Recimo: Vi ste u Singapuru i na automatu dognete svoje novce, pratite? Dobijete novce i račun provizije od banke kod koje ste digli novac, pratite? Sada taj račun pokažete u Americi u svojoj banci i oni VAM VRATE TROŠKOVE DIZANJA!!!!
Imaju ( zamislite ) filozofiju i stav: Mi smo krivi što nemamo poslovnicu u Singapuru ( ili Tokyu ) te Vam nismo omogućili da raspolažete svojim novcem!!
I NORMALNO POSLUJU – IMAJU I ZARADU!!!
Najgora konbinacija oja nas je pogodila: Talijanske banke – Luković – Prka!!!
Posljedica – KATASTROFA!![emo_smijeh]

Mislim ja da če on ugristi sve nas a manje više za banke .

New Report

Close