Niže kamate, duži rok otplate

Naslovnica Forum Komentari članaka Niže kamate, duži rok otplate

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kad pročitaš ovaj prilog ne možeš a da se ne prisjetiš one narodne izreke: Usta moja hvalite me. Ne možeš a da ne pomisliš kako je ovo sponzorirani prilog.

Jer kako objasniti uvodnu rečenicu: Dok je prosječna kamatna stopa komercijalnih banaka na kredite tvrtkama 6,68%, u HBOR-u će se ona kretati od 4 do 6 posto godišnje

Na ovu uvodnu tvrdnju, a koja je istinita, komercijalne banke, po prirodi stvari trebale bi se dignuti na noge i suprotstaviti se ovoj izvantržišnoj ,nekonkurentnoj, privilegiranoj poziciji jedne od banaka( u ovom slučaju HBOR-a) koja je od strane države financirana i privilegirana. Koja u tržišnoj utakmici radi svojevrsni damping i ima poziciju ex-teritorijalnosti i ex-tržišnosti.

I sad se otvaraju pitanja:

– Zašto nikada niti jedna od banaka nije reagirala na ovu ulogu i poziciju HBOR-a?
– Zašto nikada nitko od hrvatskih stručnjaka za bankarstvo, napr. Vizek, Čurak, Primorac,Jakovčević,Šonje, Jurman, Prga i ostali, nisu nikada istraživali odnos HBOR-a do drugih banaka,
– Zašto nikada niti jedan od regulatora, HNB ili HANFA nije u svoja izvješča uključilo poslovna i financijska izvješća HBOR-a itd.itd.?

Naravno, uloga HBOR-a je velika i značajna, međutim, da li je sa ovim i ovakovim aktivnostima i ona prava? Ona koja bi po prirodi stvari trebala i biti? Itd.itd.

New Report

Close