‘Nismo šerifi nego žrtve interesnoga lobija koji na ovrhama diže milijune’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Nismo šerifi nego žrtve interesnoga lobija koji na ovrhama diže milijune’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zašto se sve ovim službama (odvjetnicima, javnim bilježnicima,…) ne bi dokinuo monopol u cijenama (ili ti legalizirana pljačka klijenata), pa ih sve staviti na slobodno tržište sa slobodnim formiranjem cijenama za sve usluge, pa da vidimo tko bi onda opstao i koliko zarađivao, za, usput rečeno, u 90% slučajeva šablonizirane poslove ovjeravanja i sl. (pogotovo javni bilježnici)

TajOrsat Miljenić je takav “bilmez” i nesposobnjaković da čovjek ne može vjerovati da mu je ponuđeno mjesto ministra pravosuđa. Čovjek ne može sročiti dvije pametne rečenice, a ne izgleda niti kao vozač nekog ministra (oni bar imaju neki stav) nego kao potpuno bezlična osoba. Svojim postupcima i izjavama svakim istupom potvrđuje svoje neznanje i dokazuje da se i ovog puta nije pri odabiru tražila stručnost nego podobnost i prijateljstvo. On je ne samo sramota za Vladu, nego svojim postupcima ozbiljno ugrožava i cijeli pravosudni sustav. Interesantno je kako šef tolerira istupe svojeg ministra koji je na razini onog “Kiro prosviro”, a tako se brzo nekih odrekao. Ovu odluku o ovršiteljima kojom sasvim otvoreno pogoduje određenim lobijima neću komentirati jer takav lik ne bi shvatio o čemu pišem. E moj Milanoviću. Glasao sam za tebe, ali razočaranje je toliko da se već sada nadam da nećeš preživjeti niti pola mandata.

Štovani,
Prije nekoliko godina u SAD sam morao polagati ispit za što mi je bila potrebna ovjera JB (Američkog naravno). Iznenadio sam se kada sam ušao u Banku i jedan službenik mi je nakon provjere putovnice ovjerio prijavu za 0 (nula) USD!!! U svakom uredu postoji nekoliko službenika koji su JB i uredno Vam ovjere što je potrebno besplatno! U najkapitalističkijoj zemlji svijeta usluga JB je besplatna. JB u HRV su nevjerojatna kasta stupidnim ovjerama zarađuje ogromne iznose a izmišljeni su samo za punjenje proračuna. Samo svemir i ljudska glupost su bezgranični!

Danas 16.02.2012.godine u prostorijama Općinskog građanskog suda u Zagrebu, po tko zna koji put je na prijedlog Zagrebačke banke dd odgođeno ročište u parnici u kojoj ta banka tužbom iz 1993. godine od jednog svog klijenta potražuje iznos od 0,72 kune. ( iznos koji je manji od vrijednosti papira na kojem je napisan zapisnik)
što reči o pravosuđu koje u gotovo 20 godine nije donjelo niti prvostupanjsku odluku, Zagrebačkoj banci i njenim prokuristima i odvjetnicima koji se cijelo to vrijeme bahate svojim potraživanjem od 0,72 kune nego jednostavno citirati staru narodnu poslovicu “dokoni pop i jariče krsti”

New Report

Close