Nijemci u mirovinu sa 63, a Hrvati sa 67 godina

Naslovnica Forum Komentari članaka Nijemci u mirovinu sa 63, a Hrvati sa 67 godina

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pitanje je hoce li Hrvatska za 10 ili 15 godina moci isplatiti ikakvu mirovinu.

@ Twixer ,

nažalost nastala je mala nehotična greška.
Tipkačica u vladi je zabunom otipkala 76 umjesto 67.
Pa ćemo ići u punu mirovinu već sa navršenih 76 godina.

Pa naravno da ćemo mi sa 67 a Njemci sa 63 godine u mirovinu.

U mirovinu sa 63 godine će ići oni Nijemci koji imaju 45 godina plaćanja doprinosa iza sebe. Dakle oni koji su počeli radit sa 18 i uplaćivali doprinose svo vrijeme bez prestanka.

Takvi su u Hrvatskoj statistička greška.

ja neznam zasto ovakvi novinarski natpisi.Ja radim vec 5 god.u njemackoj kao njegovateljica,taj posao vam je ocajan pun stresa,ja sam na kraju svojih zivaca. moj muz ide iduce godine u penziju sa 63god.Moga muza vata 65 god i 7 mj.ali on zeli ici prije,prije znaci mozes ici sa 63 god. ali imas odbitke koji su ogromni je ti uzima za svaku godinu 3,6% a to je prilicito puno.to znaci skoro 10% od onoga sto si zaradio. Uz tu penziji sto si zaradio uzimaju ti jos porez na zdrastvo i na njegovanje.Moj je muz ljut ko pas jer su strpali i to u odbitke,to znaci jos manje od onoga sto si zaradio.
Da ostanemo zivit u njemackoj sa tom penzijom nemozete zivit,jer morate platiti stan koji kosta od 500-1000 Eura,ako imate svoj stan recimo da ste ga kupili i u vasem je vlasnistvu,sutra kad budete stari i nema vas ko njegovat uzmu vam i taj stan,jer zavrsite u staraskom domu,mj troskovi vaseg boravljenja u starackom domu kostaju od 2500 Eura do 3000Eura.
Ja posto sam pocela kasno raditi u njemackoj kao njegovateljica do moje 67 god.morala bi radit imala bi cirka 500-600 eura,ja bi crkla ko i vecina ljudi u njemackoj umrla od gladi sa to penzijom.
Zato se vracam kuci jer sam okusila 10 god.njemacke i dosta mi je njihovog stresa i pritiska na radnika.To vam nema veze zato sto sam ja stranac ili njemac,ljudi su svi na kraju snaga,jer svugdje gdje radis bez obzira u kojem poslu u njemackoj,traze skoro akord arbeit.

New Report

Close