Nijemci moraju prihvatiti višu inflaciju i bankarske gubitke

Naslovnica Forum Komentari članaka Nijemci moraju prihvatiti višu inflaciju i bankarske gubitke

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Citiram: Nijemci moraju odigrati jednako važnu ulogu u rješavanju krize( a ne dramatizirati i moralizirati kako su „lijeni i rasipni južnjaci suprotstavljeni radišnim i štedljivim sjevernjacima“) kakva je bila i njihova uloga u njezinu poticanju( kada su šakom i kapom dijelili kredite svojim trgovačkim društvima koja su izvozila na evropsko tržište i time pobuđivala prekomjernu potrošnju)!!!
Dakle, jednaka uloga u poticanju krize kao i u rješavanju krize!!!! Međutim može li to Njemačka sa Merkelicom ili na političku scenu u Njemačkoj trebaju nastupiti neki drugi????. Osobno mislim da Njemačka politička alternativa Merkelici i njezinom financijsko bankarskom kartelizmu postoji i da će na izborima glatko pobijediti!!!!

Njemačka ima veliki problem u tome što ne shvaća svoju ulogu u EU. Oni još uvijek razmišljaju(i po meni će uvijek tako) da nisu u EU, ali im jako odgovara nepostojanje carina i slobodan izvoz njihove robe. Nijemci su izvrstan sistem koji savršeno funkcionira u jednom obrascu, no vrlo su inertni i rigidni za i najmanje promjene a da bi EU gospodarstvo krenulo pozitivnim tokovima mora imati ispravan put upravo iz Njemačke. Osobno držim da oni nisu za to sposobni i zato će biti laka meta nestabilnosti s drugih tržišta. Ako ste krenuli u suživot s nekim koji nisu idealni morate imati rješenja za premoštenje jaza i pronalaženje modela rasta. Njemci jednostavno uživaju blagodati EU a prstom upiru u druge da sami rješavaju svoje probleme. Takvim pristupom samo će još više produbiti krizu u slabijim zemljama.

New Report

Close