Nezdrava zabrana pušenja

Naslovnica Forum Komentari članaka Nezdrava zabrana pušenja

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kaj je ovo; plačeni oglas ?

Toga bi zdravstveni stručnjaci koji se i onako pozivaju na uštede u liječenju pušača, a ne na dobrobit građana trebali biti svjesni.

Troškovi koje društvo odvoji za liječenje jednog pušača višestruko nadmašuju zaradu koju koju država ostvari od poreza koji prikupi od cigareta.

Kak je to jasno svim drugim državama osim naše ?

nevjerojatno je da se u “poslovnom” objavi ovakav članak.

što je sljedeće? hoćete tražiri ukidanje alkotestova za vozače? ili dozvolu unošenja oružja u škole?

Imam kafić , Zaposleno je 4 konobarice i ja . 95 % gostiju su pušači. Kako istjerati gosta ako ne želi ugasiti cigaretu silom ili … Kad i ako dođe zakon na snagu tih par gostiju nepušaća mogu i sam poslužiti . Znači imam višak radne snage – ah da i jedna djelatnica je na porodiljskom njoj isto mogu javiti da se nek posveti odgoju djeteta i da se nema vratiti gdje jer nema gostiju, A država nek joj da dječji doplsatak dve -tri tisuće kuna pa nek sjede i uživaju u čistom zraku. Najvjerovatnije će se i alkohol zabranit jer je opasan po zdravlje, /jetra, mozak itd a i prodaja gaziranih je opasna pa tko ima dionice coca cole ili jamnice nek se hitno riješi jer i te korporacije nemaju svjetlu budučnost

makar sam odavno postao zadrti nepušač, mislim da bi mogli biti bar donekle fleksibilni s ugostiteljskim objektima, omogućitikompromisna rješenja i prijelazni period.

postoje varijante sustava ventilacije koje mogu osjetno smanjiti štetu od pušenja. kad bi se uvođenje istih propisalo, korist bi bila i za ugostitelje i za one koji rade ventilaciju, a svakako i za sve goste koji bi boravili u zdravijoj atmosferi.

no kad imamo vlasti koje sebe vidi silom iznad građana, teško je očekivat ikakav zakon koji bi u trenutku donošenja imao i razrađenu taktiku (ne strategiju) provedbe…

A zašto bi ja kao osoba koja ne pije i ne puši morao veći dio svojih izdvajanja za zdravstveno odvajati za predebele, koji piju, puše, jedu masnu hranu i premalo se kreću ?

Pušenje i alkohol treba ukinuti na način da kao društvo postanemo svjesni da od tih artikala imamo mnogo više štete nego koristi.

Jasno da vlasnici kafića i duhanska industrija u ovom trenutku nisu oduševljeni, ali u pitanju je opče društvena korist i benefiti koji su bitno veći od gubitka posla nekolicine.

Žalosna je činjenica ta da prosječno obrazovani čovjek današnjice više zna o izmjeni ulja na svom autu nego o svome tijelu. Eto dokle smo stigli sa apsurdima moderne civilizacije.
I tako evo i ovdje "derivata" i "izvedenica".

Scio me nihil scire

Još bi dodao….pušenje je apsolutno nezdravo i sebično ponašanje, a u kulturnim sredinama apsolutno neprihvačeno . Znam o čemu govorim i koje su posljedice pušenja. Ništa ne možeropravdati pušenje, a najmanje ovaj gore usrani članak.

P.S.
I sam sam bio pušač 4 godine.

Robert Johnson na avataru ionako je svoje popušio.

Scio me nihil scire

nema milosti za pušače. truju nas 40 godina i još bi i dalje…zar nitko nije pomislio koliko nas ne pušača više ne izlazi zbog dima cigareta? a željeli bismo izaći i provesti se. pa većina ljudi je ovdje terorizirana od manjine, ali ta manjina je jako bučna u čuvanju svog prava na cigaretu. pušite doma a vani više nećete. što se ventilacije tiče, to je sve sranje jer su ugostitelji mogli to napraviti da su htjeli pa do zakona ne bi ni došlo, ali je bagra bila škrta investirati. od 1.4 tko zapali, ja ću osobno zvati inspektore da zatvore lokal. i jedva čekam taj dan. nadam se da će biti hladno i da terase još neće raditi. što se uostalom bunite. ja volim juriti 250 autom pa mi ne daju a nikog još nisam ubio…vi ubijate ljude oko sebe, a to što sebe ubijate malo me briga, samo što ne želim sudjelovati u vašem lječenju.

...povijest se ponavlja...

a još da dodam da će ići onim kafićima koji će nešto nudidi osim coca cole kupljene po 3 kn a prodane po 15 kuna. idite u omraženu vam sloveniju pa pogledajte kakvu ponudu u kafićima imaju. nema čega nema. o zapadnim zemljama ni ne moram govoriti. imaju i lastavičjeg mleka. a kod nas dobiješ colu, fantu , sprite, 2 čaja , 3 kave i 5 alkoholnih pića. to je to. i naravno, usmrdiš odjeću i kosu tako da iih možeš odmah baciti u smeće koliko smrde. zato pušači: prestanite više tlačiti. nije ovo komunizam da se puši na partijskom sastanku. osnujte svoje pušačke klubove i pušite tamo cigarete, cigare a možete i kite što se mene tiče. navodno je zdravije od cigareta

...povijest se ponavlja...

Ono uopće ne zna odakle ovim biserima tvrdnje tipa:
"95% gostiju su pušači. "
"Pušači čine većinu u ugostiteljskim objektima"

To je totalna glupost, ako se imalo detaljnije pogleda, a ja u zadnje vrijeme baš iz znatiželje pogledam oko sebe po kafićima, najčešće kombinacije npr. 3-4 osobe za stolom a samo 1-2 puši, ostali pristojno trpe.
Naravno da ugostitelj broji sa svi puše jer mora čistit pepeljare i s tog stola.

To je kretenizam, često sam u sloveniji i ne vidi se nikakav pad posjeta kafićima. Naravno da se vlasnici još uvijek žale, ne bi ni za živu glavu priznali da su se za.ebali.

Jedva čekam da mogu konačno i po zimi mogu otić u kafić i u miru popit kavu i pročitat novine, a da me poslije toga ne uhvati kašalj i da mi odjeća ne smrdi po dimu.

Loki

New Report

Close