Nezaposlenih ima 315.438, Mrsić će rezati cijene rada za 10%?

Naslovnica Forum Komentari članaka Nezaposlenih ima 315.438, Mrsić će rezati cijene rada za 10%?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

pa da, to je rjesenje! nije kljuc u tome ima li posla i potraznje na ‘trzistu rada’ nego je jednostavno premalo ‘savjetnika za zaposljavanje’. cim oni zaposle vise savjetnika meni ce postat pravi uzitak sto kao mali poduzetnik nemam pravo otpustit radnika koji ne radi dobro ako mu ne platim jos i puni godisnji, par tjedana bolovanja, dvije-tri place i otpremninu. i moram naravno otkaz obrazlozit, tj. nalagat nesto jer ako mu dam izvanredni otkaz onda cu se vuc po sudu i riskirat da mu na kraju placam koju godinu zaostalih placa.
bolje mi je sa sto manje zaposlenih, to znaci vise savjetnika na burzi, a to znaci manje nezaposlenih. mozda bi u najboljem interesu ove drzave bilo da otpustim sve svoje radnike pa da bude vise posla za ‘savjetnike’.

Haha dobar komentar @kauders, baš me zanima po kojim kriterijima su se vodili kada su odredili da je optimalni broj 1 savijetnik naspram 300 nezaposlenih.
sjećam se svog iskustva sa zavodom, kada sam završio sa faksom pa išao na upis stručnog zvanja i dodijeljivanja ‘referenta’. Srećom, jednom sam išao jer me posao čekao, no dojam kojeg je na mene ostavila zgrada zavoda (koja broji 3 kata, parcela od 1000m2 u jednom malom gradu)je jednog mastodonta čija je jedina svrha hranjenje samoga sebe. Uhvatila me jeza koja me prošla tek kada sam se brže bolje udaljio odatle. Dodajem da nisam još čuo od nekog kolege da mu je zavod našao posao.

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

u tripm sad će severina morati izraditi novi broš…….na starom joj je manja cifra od ove……

dečki kako vam to nije jasno……podijelili su broj nezaposlenih sa broj savjetnika iz kukunama koalicije koje žele zaposliti….

HZZ je pojelo vrijeme. Tko danas vise trazi posao preko HZZ-a? Mozda stariji od 40-45 godina. Treba ga temeljito reformirati i ne vise zaposljavati nego odpusitti pola ljudi od tamo i odvesti poslovanje na internet. Tada bi to bila fleksibilinija, brza firma. Idealno HZZ bi se za prihode trebao natjecati sa poralima tipa Moj-Posao. Onda ce se stvari promijeniti, kad budu morali zaraditi placu na trzistu. TO je minimum sto treba napraviti. @kauders: za liberalizaciju radnog zakonodavstva se potpuno slazem: jedini nacin da se zaposljava vise je da se olaksa odpustanje. Jer nitko nece zaposliti ako ne smije odpustiti. Takodjer, porez na dohodak mora ici dole vise od 10%. 10% je premalo, treba krenuti sa 20% pa onda jos rezat ako se stvar ne pomakne. Ajde dajte vise napraviti nesto jer sve ide u k…. Nemojte se bojat mijenjat svari jer ne moze biti gore. Sve je unisteno zbog one sijede koze i lopovskog Sanadera. Dajte stvari mijenjati HITNO!

New Report

Close