Nexus će ulagati u IT, a Quaestus u jabuke i jagode

Naslovnica Forum Komentari članaka Nexus će ulagati u IT, a Quaestus u jabuke i jagode

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Moram priznati da sam zabezeknut izborom investicija. Idemo redom:
Nexus- ulaze u podatkovni centar??? Kao prvo u Hr nema industrija koje bi koristile hrpe podataka ili spremale hrpe podataka. Osim toga to je penny business- i Hr firme mogu spremati jeftino na serverimau Kaliforniji, Indiji, bilo gdje koje imaju reputaciju i ekonomiju razmjera. STUPIDNA IDEJA!!!!
Quaestus ulaze u Fragariju- jagode! IMBECILNO ali u sladu sa ranijim stupidnim ulaganjima u sendvie Subway (propali) , Daily Fresh sendvici, sokovi i kolaci (propalo). Cini se da su decki iz Quaestusa bezidejni. Kako uopce misle postici nekakav rast u Fragariji? Kako ce izaci iz tog biza? IPO na ZSE firme koaj je u uzgoju jagoda? To bi bio prvi IPO uzgajivaca jagoda igdje na svijetu. MORONICNA IDEJA.

Alternative bi konsolidirao male banke. Ovo ima smisla ali je iz mog iskustva (pokusao isto 2005 godine) nemoguce jer:
-vlasnici su primitivni i tada su mislili da im banke vrijede 3x book value – kao i Goldman Sachs
-ispregovarati 4-5 mergera sa bedastim vlasnicima (ako u medjuvremenu nisu ocajni) je na rubu nemoguceg
-te banke su tako sitne i dezorganizirane da bi trebalo puno vremena da pocnu liciti na jednu suvislu banku
Dakle, ovo nije glupa ideja ali je prakticki gotovo neprovediva i uzasno teska- PE fondovi ako znaju sto rade ne investiraju u takve transakcije koje traze direktni management godinama….
Honestas i Prosperus jos taje svoje velike ideje. Ako su kao ove navedene onda je bole da niti ne investiraju.
U koje poslovne skole su isli ti manageri? Gdje ih uce tako stupidne strategije’ Da li imaju ideju kako Hrvatska ekonomija funkcionira i sto je realno?

BigBoffin

U koje poslovne skole su isli ti manageri? – navodi bigboffin ! ! !
Po mojem iskustvu cijenjeni kolega bigboffin nažalost imamo posla sa nestručnim i neškolovanim ” novokomponovanim managerima “.
Da je problem veći oni su i mali ljudi u glavama te vrlo frustrirani kompleksaši jer nemogu podnjeti da njihov konzultant zna više od njih. Moramo sami sebi priznati da nam strani jezici baš i nisu išli u školi pa sad nemožemo ni prepisivati od pametnijih jer oni pričaju neke strane jezike, a mi ih ne razumijemo.
No i Englezi su svoju travu uzgajali 400 godina pa je ona danas vrlo kvalitetna !
Stoga nema nama druge nego da ponovno uspostavimo kvalitetan i OBVEZAN sustav obučavanja, usavršavanja i stjecanja novih znanja uz rad u nadi da će ovo društvo napredovati u nešto modernije i kvalitetnije.

Tomislav Matic je zavrsio Harvard Business School – Partner je u Quaestusu- po naobrazbi je ekonomista – cini se da ni HBS ni ekonomija ne pomazu …(prije MBA bio mladji anylyst u Morgan Stanley-u u NY)
Marko Lesic predsjednik uprave Nexusa ima MBA sa INSEAD-a, inzenjer je el tehnike….Radio komercijalno bankarstvo u ZABI (bas i niejneka institucija)
Za ostale neznam no cini se da reputabilne buz skole ne garantiraju sposobne managere.

Pavao vjerojatno nije bi na top MBA skoli i kasnije u McKinseyu ili investicijskoj banci (Goldman Sachs ili Lazard Bros.) pa podcjenjuje stvarno dobre konzultante i sposobne investicijske bankare….

BigBoffin

najbolje im je da uzgajaju salatu…..tu je budućnost……nisu ni trebali bacati pare na MBA

ni hladetina nije loša ideja………

Ako su htjeli ulagati u jabuke trebali su kupiti Agromeđimurje. Tradicija ,kvaliteta,hladnjača,izvoz jabuke u Rusiju,niska cijena….Kolarek drži 24,90%….a ne tamo neki patuljak Fragarija.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Toga ima samo kod nas! I sam sam završio najviše škole te stekao čašća na raznim poslovnim frontovima, ali nema više “nečega iz ničega” i bez poznavanja realnog businessa (vidi sliku uz članak i ekipu!)

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Želio bih se ispričati svima koji su nešto " studirali " pod tim se podrazumijeva i večernji tečaj uz rad ili bilo kakvo usavršavanje tj STJECANJE NOVIH ZNANJA !
U mojem tekstu nisam mislio konkretno na navedenu gospodu i njihove kvalifikacije, već općenito na naše PODOBNE DIREKTORE svih vrsta.
U ovom tekstu sam se više rukovodio svojim podacima iz raznih POSLOVNIH PLANOVA u kojima godinama pišu isti podaci i ponovno ispočetka dolaze sa istim zahtjevima.
Naravno sve ovo je ovisno o TRENDU kojeg kreiraju razni " kvazi " stručnjaci ili razni političari za dnevnu političku potrebu pa opet mogu shvatiti jadne managere da žele samo ukrcaj u HBOR ili slične banke kako bi spasili svoju STOLICU.
MOJ SAVJET SVIMA: Držite se svojeg posla i dnevno planirajte razvoj i unapređenje proizvoda i usluga naravno kada iste TRŽIŠTE traži i plaća FRANCO DLAN !

New Report

Close