Nepravednosti i/ili nezakonitosti na tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Nepravednosti i/ili nezakonitosti na tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pročitavši post kolege Ravovskog odlučio sam otvoriti ovu temu zbog podrške njemu a i ostalim ulagačima koji su nepravedno (a možda i nezakonito) zakinuti odgađanjem dokapitalizacije LKPC.
Mislim da nisu jedino ulagači LKPC zakinuti, nego se ovakve stvari događaju i nama u svakodnevnim iskustvima na tržištu kapitala.
Stoga, molim vas da iznesete događaje za koje osobno smatrate da su nepravda učinjena vama, a skupa možemo prokomentirati ima li u tome i nezakonitosti. Vidim da je ovaj forum posjećen od strane osoba raznih zanimanja koje svojim komentarom ili savjetom mogu pomoći.
A osim toga, iako vam možda zvuči kao utopija, mislim da imamo snagu za promijeniti neke nepravednosti ili nezakonitosti i da smo i mi veliki na tržištu kapitala!
Živjeli!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Evo kopirao sam post kolege Ravovskog da se zainteresirani upoznaju.

Ravovski:
Naučio sam iz vlastitog životnog iskustva da inače kad želiš nešto napravit, da se oko toga moraš dobro i namučiti. Isto pretpostavljam da vrijedi i sa ovom našom dionicom.

Zato svima onima koji su unutra i koji ne žele da nas se mulja i igra sa cijenom kako se nekom digne ona stvar, možda postoji način da to promijenimo. Umjesto da samo gledamo u ekran i govorimo protiv politike i igara u pozadini, ajmo napravit nešto konstruktivno pa da vidimo koliko možemo utjecati na daljni tijek situacije.

Dakle, idemo svi dići svoj glas protiv ovakvih današnjih odluka i poslati svako pojedinačno e-mail na stranice vladajuće garniture i zatrpati im inboxe. Zapamtite, ako nas se stvori kritična masa, te poruke itekako mogu imati utjecaj. Prema tome, „Small Fish“, „Ides“, „Strategos“, „Laser“, „Gogo“, „Pupovac“, „drchip“, „blade“ + svi drugi, budite aktivni i podržite ovo!

Svaka mail poruka bi trebala biti takva da ima isti naslov da bi bila unificirana i samim time prepoznatljiva pa stavite „LUKA PLOČE – dokapitalizacija“.
Napišite neki kratki osobni tekst o tome da posjedujete dionice LKPC-R-A, da ste nezadovoljni onim što se događa oko dokapitalizacije i da tražite održavanje skupštine 25.01.2008. prema dnevnom redu koji je upisan u pozivu na skupštinu, objavljen u NN i pravovremeno dostavljen svim nadležnim institucijama.
Na kraju maila obavezno navedite svoje ime i prezime(adresu) + JMBG da poruka bude vjerodostojna.

Najvažnije mail-adrese i web stranice navodim ispod:

info@mingorp.hr
branko.vukelic@mingorp.hr
vladimir.vrankovic@mingorp.hr – državni tajnik za gospodarstvo
Ministarstvo Gospodarstva rada i poduzetništva (www.mingorp.hr)

kabinet@mfin.hr
Ministarstvo financija (www.fmin.hr)

ministar@mmtpr.hr
duska.grubisic@pomorstvo.hr – odjel uprave za pomorski promet, pomorsko dobro i luke
Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (www.mmtpr.hr)

predsjednik@vlada.hr
ratko.macek@vlada.hr
Vlada Republike Hrvatske (www.vlada.hr)

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

I još jedan kolegin post, svaka čast na trudu i odlučnosti. Imaš moju podršku, iako nemam dionice LKPC.
Živjeli!

Ravovski:

Evo ljudi, ja sam svoje obavio i poslao mailove na sve adrese(ukupno 8).

Nadam se da ćete se pridružit i pomaknut ovo s mrtve točke.
Možda se nekom na prvi pogled čini malo preteciozno i utopistički, ali sreća prati hrabre pa idemo optimistično naprijed ko mušketiri “svi za jednog, jedan za sve”.

Budite ažurni i što prije šaljite ovo da nam ne pobjegne voz. Kad netko pošalje nek odmah to napiše na forumu da znamo koliko nas se uključilo(može i info gdje na adrese su poslani mailovi).

Za one kojima treba predložak i ne da im se puno zezat s sadržajem, evo kopija moje poruku pa možete i nešto slično tome. Pozdrav i čujemo se ujutro.

“LUKA PLOČE – dokapitalizacija

Poštovani, javljam se u vezi s dokapitalizacijom Luke Ploče i pozivom na skupštinu koja je prvotno objavljena za 26.11.2007., a zatim prebačena za 25.01.2008.
S obzirom da je država kao 61% vlasnik Luke Ploče(HFP + HZMO) pravovremeno bila upućena u sve odluke koje su donesene i objavljene u Narodnim Novinama i stranicama Zagrebačke burze, te da ima svoje predstavnike i kontrolira Nadzorni odbor i Upravni odbor Luke Ploče, kao postojeći dioničar šaljem vam zahtjev da se gore navedene odluke provedu zakonito, te da se sjednica održi prema dnevnom redu skupštine i na datum kako je objavljeno. Ovdje ističem svoje nezadovoljstvo zadnjim događajima i postupcima koji su doveli do stvaranja postupnog nepovjerenja prema ovoj dionici i sustavu burze u cjelini, što se može negativno odraziti na daljnja ulaganja investitora u tržište kapitala RH na svim razinama.

Također, s obzirom na članak objavljen u „business.hr“ dnevniku, dana 07.11.2007. pod naslovom „Vlada protiv NO-a Luke Ploče, ništa od dokapitalizacije“, autor teksta: Tomislav Petrov, http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a21bc063-78e8-4e76-a217-ced94c1afa09&open=sec, molim da date komentar na navedeni tekst.
Ukoliko objavljeni tekst ne odgovara činjeničnom stanju, molim da hitno izdate službeni demanti članka i da isti bude objavljen od „business.hr“ kako bi se izbjegle malverzacije cijene dionica na burzi prouzročene ovakvim člankom.

Srdačno vas pozdravljam i očekujem vas odgovor.

PS. Kopiju ove poruke dostavljam ostalim resorima i nadležnim istitucijama u svrhu zaštite nas malih ulagača na tržištu kapitala i naših prava.




UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

poslano na sve adrese, iako iskreno mislim da smo popu…i

i ja poslao …

Ljudi, ajmo malo spustit loptu na zemlju. Danas je objavljen članak kako Fond za privatizaciju prestaje s radom do izbora, tj. da nema više privatizacija. Tako nekako glasi i izjava neimenovanog dužnosnika vlade koji je dao izjavu novinaru Businessa. Ovo je možda ipak predizborna patka. Sjetimo se da ipak postoje obveze koje je država preuzela prema ugovoru o kreditu sa svjetskom bankom. S druge strane ako je itko adresant za prigovore i eventulnu tužbu za naknadu štete, to je svakako uprava i nadzorni odbor luke, s naslova odgovornosti uprave i n.o. prema dioničarima društva za neodgovoran rad i zastupanje interesa društva. Iako nevjerojatno zvuči da članovi n.o. koji su iz fonda nisu obavijestili vladu o vlastitoj odluci. Moje je mišljenje da sve ovo pada za vladu u najnezgodniji mogući trenutak i predstavlja dio predizborne kampanje tipa: NEMA PRODAJE (PRIVATIZACIJE) HRVATSKIH LUKA iako nitko nikada nije niti spominjao kakvu privatizaciju. Šteta je napravljena, ali se treba naoružati strpljenjem i sve će to izaći na svoje. Akcije kolega su za svaku pohvalu, ali bojim se da će ostati bez rezultata. Neki su drugi interesi sad u igri.

Poslano, idemo dalje…

evo poslao sam i ja… ne očekujem ništa, ali mislim da je vrijedno truda…

hvala autoru pisma, inicijativa za pohvalu… iako sam svjestan da smo svi popu*ili lovu…

ne prodajem svoje dionice, to je sigurno…. kupio sam ih po 6380 prosječnoj cijeni… biti ću strpljiv, pa makar ih ostavio unučadi…

New Report

Close