Prekrasna zemlja s ljudima koji u prosjeku nisu ni gori ni bolji od onih na zapadu EU, ali s očajnom, pače i neprijateljskom, vlašću. Zemlja temeljito upropaštena klijentelizmom, nepotizmom i protekcijom, zemlja u kojoj se mediji natječu koji će više demoralizirati svoje građane. Koja li je to zemlja?
Milism da nije pitanje koliko je netko los ili dobar. Razlika je u stupnju razvijenosti.
Kada gledam dijete od 15 godina u Hrvatskoj i na zapadu onda nema gotovo nikakve razlike. Medutim, kada usporedim ljude od 50 godina razlika je ogromna. Na zapadu se ljudi razvijaju ekonomski, politicki, profesinonalno citav zivot. U Hrvatskoj razvoj kod vecine prestaje negdje u sredini dvadesetih.
Meni je razvoj prestao u mojoj 16oj i nisam minute pozalio.
Prekrasna zemlja s ljudima koji u prosjeku nisu ni gori ni bolji od onih na zapadu EU, ali s očajnom, pače i neprijateljskom, vlašću. Zemlja temeljito upropaštena klijentelizmom, nepotizmom i protekcijom, zemlja u kojoj se mediji natječu koji će više demoralizirati svoje građane. Koja li je to zemlja?
Milism da nije pitanje koliko je netko los ili dobar. Razlika je u stupnju razvijenosti.
Kada gledam dijete od 15 godina u Hrvatskoj i na zapadu onda nema gotovo nikakve razlike. Medutim, kada usporedim ljude od 50 godina razlika je ogromna. Na zapadu se ljudi razvijaju ekonomski, politicki, profesinonalno citav zivot. U Hrvatskoj razvoj kod vecine prestaje negdje u sredini dvadesetih.
[/quote]
To se da sumirati poznatim stavom u Hrvatskoj: sto si napravio do 30-te si napravio.
Hebate, tek u 30-toj mi se sada otvaraju nova vrata i ideje.
Gospodo , promašili ste temu .
Tema je :
Neizdrživa stopa rasta javnog duga od 9,9 posto
Veliki godišnji rast javnog duga potaknuo je povećanje rashoda za kamate koji će samo u ovoj godini nadmašiti 10 mlrd. kuna.
za-njih-nema-krize
sdp-i-josipovic-ce-potrositi-maksimalnih-osam-milijuna-kuna
da-bi-zadrzali-pantovcak
U ovoj se državi štedi na svemu osim na političarima.
Nakon što su (s)rezali svima, sebi su ove godine podijelili isto kao i proteklih godina – 50 milijuna kuna, a bez obzira što je država u bankrotu vladajući će na Josipovića spiskati točno onoliko koliko zakon dozvoljava da se potroši za predsjedničke izbore.
Koliko košta Milanovićevo ljetovanje?
Premijerov godišnji odmor traje 13 dana, a jedna noć u vili Kovač košta prema službenom cjeniku 4.000 kuna, što znači da samo hrana i smještaj državni proračun koštaju 52.000 kuna.
Uz njega je i osiguranje.
I dok premijer Zoran Milanović već drugu godinu zaredom na račun poreznih obveznika uživa na Hvaru drugi to ne čine.
Pravo na odmor u 7 državnih rezidencija na Brijunima i Hvaru, zajedno s obiteljima, imaju i predsjednik Sabora i predsjednik države – no to nisu iskoristili, piše RTL.
“Ja sam bila jednom 2 dana u Vili Jadranka jer sam htjela pobjeći od fotoreportera, ali sam inzistirala da nešto platim”, tvrdi bivša premijerka Jadranka Kosor.
Smatra da rezidencije trebaju biti otvorene za dužnosnike – ali da moraju platiti, barem hranu.
28-drzavnih-tvrtki-hitno prodaju
TOTALNA RASPRODAJA
28 DRŽAVNIH TVRTKI HITNO PRODAJU
U iduća dva mjeseca u privatizaciju idu
morske luke Rijeka,
Ploče,
Zadar i
Šibenik,
Hrvatska lutrija,
Croatia Airlines,
Narodne novine,
riječna luka Vukovar i
Petrokemija
U roku od dva mjeseca u privatizaciju idu sve četiri
pomorske luke
(Rijeka,
Ploče,
Zadar,
Šibenik),
zatim Hrvatska lutrija,
Croatia Airlines,
Narodne novine,
riječna luka Vukovar
i Petrokemija
– izjavio je… jedan od najbližih suradnika premijera Zorana Milanovića Mladen Pejnović.
U drugoj fazi ….još 19 kompanija… riječ je o
Hrvatskoj pošti,
ACI-ju,
Jadroliniji,
sedam zračnih luka
(Osijek,
Pula,
Rijeka,
Zadar,
Split,
Dubrovnik,
Zagreb), tu je i
Imunološki zavod,
Croatia banka,
APIS,
Brijuni,
Brodarski institut,
Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod,
Club Adriatic,
Park Prevlaka i
Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica.
Dakle, Milanovićeva Vlada …
ukupno 28 hrvatskih državnih tvrtki.
panika i krpanje…golemu i paničnu rasprodaju s ciljem krpanja rupa u proračunu.
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/28-drzavnih-tvrtki-hitno-trazi-kupca [globus.jutarnji.hr]
i Končar
I svoju guzicu bi prodali samo da ostanu na vlasti.