Ne tražimo zamrzavanje na 6,39, nego povratak tečaja na dan dizanja kredita

Naslovnica Forum Komentari članaka Ne tražimo zamrzavanje na 6,39, nego povratak tečaja na dan dizanja kredita

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nikada ništa na ovaj način nisam komentirao. No,čitajući razne komentare, osjetio sam potrebu makar ovako reagirati. Vidim, uvijek se za temu kredita u francima lijepe oni pametni, mudri, odgovorni pojedinci koji nikada u životu nisu donijeli loše, iliti štetne odluke. Oni su pravednici društva, moralne vertikale i veliki mozgovi, skromni, čedni i pošteni. A svi mi koji smo veliki kockari (jer stambeni kredit je po njima jednak trgovanju s dionicama), raspikuće, neodgovorni, pohlepni, mutikaše, koji smo u dobroj vjeri donijeli očito loše odluke, ali ne iz razloga da zaradimo,već zbog uvjeta koje su Banke tada gurale kroz svoje, tada najpotentnije proizvode, a bili su oni koji su omogućavali zatvaranje financijske konstrukcije na optimalan način, itd.,itd… tada se dogodilo što se dogodilo, i o tome će epilog na kraju jedino ispisati sud (a sud valjda kao demokrati poštuju), te je to jedino bitno. Oni nisu ništa izgubili, mi smo prošli već što je svaki pojedinac prošao, a ima i tragičnih situacija, ali znam da nikome nije lako. Nije vjerojatno lako niti ovim dežurnim komentatorima nas “kockara”, i ja im želim da žive i djeluju u najpoštenijim mogućim uvjetima, društvu,da steknu malo više empatije za svoje sugrađane, susjede, poznanike, prijatelje, da budu zadovoljni građani države u kojoj su banke nešto slično, i sa podjednakim uvjetima kakvi su u zemljama s kojima se želimo uspoređivati, mada po habitusu Banke nisu institucije sa svrhom stvaranja blagostanja klijentima. Ja, a nadam se i vi, samo želim živjeti u boljoj državi, s boljim uvjetima i mogućnostima, ne hranim se kritizirajući vječito druge i njihove pogreške, i sam često donosim krive odluke, pa tako ostavljam vam, dežurni kritičari, na vašu savjest i volju vaše stavove, ali prestanite već jednom likovati nad onim što očito niste razumjeli….

[Nakon toga bi trebalo raspraviti činjenicu da je NETKO bankama dopustio da u početku otplatnih rata najveći dio iznosi kamata a što se ide dalje to se udio kamate smanjuje a povećava udio otplate osnovice.

Prodajes financijsku pismenost a ne razlikujes anuitet i ratu kao mogucnost mjesecnog obroka a time je omjer kamate/glavnice u istom. [emo_plazi]
[emo_palacd]

free flow information

Imam 40.000 chf ( koje čuvam za crna vremena da imam za kruh i mlijeko ).

Po nacinu izrazavanja i financijskoj pismenosti izgledno je da zapravo imas domicilnu (svoju) valutu BAM [emo_namigusa]

free flow information

Imam 40.000 chf ( koje čuvam za crna vremena da imam za kruh i mlijeko ).

Po nacinu izrazavanja i financijskoj pismenosti izgledno je da zapravo imas domicilnu (svoju) valutu BAM [emo_namigusa]
[/quote]

Bolje je biti smatran glupim nego progovoriti i tako otkloniti svaku sumnju.

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

Nikada ništa na ovaj način nisam komentirao. No,čitajući razne komentare, osjetio sam potrebu makar ovako reagirati. Vidim, uvijek se za temu kredita u francima lijepe oni pametni, mudri, odgovorni pojedinci koji nikada u životu nisu donijeli loše, iliti štetne odluke. Oni su pravednici društva, moralne vertikale i veliki mozgovi, skromni, čedni i pošteni. A svi mi koji smo veliki kockari (jer stambeni kredit je po njima jednak trgovanju s dionicama), raspikuće, neodgovorni, pohlepni, mutikaše, koji smo u dobroj vjeri donijeli očito loše odluke, ali ne iz razloga da zaradimo,već zbog uvjeta koje su Banke tada gurale kroz svoje, tada najpotentnije proizvode, a bili su oni koji su omogućavali zatvaranje financijske konstrukcije na optimalan način, itd.,itd… tada se dogodilo što se dogodilo, i o tome će epilog na kraju jedino ispisati sud (a sud valjda kao demokrati poštuju), te je to jedino bitno. Oni nisu ništa izgubili, mi smo prošli već što je svaki pojedinac prošao, a ima i tragičnih situacija, ali znam da nikome nije lako. Nije vjerojatno lako niti ovim dežurnim komentatorima nas "kockara", i ja im želim da žive i djeluju u najpoštenijim mogućim uvjetima, društvu,da steknu malo više empatije za svoje sugrađane, susjede, poznanike, prijatelje, da budu zadovoljni građani države u kojoj su banke nešto slično, i sa podjednakim uvjetima kakvi su u zemljama s kojima se želimo uspoređivati, mada po habitusu Banke nisu institucije sa svrhom stvaranja blagostanja klijentima. Ja, a nadam se i vi, samo želim živjeti u boljoj državi, s boljim uvjetima i mogućnostima, ne hranim se kritizirajući vječito druge i njihove pogreške, i sam često donosim krive odluke, pa tako ostavljam vam, dežurni kritičari, na vašu savjest i volju vaše stavove, ali prestanite već jednom likovati nad onim što očito niste razumjeli….

Svatko tko ulaže neki novac, bilo da ima ušteđevinu bilo da digne kredit mora kao punoljetna osoba odgovarati za posljedice svog ulaganja.
Vi ste svoje novce uložili krivo, u nekretnine koje su 2006-2007. g bile na vrhu.. Naravno niste mogli to tada znati kao ni bilo tko drugi.

No sad budite muško i muški to podnesite. Ja za svoje gubitke ne krivim banke, državu, HNB, SNB, svemirce i sve ostale.

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

zakljucak si donio izracunom rate ili anuiteta [emo_zloban] [emo_namigusa]

free flow information

Svatko tko ulaže neki novac, bilo da ima ušteđevinu bilo da digne kredit mora kao punoljetna osoba odgovarati za posljedice svog ulaganja.
Vi ste svoje novce uložili krivo, u nekretnine koje su 2006-2007. g bile na vrhu.. Naravno niste mogli to tada znati kao ni bilo tko drugi.

No sad budite muško i muški to podnesite. Ja za svoje gubitke ne krivim banke, državu, HNB, SNB, svemirce i sve ostale.

Nema veze, nisi shvatio poantu, u skladu s onim što sam i napisao na kraju svog komentara. Valjda imaš tvrđu glavu pa ti ne sjeda dobro u nju, osobito ako ti je ulog u BAM kako je Green zgodno primjetio [emo_namigusa]

ne veselim se ljudima koji imaju problema zbog rasta tecaja chf jer i sam iman nekoliko poznanika(ako zbog niceg drugog) koji imaju takov kredit !
jedan moj radnik je prije 8-9 god kupio motor na kredit u chf ; pa imam potrebu za reci da mu je od prve rate a ima ih je 36 , vrijednost rate pala za 10-15 % tako da mi je rekao da je manje platio motor nego da je kesom platio odjendanput ! ali kad je kupova auto prije 5-6 godina nudili su mu kredit u chf ali nije prista na ugovor, uze je kredit u eur ! a nije bas da je dipl ing po trzistima novca !

sve se mora vratiti na početne vrijednosti do stoljeća sedmog, ovo ništa nije valjalo, usput se rješavamo i Milanovića, ili…..možda si umisli da je kakav knez i zavlada opet nama, a onda opet Franci, pa problemi, pa ratovi………..nikad kraja

Ja ih isto znam par i nikoga ne treba žaliti. Svilan, Oremović, Cvetojević, Milošević, Lalovac, Popijač, Dalić, Milanović, itd itd. Što ne znači da nema i onih koje treba žaliti.

Ma pobogu vise ostavi se jeftinog populizma i konformizma.
Ovdje nije rijec o vidjenju pravednosti vec o tumacenju pravicnosti (klauzula rebus sic stantibus) etc.

free flow information

Za to imamo pravomoćnu sudsku presudu. A na ovom mjestu iznosimo vlastita stajališta o temi.

New Report

Close