@ Frankie
Amen.[emo_palacg]
Banke su znale sto ce se dogoditi kao sto i znaju da ce franak kad tad pasti i to u kratkom razdoblju.Zato vise ne odobravaju kredite u toj valuti sto je licemjerno.Najzalosnije od svega je da nisu imali franke na racunu kad su odobravali kredite vec su ih obracunavali fiktivno.Madjarska vlada je reagirala te ukidanjem valutne klauzule u chf pomogla ugrozenima ali jos vise i sebi jer su smanjili dug gradjana za 30-40 posto i digli si odmah i bdp.Nasi lumeni na vlasti to nisu prepoznali jer da jesu smanjili bi stopu pada gospodarstva bez Grcicevih bajki u koje ni djeca ne vjeruju.Ovako dokazujemo da nismo sopcijalna drzava vec drzava stranaca bankara kojima smo sanirali banke, koje su kupili za bagatelu ,iz naseg proracunskog dzepa.Za uzvrat su nam,jer su vidili da smo naivci podmetnuli kredite svicarce,da nam oderu kozu i naprave od nas moderne robove.Unistili su nam zajedno s neodgovornim politicarima i hnbovcima dostojanstvo znajuci da cemo to sve stocki trpiti umjesto da kao Madjari pokazemo da nas ima,da znamo da nas tlace i zele nam sve uzeti i zatrti obitelj.Ukoliko vlada ne ponisti sve kredite u stranim valutama te ih pretvori u kunske, jer i euro moze podivljati i opet eto problema trebamo se svi dici i prekinuti to lihvarenje.Place primamo svi u kunama,a ako banke nemaju povjerenja u kunu neka im se zabrani poslovanje,neka lihvare svoje nacije gdje su im kamate na kredite puno manje,navodno na svicarce i 1 posto i opet imaju zaradu a kod nas indijanaca(po njihovom poimanju nas)moraju extra profitirati.
Ukoliko vlada ne ponisti sve kredite u stranim valutama te ih pretvori u kunske, jer i euro moze podivljati i opet eto problema trebamo se svi dici i prekinuti to lihvarenje.
dobro ljudi koji dižete u stranim valutama kredite, jeste li svjesni da ih dižete u stranim valutama? jeste li vi svjesni da to nosi određeni valutni rizik? ako si htio kredit u kunama, trebao si ga dici u kunama. ako ga nisi u tom trenu mogao dobiti u kunama, mozda ga u tom trenu nisi morao niti dizati?
i ja sam dizao kredite u eurima i bio sam svjestan toga kao i eventualnih posljedica. svicarce nisam nikada ni razmatrao.
Ajd ne pravite se blesavi: tko je od vas dobio kredit u stranoj valuti? Voyager je točno napisao da su Mađari pametniji a naša vlast preglupa i to je činjenica.
Kako ce se ovdje solomunsko rjesenje pretvorit u problem. Zamisli sad konvertiraju ovima franke u eure,ali sa kamatom u eurima. Onda ovi sta imaju kredite u eurima polude i traze kamatu ka sta imaju ovi koji su bili u francima. Ludilu nikad kraja. Ili odu u eure,a onda kuna pocme padat i rate opet narastu.U sto onda kovertirat kredite. Mozda bi bilo najbolje sve pretvorit u ruske rublje ili u iracki dinar.
Koja situacija.
Valuta u kojoj su se zaduzili je skocila 60%, a vrijednost nekretnina koje su kupili je pala 40%.
Koma.
kada je nasuprot Vas bankar, treba otvoriti četvore oči, uši i sve ostale organe, koji mogu biti od pomoći u pregovorima
Žao mi je ljudi.
A šta ja tu mogu ?
To je bio njihov izbor , njihova odluka.
Zar svaka šuša koja malo zaradi mora imati svoj stan ?
Pa ne očekuju sada valjda od Države da im nadoknadi tu pušionu od novaca koje sam ja platio na ime poreza ?
Osobno sam dignuo povoljniji kredit i otplatio nepovoljnu glavnicu.
I više nikada ne dižem kredit.
Trošim samo zarađeno.
…Valuta u kojoj su se zaduzili je skocila 60%, a vrijednost nekretnina koje su kupili je pala 40%. Koma.
Je li to znaci da su sad na nuli???
Koja situacija.
Valuta u kojoj su se zaduzili je skocila 60%, a vrijednost nekretnina koje su kupili je pala 40%.
Koma.
Ja imam kredit u eurima,ali žao mi je ljudi koji su se zadužili u francima jer i uz fixirani tečaj, taj isti franak je skočio sa 4,50 ma 6,39,a euro sa 7,20 na 7,65, mislim da su već dovoljno kažnjeni i mislim da je to neusporedivo.
Koliki-bi-vas-kostala-konverzija-kredita-iz-svicaraca-u-euro ?
Zarada na francima – bankama mora biti NA NULI ….dugo vremena.Da se amortiziraju svi gubici koje su pretrpjeli građani i ostali…. pogođeni
namjernim plasmanom jeftinog franka 2006-2008– koji je razgrabljen globalno..
a time mu je i cijena porasla….naknadno..