“Ne postoje brza rješenja za hrvatske probleme”

Naslovnica Forum Komentari članaka “Ne postoje brza rješenja za hrvatske probleme”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

to je prava tvrdnja, ali nažalost opet dolazi od stranca.

u hrvatskoj ni od političara, niti od marksi-ekonomista to se nikad neće čuti, nego se samo nabacuju čudesne formule koje trebaju donijeti preokret preko noći, ali eto, uvijek nešto iskrsne pa preokreta nema.

…Pa, ja to stalno govorim……! Što prije se s tim pomirimo…
prije ćemo naći prava rješenja za sebe i druge…….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Čudno da nije rekao što je najveća prepreka!? Valjda zato što je tamo sjedio s djelom iste….

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Treba odje*ati sve te gušterolike spodobe, pa će se naći brzo rješenje.

Predsjednica-Kolinda u-misiji-pomirenja-s-Njemačkom


U misiji „pomirenja“, koju je morala započeti riječima da Hrvatska zna tko joj je politički saveznik, predsjednica Republike zapravo je počela otklanjati štete uspostavljene Milanovićevim ponašanjem i dezorijentiranošću njegove administracije.

Znamo li da je njemački predsjednik Joachim Gauck, jedan od predvodnika lustracijskog procesa na području negdašnje Istočne Njemačke, svojoj kolegici Kolindi Grabar Kitarović ponudio njemačku pomoć u lustracijskom procesu, jasno je da u njemačkoj politici epizoda Perković nije zaboravljena. Doduše, Josip Perković i njegov „kolega“ Zdravko Mustač nisu ti koji su pokvarili odnose službenih Zagreba i Berlina. Kontaminirao ih je Zoran Milanović, trenutni hrvatski premijer, i to ne samo nespretnim pokušajem „spašavanja kože“ ove dvojice aktera tajnih službi u autoritarnom režimu, koji su pod sumnjom da su sudjelovali ili organizirali urotu što je rezultirala ubojstvom emigranta Stjepana Đurekovića. Milanovićevi doprinosi stvaranju velikih rezervi prema Hrvatskoj u Berlinu počeli su već u rujnu 2012. kad je službeno posjetio njemačku kancelarku, i to s namjerom da lobira za ratifikaciju hrvatskoga pristupnog ugovora s EU u njemačkom parlamentu.

Tom je prigodom Milanović, međutim, napravio seriju nečuvenih poteza.

Po svemu sudeći, ova će administracija trajati još oko šest mjeseci. Ti mjeseci za Hrvatsku su ovako i onako izgubljeni. Ozbiljna strategija smanjivanja štete, međutim, mora osigurati da odmah nakon odlaska Milanovića i njegove administracije s političke scene, Hrvatska počne afirmirati temeljne njemačke vrednote: socijalno-tržno gospodarstvo, efikasnu javnu upravu, štedljivu državu, nultu toleranciju korupcije. Svjetonazorska srodnost s njemačkim ključnim kreatorima javnih politika, pa i naglašavanje vrijednosti, do kojih je njemačkom Predsjedniku (ali i Kancelarki) toliko stalo, na primjer, lustracije, mogu samo doprinijeti stvaranju povoljnih društvenih okolnosti za primjenu ovog modela. ”

http://direktno.hr/en/2014/kolumne/10679/Predsjednica-Kolinda-Grabar-Kitarovi%C4%87-u-misiji-pomirenja-s-Njema%C4%8Dkom.htm [direktno.hr]

.

New Report

Close