Nastaje najveće nebankarsko carstvo fondovske industrije

Naslovnica Forum Komentari članaka Nastaje najveće nebankarsko carstvo fondovske industrije

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Moram priznati da ne razumijem ovu transakciju. NIje M a nije ni A? A sto je onda? Ili je to M ali da se ne izgubi licenca za upravljanje Adriateica Capitala? Inace, 200 mil kuna u fondovima je komicno mala suma za “zapadne” standarde”.

BigBoffin

Nfd holding je u sloveniji izgubio ovlasti od slovenske Hanfe da vodi NFD d.o.o koji upravlja otvorenim fondovima,radi brojnih nepravilnosti i prijava prekršajnih i kaznenih za upravu zbog manipuliranja cijenama dionica na burzi.
Jučer su prodali najvredniji dio imovine Etol,tvornicu aroma Izraelcima a to je znak da su pored slomom i da moraju vratiti dugove bankama i vjerovnicima.
http://www.skupaj.si/kliping/2012-01-18/etol-pod-izraelce
A inače su im fondovi koje su preuzeli od Aureusa i MP puni nelikvidnih dionica i imovina pod upravljanjem je totalno nerealna,jer je u stvari puno manja.
A Adriatica im služi za odgađanje propasti jer ne vjerujem da će im puno donijeti sa naknadama .
Krajnje riješenje je da to sve zajedno prodaju nekom trećem sa zapada sa nekom premijom kao za veličinu imovine,a koja je smiješna na odnosu na bankovna društva , ako sami prije ne propadnu u Sloveniji.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Evo situacije iz Slovenije, izgleda da banke preuzimaju vlasništvo debt-equity.Dug bankama NFD grupe je 200 milijuna eura,a NFD holdinga 85 milijuna od toga.
http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042501394

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

New Report

Close