Koje bedasto prepisivanje! Koja ulica?
pa piše ti: u ilici!
konačno da zg dobije nebodere za stanovanje jer to je znak urbanog života. a osim toga, konačno će taj dio grada zaživjeti u punom svjetlu uz kazališta i kina u sklopu nebodera.
možda je sad prilika kupiti neki poslovni prostor u blizini, ima ih dosta neiskorištenih…bravo za investitora, jedino što mi se čini da su stanovi malo skupi, a poslovni prostori vjerojatno još skuplji. u okolini ima lokala po 1500 eura po m2, a ovdje će biti najmanje 3000 eura po m2…ne znam kako će to prodati, ali vjerojatno će iznajmiti. bez obzira, konačno neboderi, a ne nekakve urbane vile sa 3 stana bez parkinga…
Ma nije to u “ulici” !! Lazu ljude ili uopce ne znaju gdje je to!
Još da investitor nema porezni dug od preko 7.200.000 kn mogli bismo im se diviti i pljeskati za poduhvat!
Križanje Ilice i Mandaličine, dvije tri zgrade iza Teatra Exit prema Črnomercu
Kad smo već kod zidanja , na ovoj temi ću napisati par riječi o reportaži na televiziji,
na temu objekata – koji nemaju vlasnike i propadaju.
Novinari , nisu točno naveli – kako se to u OPĆINAMA I GRADOVIMA postupa, a mi smo
se RUŽNIH , ZAPUŠTENIH OBJEKATA , riješili u Općini na slijedeći način.
Na Općinskom vijeću donijeli smo Odluku o rušenju radi nagrđivanja okoliša, smetanja prometa, ili
nešto slično…
Zatim smo odredili OVLAŠTENOG PROCJENITELJA. On je procijenilo koliko taj, devastiran objekat
vrijedi …. to su male vrijednosti npr. 5.000 eura./ maraka, šta već je bilo..
Zatim smo riješili dozvolu za rušenje, na Uredu za graditeljtvo,a veće i komplicirane objekte, vjeojatno treba PROJEKAT RUŠENJA od strane ovlaštenog arhitekta. To ne košta puno.
Dovezli smo kamion za šutu, bagere i šibaj…. okućnicu smo uredili, i zemlju – nitko ne dira.
Kad kose travu, pokose i taj dio. Zemlište ostaje .
Naime, vlasnike nismo našli, nigdje nikoga, zvali, pisali nasljednicima za koje smo čuli da su nasljednici
nitko- ništa…
Pa, ne može se čekati unedogled.
Ako se ikad – itko , pojavi -.Općina je dužna isplatii 5.000 eura na ime nadoknade, za taj objekat -ako netko pita. Zemljište je sačuvano i nitko ga ne svojata.
Prošlo je od tog događaja 14 godina, još uvijek je sve o.k. Niti se tko javio….a sve izgleda održavano
i uredno.
DONESITE ODLUKE U OPĆINAMA – I SREDITE RUŽNE OBJEKTE …….!
da, sredite ružne objekte…znači treba srušiti pola države. jer, kod nas ne postoji komisija za estetiku, kao u italiji primjerice…to nama jako fali…
Delboy, varaš se. Postoji UDRUŽENJE ARHITEKATA , koje daje mišljenje o pojedinim
objektima , između ostalog.. / barem ovdje u Međimurju /.
A što se tiče KOMISIJE ZA ESTETIKU – imaš moju 500 % podršku! Ona je najpotrebnija
NA MORU . – jer ljudi moji, SVE ĆE IZBETONIRATI,, SVE BETONIRAJU, a izgled objekata
je gori od najgoreg socijalizma….!
Odjeli za zaštitu objekata – NE RADE SVOJ POSAO!
arhitekti ponekad žive u svojem svijetu, ja govorim o estetici…znači komisija koja se sastoji od 1 arhitekta, 1 povjesničara umjetnosti, 1 dizajnera, 1 urbanista i 1 laika….i nema uporabne prije nego sve glasove dobiješ…ali sada je to nebitno jer država je bila pasivna i sve je to zauvijek uništeno. barem za idućih 50 godina, a za kasnije me baš briga…
Da se mene pita – ja bih SVE projekte u DALMACIJI – poslala BAŠIĆU u Zadar.
Ako on kaže – MOŽE- NEK SE GRADI- ako NE – crtaj ponovno !
POgledajte jedan AMALFI- stil….sve kako treba…a sad otvorite Primošten…vidi čudesa…